Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : xarxa i llibertat
OPERACIÓ TEDDY: Compartir NO és Delicte
05 nov 2005

[ euskara | castellano | català | english | italiano ]

Operació Teddy: Compartir NO és delicte.

Un grup d'activistes planeja (el pròxim dilluns ) baixar-se d'Internet una cançó amb copyright davant de la seu de la SGAE a Bilbao.

Compartir música i cultura a internet NO és delicte, el qual que ha estat demostrat amb els fets. Compartir és la base de les noves formes d'evolució cultural que permeten les noves tecnologies y que practiquen més de 2 milions de ciutadanes a tot l'Estat. Per demostrar que compartir cultura és fàcil, legítim i no delictiu, un grup d'activistes es reunirà aquest dilluns (7 de Novembre) a les 11.00 am davant de la seu de la SGAE a Bilbao (Gran Via número 29) per descarregar-se en viu i en directa la cançó "Get on Your Knees" de Teddy Bautista (president de la SGAE). Tres burofax han estat enviats a la delegació del govern, a la policia i a la pròpia SGAE respectivament explicant l'acció i demanant que es prenguin les mesures oportunes en cas de delicte. La iniciativa sorgeix de la campanya CompartirEsBueno.Net en la que col·laboren diversos laboratoris hacker, així com internautes y activistes en pro del dret universal d'accés a la cultura y el copyleft.

En els últims temps estem patint una campanya mediàtica molt agressiva per part dels Ministeris de Cultura i Justícia, Antena 3 i Tele 5 (entre d'altres) per fer-nos creure que compartir és il·legal. En aquesta es relaciona l'ús de les xarxes P2P amb les xarxes mafioses de venta il·legal de música o, fins i tot, amb el terrorisme. Per això, i en el context de la reunió preparatòria de la cimera mundial de la societat de la informació que es celebra a Bilbao, aquesta acció busca visualitzar la campanya Compartir És Bo. Aquesta campanya reivindica la llibertat de fluidesa de sabers, cultura y tècniques (copyleft, programari lliure, etc.) davant de la fractura digital promoguda pels monopolis del programari privatiu, les patents sobre el desenvolupament tecnològic i les tecnologies i lleis de control digital que amenacen amb empobrir la riquesa cultural de la humanitat que és la xarxa i el coneixement científico-tècnic.COPYLEFT 2005 de Teresa Malina Torrent

Aquest text està sota una llicència Creative Commons Atribució-CompartirIgual: Ets LLIURE de copiar, distribuir, posar a disposició, executar i modificar aquesta obra sempre i quan respectis l'autoria i incloguis aquesta nota.

L'ús estratègic de la legislació de copyright per donar-li la volta y permetre la lliure circulació del coneixement, tècniques i cultura en cap cas reflexa la nostra acceptació o acord amb aquesta legislació abusiva, mercantilista y privativa.

Llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/es/legalcode.es

Mira també:
http://compartiresbueno.net

This work is in the public domain

Comentaris

banner
11 nov 2005
masthead.jpg
.
Re: OPERACIÓ TEDDY: Compartir NO és Delicte
14 nov 2005
cunya
Sindicat