Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anàlisi :: immigració
La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
COMUNICAT: Manifestació per la regularització dels i les immigrants. Dissabte 5 de novembre de 2005.

La CAJEI contra la política d’immigració espanyola
La CAJEI per la Regularització Sense Condicions

La Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) convoca a tot el jovent dels Països Catalans a acudir dissabte a la manifestació que se celebrarà a Barcelona en favor de la regularització sense condicions de totes les persones estrangeres que viuen i treballen al nostre país. En primer lloc, volem donar la benvinguda a tots i totes les joves que es troben en una situació de precarietat, indefensió i marginació per culpa de la Llei d’Estrangeria.

La població immigrada, en arribar als Països Catalans, es troba en una situació d’exclusió total i discriminada per l’actual Llei d’Estrangeria (aprovada pel PP i modificada pel PSOE), responsable de l’esclavitud en el treball, la manca de drets socials i polítics, la impossibilitat de trobar un habitatge digne i la manca d’investigacions públiques pels assassinats que periòdicament cometen les forces de seguretat dels estats espanyol i marroquí a les fronteres de Ceuta i Melilla.

L’últim procés de regularització practicat a l’Estat espanyol va normalitzar la situació de només 700.000 persones (que d’aquí a un any hauran de tornar a passar comptes per saber si poden o no quedar-se), mentre més d’un milió (especialment les treballadores del sexe i de la llar) s’han quedat al carrer, mancades de qualsevol dret, marginades, explotades i indefenses enfront la patronal i els empresaris, que busquen mà d’obra més barata i amb els drets rebaixats al no res.

Avui en dia, el jovent, les dones i la població immigrada són els col·lectius més vulnerables a la precarietat a la qual ens condemnen les empreses més potents del sistema capitalista espanyol. Condicions lamentables i salaris mísers ens afecten de forma molt més flagrant a aquests tres col·lectius. Hem de ser conscients de la nostra condició i unir-nos per lluitar contra totes les agressions i per construir un sistema de base socialista que eradiqui l’explotació, l’imperialisme i el patriarcat.

La CAJEI denuncia l’aplicació de l’actual Llei d’Estrangeria _ de caràcter classista i racista per criminalitzar, castigar i negar drets a les persones segons el seu lloc d’origen i situació econòmica_ i el procés de regularització realitzat pel govern espanyol del PSOE durant el 2005, rere el qual s’ha amagat la demagògia, cinisme i hipocresia institucionals que pretenen tranquil·litzar a l’opinió pública i els moviments socials. Mentrestant milers d’immigrants reivindicaven els seus drets arreu dels Països Catalans i denuncien el procés de regularització parcial a través de tancaments, vagues de fam, concentracions i manifestacions.

La CAJEI anima a tots els i les joves dels Països Catalans a acudir a la manifestació de dissabte per dir:

-     No a la Llei d’Estrangeria, classista i criminal.

-     No als murs que separen la fam i la misèria creades i perpetrades per occident _amb el colonialisme i l’actual sistema de relacions internacionals_ d’una Unió Europea en decadència que promou o paralitza l’arribada d’immigrants segons convingui o no a les multinacionals.

-     Prou repressió policial i de l’exèrcit espanyol desplegat a Ceuta i Melilla, totalment incompetents en les tasques humanitàries i responsables de la cacera humana, els tiroteigs, assassinats, persecucions i expulsions il·legals contra persones que fugen de la fam, les guerres i la repressió.

-     Obrim un nou procés de regularització permanent i sense condicions. Amb l’anterior procés eren els empresaris els qui tenien a les mans el poder per normalitzar la situació dels seus treballadors i treballadores, amb conseqüències com el tràfic de contractes, els acomiadaments, el pagament previ de l’alta a càrrec del/la treballadora, extorsions, abusos, etc.

-     Que s’aturin totes les ordres d’expulsió i d’internament, així com la repressió policial que les acompanya.


Per acabar, des de la CAJEI volem recordar que ja fa molts anys que el jovent conscient i organitzat arreu dels Països Catalans denuncia l’actual ordre internacional i les seves catastròfiques conseqüències. El Marroc i l’Estat espanyol estan signant acords polítics i econòmics que fortifiquen la Unió Europea envers l’entrada de persones immigrades mentre promouen el lliure comerç, l’intercanvi de mercaderies i l’entrada de capital occidental a països del sud.

Mentre persisteixin les actuals relacions comercials i estructures de poder al tercer món _ambdues, xacres de l’etapa colonial i perpetrades per l’actual sistema capitalista mundial_ serà impossible evitar la migració dels treballadors i treballadores del continent africà que, tot i ser l’últim graó de la societat de classes occidental, seguiran estan en una millor situació econòmica aquí que als seus països d’origen.

L’aplicació dels DDHH envers les persones immigrades és un deute que els mateixos polítics i autoritats occidentals han adquirit en les seves cimeres i acords històrics, però per eradicar aquest problema i la constant precarització del poble català, cal lluitar per elevar els valors socialistes a la categoria de vertaders drets universals i irrenunciables. La independència política i econòmica de tots els pobles del món, la igualtat de condicions i la no explotació de l’home sobre l’home són canvis necessaris per aconseguir que ningú tingui que migrar forçadament perquè el seu poble és explotat o espoliat. Cal un gir radical en l’economia i la política internacionals.

Per això, des dels Països Catalans seguirem en el nostre camí de lluita constant per la construcció d’un país lliure i socialista. N’estem segurs que la millor manera de solidaritzar-nos amb les persones immigrades és creant unes estructures polítiques fetes al servei del poble treballador català, que pateix i no sent com a pròpies les polítiques neoliberals i classistes dels estats espanyol i francès.

SOLIDARITAT AMB ELS/LES IMMIGRANTS EN LLUITA

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME



CAJEI                 4 novembre 2005    
(Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
1. Perquè la llei és "racista"??
2. Perquè no es parla de la situació dels immigrants a la Catalunya Nord??
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
Esteu agafant el discurs hippi i totalment irreal de "papers per tothom"
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
potser pq en aquest cas es protesta contra la politica d'immigració espanyola, i els paisos catalans pertanyen actualment a dos estats diferents.
aquestes manifestacions i accions tenen sempre poc ressò, pero si es fa a barcelona una contra la politica francesa seria encara més inutil. Per això es poden fer convocatories a la catalunya nord.

Només es la meva opinió, tpc sóc militant d la cajei per respondre per ells.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
felicitats a la cajei! Cal continuar treballant amb els immigrants per integrar-los al nostre poble.
Per cert, pq no s'actualitza ja la web de la CAJEI amb la de coses que esteu fent!?
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
Deixeu de utilitar Indymedia per fer-vos propaganda ninyatos de la CAJEI
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
convoqueu a tot el jovent dels Països Catalans a una manifestació a Barcelona el mateix dia que hi ha la Diada Nacional a la Catalunya Nord????
Això si que es consciència de Països Catalans!!

Colla d'urbanites, la vostra nació es barcelona!
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
Eps, pel d'aquí dalt. M'agradaria saber qui ets tu per fer judicis de valor sobre qui és i qui no és "ninyato". Una cosa és que tu no estiguis d'acord amb aquesta coordinadora i una altra de ben diferent que no et sembli bé que s'expressi en aquest mitjà lliure. els dogmes no porten a enlloc.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
Al Nord del país
la CAJEI amb la lluita
La CAJEI per la Independència i el Socialisme. Diada Nacional a la Catalunya Nord. 7 de novembre de 2005

Al Nord del país
la CAJEI amb la lluita

L’últim any ha estat marcat per gran quantitat d’agressions contra els Països Catalans. Al sud, al nord i al centre hem vist com se’ns intentava imposar la Constitució europea. Un tractat que els catalans i catalanes no hem escrit, ni hem pactat, ni hem negociat. Sinó que ha estat imposat per les més altes instàncies espanyoles i franceses, amb la participació interessada dels sectors regionalistes de la dreta i la petita burgesia catalanes, com és el cas de CiU i ERC.

Tot i així, el poble treballador català, i especialment el jovent dels territoris del nord, hem dit que no a aquesta Constitució. Un no al reforç neoliberal de la comunitat europea i un no a l’enfortiment dels estats opressors francès i espanyol.

De fet, aquesta Constitució, de ser aprovada, seria un altre gran pas d’Espanya i França d’ençà que s’aprovà el Tractat dels Pirineus. Signat fa més de 300 anys va suposar el domini francès sobre les terres nordcatalanes del Rosselló, de part del Conflent i de la Cerdanya. Des de llavors el català, la nostra llengua, està prohibida aquí, maltractada al País Valencià i a les Illes i cada cop més ferotgement agredida al Principat.

Però les agressions contra el nord del nostre país van més enllà. La frontera hispano-francesa segueix dividint la nostra terra, la nostra llengua i el nostre país, però quan es tracta de fer fluir el capital -en forma de kilowatts- no tenen cap problema en trencar-les. Cap problema per travessar de dalt a baix el nostre país, carregant-se centenars de milers d’hectàrees del patrimoni ecològic i històric català i obviant els efectes nocius per la salut de catalans i catalanes que viuen a una banda i altra de la frontera.

Són molts anys, més de 300, d’ocupació dels Països Catalans per part dels estats capitalistes espanyol i francès. Tot i així, sembla ser que encara tenen por de la força del poble treballador català. L’elit francesa està cada dia més a la defensiva. La denominació de Septimània per les terres catalanes és una absoluta estupidesa que se suma a l’obligatorietat de cantar l’himne invasor a les nostres escoles. No aconseguiran afrancesar-nos al nord. No aconseguiran espanyolitzar-nos al sud.

Fa 300 anys els angelets de la terra cridaven,

I a dia d’avui sobren els motius per seguir cridant...

Visca la terra, Mori el mal govern!

Països Catalans,

Independència i Socialisme!

CAJEI 5 novembre 2005
(Coordinadora d’Assemblees de Joves d’Esquerra Independentista)
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
e’ns intentava imposar la Constitució europea. Un tractat que els catalans i catalanes no hem escrit, ni hem pactat, ni hem negociat. Sinó que ha estat imposat per les més altes instàncies espanyoles i franceses, amb la participació interessada dels sectors regionalistes de la dreta i la petita burgesia catalanes, com és el cas de CiU i ERC.

Una cosa és fer crítica i l'altre inventar-vos que ERC va defensar el S� a la Constitució Europea quan va defensar el NO.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
Sou la vergonya del EI, això és una merda de comunicat (el del NORD) l'altra li falta parlar del Estat Francès. A veure si apreneu i no ens deixeu tant malament.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
Gironí, CAJEI convoca al mateix temps a la capital del Rosselló, com a Barcelona, temes diferents, i militants participant a ambdos indrets.

És molt fàcil criticar des de les tecles.

Apa, salut.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
Molt correctes els dos comunicats!

endavant CAJEI!
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
06 nov 2005
comunicat de nen de 3 anys: obrim les fronteres i papers per tothom
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
"fatal", ets un cínic

el que a mi em sembla penós es que hi hagi gent que defensi que la gent que està vivint i treballant al nostre país no tingui els mateixos drets que els altres.

defenses l'esclavisme? vols fer-los fora, quan t'aprofites del seu treball?

poden treballar barat a l'obra, conrear els camps per quatre euros, o netejar els vàters, però no tenen dret a la sanitat, a l'ensenyament, a votar els seus representants?

em sembla molt bé que aquesta Coordinadora recolzi la lluita dels sense papers, demostra que el seu independentisme és obert, d'esquerres i de futur.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
Demanar papers per a gent que no vol integrarse a Catalunya es de pena
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
el teu nick es lo que dona pena, imbecil, no embrutis Catalunya amb una frase racista, somamón! fuck the rex
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
Anims a la gent de la CAJEI! Ho esteu fent prou bé i esteu a totes, no feu ni cas a aquests provocadors, jo ni els hi contestaria!
És molta casualitat que des de que es va plantar cara als botiflers d'ERC/JERC al fosar cada cop que la CAJEI publica a indymedia hi ha provocadors que usen la demagogia mes barata per criticar-la!
Aquests d'ERC/JERC que donguin la cara al carrer si es que estan disposats a fer-ho!
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
Ja parleu com els killos i els macarrilles. Perquè no quedeu amb els Latin Kings i us foteu a osties a veure qui es més home..
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
si k es casualitat si, avans no els importava el k fes la cajei, pero quane s veuen amenaçats i sobretot assenyalats com a botiflers els fa mal.
No es el fet k els ho diguin, ells ho saben d sobres, es el fet k se'n enteri la gent en general, dins d l'EI ja no tenen res a fer els pobres jerkis, ara tenen por k tpc tinguin res a fer enlloc.

Deixeu k bordin, no enganyen a ningú, avans carregaven contra endavant, ara contra la cajei, senyal k tenen por, senyal k la cajei ho sta fent bé.

PD: Carregar contra la cajei es fer-ho contra TOTES les assamblees d joves d catalunya k hi estan al darrera, ara si sou tant valents aneu a tots els casals a dir k son uns ninyatos, k no es mouen, k tot ho fan malament i k el k han d fer es integrarse a un partit com ERC i en un futur mirar d aconseguir un escó k els solucioanrà la vida, no els parleu de catalunya, d l'independencia ni del socialisme, conceptes massa poc practics pels aprenents de politics d les jerc.

Salut i anims.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
cal netejar catalunya de la xusma feixista q vol aigualir el pensament català. aquests subnormals de la cajei ja es veu q no han fotut brot en se puta vida, poden fer comunicats i al cap de setmana poden anar a fumar 4 porros pq els seus papes els hi han donat la paga, colla de subnormals. a treballar colla de subnormals!!! i els moros al marroc, visca catalunya lliure de morus i del subnormals de la cajei
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
molt bé els dos comunicats! .. i ni poca consciència de paisos catalans ni mandangues! està molt bé no deixar cap tema al marge.
Endavant! tant la Cajei com tota l'esquerra independentista revolucionaria amb ganes d'un canvi real.

pd: per a tots aquests que critiqueu tant, que parleu malament de tot, que ni tan sols manteniu el respecte... us admiro. us admiro perque suposo que deveu parlar amb coneixement de causa i que sabeu que al cirticar la Cajei us esteu dirigint a totes les assemblees de joves que la conformen, i que per tant, essent coherents amb vosaltres mateixos, coneixeu la realitat i l'activitat de cadascuna d'aquestes assemblees. Felicitats!

... Endavant amb la lluita !!
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
El tema de la CAJEI es un problema dels MOssos, i us asseguro, colla de fills de puta, que ara que estan a BCN rebreu de valent
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
07 nov 2005
Tot un honor el cas que ens feu i la ira que us fem despertar, ho trobo d'allò més significatiu. I tot un honor sé un problema dels mossos, senyal que anem en la bona direcció.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
29 des 2005
Teneis un idioma feo de cojones y se parece muuucho al Gabacho, además da dolor de cabeza oirlo.
Re: La CAJEI i la política d'immigració espanyola
19 gen 2006
Quin fàstic veure aquests missatges racistes sense fonaments. Hi ha uns quants pokemons per aquí que haurien de callar una mica i pensar més.
El pardillo aquest que diu que esteu acabats, que deu ser un dels GOSSOS, o el subnormal de l'últim missatge...

L'única vergonya de l'EI és que els jerkis vulguin formar-ne part.

Ànims a la CAJEI! Salut i revolució!
Racisme de l'espanyolum
15 mar 2006
Ja estem una mica acostumats al racisme que demostra la policia espanyola, no cal fer gaires diferències entre el "Cuerpo Nacional
de Policía" y la "Guardia Civil", el tracte que dispensen a la gent que no és "espanyola" mereix un qualificatiu com a mínim de racista

Tenim a casa nostre un greu problema que és l'allau immigratori massiu que posa en perill l'estabilitat social i l'existència de la
nostra nació, però si no hi han unes lleis i/o aquestes no s'apliquen el que no es pot fer és tractar d'una manera despreciativa a la
gent que s'escapa del seu país per buscar feina, cal actuar contra les bandes mafioses que els porten a casa nostra i contra els
empresaris que els contracten per un sous de misèria o amb unes condicions laborals de pur esclavisme.

Ara, fa poc, el passat 24 de gener la policia espanyola va identificar a un grup de senegalesos al carrer Escudellers, vaja és el pa de cada dia i en principi entra dintre de la "normalitat", però un cop més la inefable policia espanyola es va sobtar que els senegalesos, en Mamadou Kheraba Drame i Mbaye Gaye els hi responguessin en català, el policia de torn els hi va deixar anar: "no hables en esta lengua que todavía me enciendo más", el resultat va ser que en Gaye fou detingut... dies després Sara Fernàndez, companya de Drame va posar una denúncia per "vexaments" i "menyspreu vers la llengua catalana" per part dels agents.

Suposo que a la policia espanyola encara els hi deuria fotre més el fet de que parlessin català que no pas que fossin negres...racisme antinegre i racisme anticatalà, anem servits...

Pocs casos que trobem d'integració d'immigrants, en Drame i en Gaye parlen català i a més realitzen treballs de traducció del català
a llengües africanes com el wolof, i a sobre uns funcionaris a sou de
l'administració espanyola demostren que prefereixen una immigració desarrelada i no integrada, i si ho està que sigui a Espanya i no a la comunitat nacional catalana.

Bé, parlant de policies em sembla que la integració de membres de la Guardia Civil espanyola als Mossos d'Esquadra ja es fa sentir,
ens referim a la denúncia feta pel comentarista radiofònic Jordi Tardà als mitjans de comunicació, la reproduïm íntegrament:

"Orgull Català

El mes passat sortia amb el meu cotxe de la ciutat de Girona i vaig ser aturat pels Mossos d'Esquadra per dur l'adhesiu CAT a la
matrícula. Amb una prepotència inicial que fa bona la Guàrdia Civil, vaig ser convidat a treure l'adhesiu per estalviar-me la multa,
deien, reglamentària. Vaig preguntar a l'agent si estava orgullós de portar al seu uniforme l'escut del seu país, o del meu, vés a
saber, i com que em va dir que sí, li vaig contestar que jo també em sentia orgullós de mostrar la identitat del meu país al meu
vehicle i que no em pensava treure l'adhesiu. Que si havia de complir amb el seu deure, que em multés, que jo no trauria de cap
manera el CAT de la matrícula. No estava disposat a obeir una llei feta a Madrid. L'adhesiu segueix a la matrícula i la multa al meu
poder. És una mostra del meu orgull català que un dia subhastaré en una de les meves Fires del Disc. Paraula de Stone.
Jordi Tardà
Sils".

Caldria que els Mossos d'Esquadra, com cos policial català donés una
resposta a aquesta carta i sinó al menys els sindicats
policials dels Mossos d'Esquadra, hem defensat els Mossos d'Esquadra com a policia integral del Principat i no podem acceptar que
membres d'aquest cos embrutin el seu nom amb actuacions prepotents anticatalanes i prepotents com aquestes.
Si els Mossos d'Esquadra han de continuar l'actuació xulesca i anti catalana de la Guardia Civil potser encara pensarem que anàvem errats, i que res no ha canviat...
Demanem una explicació i que casos com aquest siguin denunciats als mitjans de comunicació, ...a veure si al final els Mossos
d'Esquadra esdevindran una policia espanyola més..."
Les nacions sense estat propi també són "sense papers".
15 mar 2006
Les nacions sense estat propi també són "sense papers".

Les nacions sense Estat propi com Catalunya som com els sense papers. Una nació sense la legitimitat jurídica d'un Estat propi difícilment podrà sobreviure a la globalització.
Per què molts antiglobalització i prosensepapers no volen donar papers (d'Estat) a Catalunya a fi que pugui sobreviure? Per què sempre ens exigeixen de ser solidaris (i, si no, automàticament ens acusen de feixistes, com si la solidaritat no fos, per definició, voluntària!!) i ellos no ho són normalment amb nosaltres. És que hem de ser sempre criats de tothom?.
I quina demagògia és aquesta de molta "esquerra independentista" que reclama el dret d'autodeterminació i rebutja un Estat Català?. Totes les independències s'han dotat d'Estat: Irlanda, els països bàltics, Noruega, Groenlàndia, Bòsnia, Eslovàquia...Per què aquests moderns neguen l'Estat a Catalunya? Una autodeterminació sense dret a Estat propi és com expulsar els immigrants sense papers. Una autodeterminació sense dret a Estat propi és una trampa i una entelèquia de marihuaners colonitzats. És racisme i autoodi.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more