Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Un grup d'activistes planeja (el pròxim dilluns) baixar-se d'Internet una cançó amb copyright davant de la seu de la SGAE de Bilbao.
06 nov 2005
Compartir música i cultura a internet NO és delicte [0], el qual ha estat demostrat amb els fets [1]. Compartir és la base de les noves formes d'evolució cultural que permeten les noves tecnologies i que practiquen més de 2 milions de ciutadans de tot l'Estat. Per demostrar que compartir cultura és fàcil, legítim i no delictiu, un grup d'activistes es reuniran aquest dilluns (7 de Novembre) a les 11:00am davant de la seu de la SGAE a Bilbao (Gran Via número 29) per descarregar-se en viu i en directe la cançó "Get on Your Knees" de Teddy Bautista (president de la SGAE). La iniciativa sorgeix de la campanya
CompartirEsBueno.Net [2] en la que col·laboren diversos laboratoris hacker [3], la web nosoypirata.com [4], així com internautes i activistes en pro del dret universal a l'accés a la cultura i al copyleft [5]. En els últims temps estem patint una campanya mediàtica molt agressiva [6] per part dels Ministeris de Cultura i Justícia [7], Antena 3 [8] i Tele 5 [9] (entre d'altres) per fer-nos creure que compartir és il·legal. En aquesta campanya es relaciona l'ús de les xarxes P2P amb les xarxes mafioses de venta il·legal de música [10] o, fins i tot, amb el terrorisme [11]. Per tot això, i en el context de la reunió preparatoria de la cimera mundial de la societat de l'informació que es celebra a Bilbao [12], aquesta acció busca visibilitzar la
campanya Compartir És Bo [13]. Aquesta campanya reinvindica la llibertat de fluidesa de sabers, cultura i tècniques (copyleft, programari lliure,
etc.) davant de la fractura digital promoguda pels monopolis del programari privatiu, les patents sobre el desenvolupament tecnològic i,
les tecnologies i lleis anticopia que amenacen amb empobrir la riquesa cultural de la humanitat que és la xarxa i el coneixement científico-tècnic.



[0] http://www.kriptopolis.com/more.php?id=91_0_1_0_M
[1] http://homepage.mac.com/jorgecortell/blogwavestudio/LH20041021114344/LHA
[2] http://www.compartiresbueno.net/?p=4
[3] http://www.hacklabs.org
[4] http://www.nosoypirata.com/
[5] http://es.wikipedia.org/wiki/Copyleft
[6] http://www.20minutos.es/noticia/54675/0/spot/fap/antipirateria/
[7] http://www.internautas.org/index.php?op=1&id=1846
[8]
http://foros.antena3.com/phpBB2/viewtopic.php?t=61975&postdays=0&postord
[9]
http://www.informativos.telecinco.es/pirateria/docemeses/cartas/dn_13253
[10] http://www.filmica.com/david_bravo/archivos/002186.html
[11] http://barrapunto.com/articles/05/10/18/1212203.shtml
[12] http://www.bilbaoit4all.com/
[13] http://www.compartiresbueno.net

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Un grup d'activistes planeja (el pròxim dilluns) baixar-se d'Internet una cançó amb copyright davant de la seu de la SGAE de Bilbao.
06 nov 2005

[ euskara | castellano | català | english | italiano ]

Operació Teddy: Compartir NO és delicte.

Un grup d'activistes planeja (el pròxim dilluns ) baixar-se d'Internet una cançó amb copyright davant de la seu de la SGAE a Bilbao.

Compartir música i cultura a internet NO és delicte, el qual que ha estat demostrat amb els fets. Compartir és la base de les noves formes d'evolució cultural que permeten les noves tecnologies i que practiquen més de 2 milions de ciutadanes a tot l'Estat. Per demostrar que compartir cultura és fàcil, legítim i no delictiu, un grup d'activistes es reunirà aquest dilluns (7 de Novembre) a les 11.00 am davant de la seu de la SGAE a Bilbao (Gran Via número 29) per descarregar-se en viu i en directe la cançó "Get on Your Knees" de Teddy Bautista (president de la SGAE). Tres burofax han estat enviats a la delegació del govern, a la policia i a la pròpia SGAE respectivament explicant l'acció i demanant que es prenguin les mesures oportunes en cas de delicte. La iniciativa sorgeix de la campanya CompartirEsBueno.Net en la que col·laboren diversos laboratoris hacker, així com internautes i activistes en pro del dret universal d'accés a la cultura i el copyleft.

En els últims temps estem patint una campanya mediàtica molt agressiva per part dels Ministeris de Cultura i Justícia, Antena 3 i Tele 5 (entre d'altres) per fer-nos creure que compartir és il·legal. En aquesta es relaciona l'ús de les xarxes P2P amb les xarxes mafioses de venta il·legal de música o, fins i tot, amb el terrorisme. Per això, i en el context de la reunió preparatòria de la cimera mundial de la societat de la informació que es celebra a Bilbao, aquesta acció busca visualitzar la campanya Compartir És Bo. Aquesta campanya reivindica la llibertat de fluidesa de sabers, cultura i tècniques (copyleft, programari lliure, etc.) davant de la fractura digital promoguda pels monopolis del programari privatiu, les patents sobre el desenvolupament tecnològic i les tecnologies i lleis de control digital que amenacen amb empobrir la riquesa cultural de la humanitat que és la xarxa i el coneixement científico-tècnic.



COPYLEFT 2005 de Teresa Malina Torrent

Aquest text està sota una llicència Creative Commons Atribució-CompartirIgual: Ets LLIURE de copiar, distribuir, posar a disposició, executar i modificar aquesta obra sempre i quan respectis l'autoria i incloguis aquesta nota.

L'ús estratègic de la legislació de copyright per donar-li la volta i permetre la lliure circulació del coneixement, tècniques i cultura en cap cas reflexa la nostra acceptació o acord amb aquesta legislació abusiva, mercantilista i privativa.

Llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/es/legalcode.es

Sindicato Sindicat