Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Doble agressió de l’extrema dreta al País Valencià
07 nov 2005
Coalició Valenciana va tornar a convocar els seus fidels al cor de la ciutat de València per insultar i cridar contra qualsevol tipus de reforma que afecte mínimament la âindisoluble unidad de Españaâ?.
Al voltant de 2.500 persones marxaren el dissabte des de la Plaça de Sant Agustí fins a la Plaça Amèrica.
La marxa va discórrer amb ambient tranquil, un ambient prou semblant al de la coneguda ofrena a la Mare de Déu dels desemparats.
Celebrar les Falles només una vegada a lâany resulta insuficient per a aquesta part de la societat valenciana.
En necessiten més ocasions per traure del calaix el fastuós himne que ofrena glòries a Espanya.

Famílies amb xiquets posaven el to casolà a la convocatòria, mentre que alguns majors comentaven âtemps millorsâ? ja passats:
âDes dâAlbinyana no ha hagut cap dirigent sa a la Generalitat, perquè mira Zaplana amb la AVLâ¦.¡â?.
La violència es va manifestar en forma dâous contra el banc Sabadell- Atlántico i un masclet al caixer automàtic de La Caixa.
Tot un signe de distinció i âbon rotlloâ? de la dreta âde tota la vidaâ?.

Les consignes de la manifestació aconseguiren despertar lâànim dâaquesta gran reunió familiar.
âCarod- Rovira fill de putaâ?, âPuta Barça, Puta Catalunyaâ?, âSom valencians, parlem valenciàâ?, âcatalà el que no boteâ?, âZapatero embusteroâ? o el clàssic âMuerte a los âpolacosââ?foren la delectació dels assistents.

Ells, que tant defensen la unitat dâEspanya, i desitgen la mort dels seus veïns.

Els seguidors de Juan García Sentandreu pateixen autèntica obsessió per Carod- Rovira i odien a mort al president Zapatero.
Els cartells (dâun alt nivell artístic, això sí) mostraven la imatge de perfil de Carod i Hitler amb una creu gamada al mig, perquè per a ells âfeixismeâ es defensar un projecte com el de lâestatut, votat al parlament català i debatut democràticament al parlament de lâEstat Espanyol.

Quan Dolores García Broch, ex- edil de cultura de lâajuntament de València preguntava al seu públic si Zapatero era culpable del greu atac que patexen els valencians, els âsentandriansâ cridaven que sí, mentre que la fundadora dâUnió Valenciana tractava de convèncer-los que no, que el culpable âés el govern valencià, que calla i atorga i que crea la AVL de la llengua no valencianaâ?.

Aquesta violència verbal i âde la terraâ, amb masclets pel mig, mostrava el seu vertader rostre un dia abans.

Un acte dâEUPV en la Casa de la Cultura de Torrent on la diputada nacional Isaura Navarro defensava la llei que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe, va ser greument boicotejat per un grup de militants dâextrema dreta que tallaren violentament la xerrada arrancant la bandera republicana i la quadribarrada que presidien la taula.

Eixa és la seua democràcia, la seua defensa de la identitat valenciana, la seua batalla. Separar i barallar als mateixos valencians que diuen representar dins de la seua Espanya unida i idílâ¢lica.
âAnem a tirar a eixe moniato amb bigot de la nostra terraâ? o âValencians, en peu alcem-seâ?, van ser lâensenya del líder ultradretà, un soldat ex-falangista en peu de guerra.
Fins i tot al acabar la manifestació sâacusà implícitament als mestres de no oposar-se al català en les aules.

Greus acusacions que ningú de la Generalitat Valenciana no ha condemnat però que denigren el nostre país, i planten la llavor de lâodi un i altre dia per tot arreu al nostre país.
El des-govern valencià calla i atorga, això és cert i ,mentre, els greus atacs de lâextrema dreta continuen escampant-se.
No cal oblidar el fort suport econòmic que rep Coalició Valenciana i encara no sabem dâon prové. Fins i tot els autobusos metropolitans foren empaperats amb publicitat de la convocatòria, per no mencionar les planes senceres que ocupà âla cridaâ de Sentandreu en la premsa valenciana.

En aquesta situació només queda aportar la magnífica frase de lâobra de Graham Greene a âEl americà impassibleâ?: Abans o després cal prendre partit si vols seguir sent humà.
Mira també:
http://www.lavanc.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Doble agressió de l’extrema dreta al País Valencià
07 nov 2005
[http://www.nodo50.org/torrent/spip/]
Re: Doble agressió de l’extrema dreta al País Valencià
07 nov 2005
Ja passa quan no et sents inferior perquè cada dia diuen als mitjans que ets una merda, i aleshores et sorgeix un autoodi que no saps perqu``e però odies tot el que pot semblar autòcton, i acaves sent un espanyol ortant una blavera que no te ni puta idea de parlar català a la manera de valencià...
Ànim a la gent autòctona, que els colonitzadors (portin la bandera que portin) no acavin ambla vostra resistència.
Re: Doble agressió de l’extrema dreta al País Valencià
07 nov 2005
recordeu q ja hi es http://valencia.indymedia.org
he vist q aqesta noticia no es anlla :)
Re: Doble agressió de l’extrema dreta al País Valencià
07 nov 2005
Nos jodeis a nosotros.... pues ahora os vamos a joder a vosotros.
Re: Doble agressió de l’extrema dreta al País Valencià
09 nov 2005
Nosotros os hemos jodido???
Pero si aún no hemos ni empezado.

Se os acabará rápido la impunidad.
Sindicat Terrassa