Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
QUÈ passa amb SEAT?!
05 nov 2005
Com la cosa vagi a més es farà un forat al Baix Llobregat que riu-te'n tu del Katrina. Sense l'insuflada que va representa SEAT per l'economia catalana, encara viuriem a l'any 54 i la cartilla de racionament.

I mentrestant en Coscubiela i l'Alvarez fent "encaje de bolillos" -"no afectarà a l'ocupacio", vivim en una economia pre-feudal, unga-.

Com el Baix Llobregat es foradi ni Estatut, ni Ciencia Popular actualizada, ni Indymedia, ni punyetes. Ull a la dada (ojo al dato!)
Informacions: Seat presenta un ERO que afecta 1.346 persones i els sindicats aniran a la vaga
   
Dissabte, 05 novembre a les 00:47:33

YAHOO! NOTICIAS - 4 de novembre de 2005, 20h03

Barcelona, 4 nov (EFE).- L'empresa d'automoció Seat va presentar avui un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta 1.346 treballadors i afronta així el descens previst de la producció, una mesura que ha sigut rebutjada pels sindicats, que ja han convocat una vaga de 24 hores per a dijous que ve.

El vice-president executiu de Recursos Humans de Seat, Ramón Paredes, va assegurar que l'ERO s'ha presentat per "causes productives" dins d'un context econòmic "complicat" pel "estancament" del mercat i que s'ha d'entendre com una "mesura necessària" per a garantir la competitivitat i la viabilitat de l'empresa en el futur.

Amb aquesta mesura, Seat es quedarà "amb la plantilla bàsica necessària" per a desenvolupar la seva activitat en el futur, segons va ressaltar Paredes, que va afegir que els criteris per a seleccionar el personal afectat són el grau de polivalència i el rendiment individual en els últims tres anys.

Per la seva banda, els sindicats majoritaris, UGT, CCOO i CGT, han respost amb una convocatòria de vaga de 24 hores que començarà en el torn de nit de dijous que ve i continuarà amb una manifestació pel centre de Barcelona.

L'expedient afectarà els centres productius de Martorell (Barcelona) i de la Zona Franca, així com al centre de recanvis, i es quedaran lliures el centre d'investigació i enginyeria, la filial Gearbox i les societats comercials.

Ara s'obri un termini d'un mes prorrogable perquè les parts, sindicats i direcció negocien l'ERO amb la mediació del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat, que ja ha expressat la seva "total disposició" a col•laborar per a fer possible que aquest procés conclogui amb un acord entre l'empresa i els treballadors.

La documentació de l'ERO presentada avui per Seat estableix una indemnització de 20 dies per any treballat i preveu que Seat EL SEU, que col•loca a 12.796 dels 16.865 persones del grup, acabi l'any amb "pèrdues operatives".

En la documentació lliurada a l'administració i als sindicats es detalla que amb aquesta mesura es persegueix "adequar el nivell d'ocupació a les necessitats de producció" i "evitar costos fixos innecessaris que col•loquin a la companyia en una situació de clar desavantatge respecte dels seus competidors naturals".

També afegeix que permetrà "utilitzar l'estalvi de costos derivat de les extincions contractuals proposades a reequilibrar el compte d'explotació i propiciar les noves inversions que possibiliten l'adequació de les noves exigència de la demanda" i "estabilitzar els balanços evitant l'actual situació de pèrdues operatives i la consolidació de què estan projectades per al cas que no s’adopti cap mesura".

El Departament de Treball i Indústria de la Generalitat va expressar la seva "total disposició" a col•laborar amb les parts -direcció i sindicats- de Seat per a fer possible que el procés de negociació de l'ERO conclogui amb un acord.

Els secretaris generals de UGT, Josep María Alvarez, i de CCOO de Catalunya, Joan Coscubiela, van assenyalar avui que l'ERO, que van qualificar de "preocupant", no té per què afectar l'ocupació a les empreses proveïdores de l'empresa automobilística.

Els principals líders sindicals de Seat han advertit a la direcció de la companyia automobilística de què no acceptaran la rebaixa del 10% de jornada i sou per a la totalitat de la plantilla (uns 16.000 treballadors) a pesar de la presentació de l'ERO.

"Si l'empresa es radicalitza, nosaltres també ens radicalitzarem", va advertir el responsable de CCOO en Seat, Manolo Gálvez, abans d'afegir que, encara que esperaven la presentació d'un expedient, "continua sent un gerro d'aigua freda" i suposa una mesura "sense sentit".

· Noticies de catcgt

Els treballadors de Seat anuncien noves mesures de protesta (Puntuació 1)
per webcat el Dissabte, 05 novembre a les 00:47:33
http://www.cgtcatalunya.org

VILAWEB / DIVENDRES, 04/11/2005 - 11:27h

Els treballadors de Seat anuncien noves mesures de protesta

La direcció presenta un expedient per fer fora 1.346 treballadors

Els treballadors de l'empresa Seat han convocat per dijous que ve una vaga i una manifestació per a protestar per la decisió de la direcció de presentar un expedient de regulació d'ocupació per acomiadar 1.346 empleats. Els sindicats han convocat una vaga de vint-i-quatre hores i una manifestació al centre de Barcelona per dijous que ve. El comitè d'empresa de Seat ha acusat la direcció de la companyia de mantenir una posició intransigent.

Els sindicats, que ja havien convocat vagues als centres de producció i s'havien manifestat contra les intencions de l'empresa (a la foto, la darrera manifestació), havia demanat a la direcció de Seat que presenti les dades de producció per saber el futur de la companyia. En aquest sentit, el vicepresident de Recuros Humans de l'empresa, Ramon Paredes (a la foto), ha dit avui al migdia que la productivitat de l'empresa s'havia reduït en cinc anys d'un 24% i que s'han vist obligats a presentar l'expedient, ja que els sindicats s'han negat a acceptar una reducció de jornada i de salaris del 10%.

L'expedient afecta la fàbrica de Seat a Martorell, al centre de la Zona Franca de Barcelona i al magatzem de recanvis. En queden al marge el Centre Tècnic de Martorell, la filial Gearbox i les societats comercials. L'expedient de regulació d'ocupació té un termini de consultes de trenta dies i la primera reunió entre l'empresa i els sindicats es farà el dia 9 de novembre que ve.

Seat presenta un expedient per acomiadar 1.346 treballadors (Puntuació 1)
per webcat el Dissabte, 05 novembre a les 00:49:30
http://www.cgtcatalunya.org
BARCELONA, 04/11/2005 11:35 (EUROPA PRESS)

La direcció de Seat, filial del grup Volkswagen, ha anunciat avui la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 1.346 treballadors, segons han informat a Europa Press fonts sindicals.

L'expedient afecta la fàbrica de Seat a Martorell (Martorell), al centre de la Zona Franca de Barcelona i al magatzem de recanvis. Queden fora de l'expedient el Centre Tècnic de Martorell, la filial Gearbox i les societats comercials.

El president del comitè d'empresa de Seat a Martorell, Matías Carnero, d'UGT, ha qualificat, de "barbaritat" la presentació de l'expedient i ha acusat la direcció de la companyia de mantenir una "posició intransigent".

L'expedient de regulació d'ocupació té un termini de consultes de trenta dies i la primera reunió entre l'empresa i els sindicats es farà el dia 9 de novembre que ve.

La direcció de Seat ja va advertir al juliol els sindicats que havia esgotat, a causa de la caiguda de la producció, el seu sistema de flexibilitat basat en un compte d'hores individual.

La companyia ha quantificat l'excedent de plantilla en 1.400 treballadors i ha demanat als sindicats que acceptin una reducció de salari i de jornada del 10% per evitar mesures traumàtiques. Els sindicats han rebutjat la proposta de rebaixa salarial i han instat la direcció a presentar les dades de producció per saber el futur de Seat.

Els sindicats defensen el model laboral de Seat, basat en ocupació fixa, malgrat els problemes de la companyia (Puntuació 1)
per webcat el Dissabte, 05 novembre a les 00:51:15
http://www.cgtcatalunya.org
BARCELONA, 04/11/2005 14:08 (EUROPA PRESS)

Els secretaris generals dels sindicats UGT, Josep Maria Àlvarez, i Comissions Obreres de Catalunya, Joan Coscubiela, han defensat avui el model laboral de Seat, basat en contractes fixos i amb poca contractació temporal, i han assegurat que la problemàtica de la companyia automobilística no es dóna només per un excés de mà d'obra.

Àlvarez i Coscubiela han fet aquestes declaracions després de saber-se que Seat presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 1.346 treballadors a la seva fàbrica de Martorell (Baix Llobregat), el centre de la Zona Franca i el magatzem de recanvis de la companyia. L'ERO arriba després del fracàs negociador amb els sindicats, que han rebutjat la proposta de la companyia de reduir un 10% els salaris de tota la plantilla.

Àlvarez ha assegurat que el conveni col·lectiu de Seat és un "bon exemple" de "com s'ha de negociar i discutir la flexibilitat horària i d'organització del temps de treball". A més, considera que sense aquest conveni, que segueix sent un bon "instrument" en el futur, l'excedent de treballadors en el grup s'hauria plantejat "fa un any".

Els sindicats de Seat convoquen una vaga i la Generalitat ofereix la seva mediació en les negociacions (Puntuació 1)
per webcat el Dissabte, 05 novembre a les 00:52:37
http://www.cgtcatalunya.org

BARCELONA, 04/11/2005 15:42 (EUROPA PRESS)

Els sindicats de Seat han convocat avui una vaga de 24 hores en tots els centres de treball de Seat i una manifestació a Barcelona per a dijous que ve, dia 10, en protesta contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 1.346 treballadors. Per part seva, la Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat ha ofert la seva col·laboració per fer de mitjancer en les negociacions.

La vaga començarà a les 21.45 hores de dimecres que ve, dia 9, i s'acabarà, dijous, dia 10, a la mateixa hora. La manifestació començarà a les 10.00 hores de dijous a la plaça Universitat de Barcelona i s'acabarà a la plaça Sant Jaume d'aquesta ciutat mateix, davant el Palau de la Generalitat i l'ajuntament.

L'expedient, que afecta aproximadament el 10% de la plantilla de Seat -composta d'uns 13.000 treballadors-, s'ha presentat avui després del fracàs negociador dels últims mesos. Els sindicats van rebutjar la proposta de la companyia d'aplicar la clàusula de salvaguarda del conveni per reduir, precisament, un 10% de la jornada i els salaris de la plantilla de tot el grup.

El sindicat UGT de Catalunya considera que l'ERO és "una prova més de la intransigència de la companyia per arribar a un acord" amb els sindicats "que no suposi una retallada de plantilla ni de les condicions laborals dels treballadors".

Així mateix, el sindicat ha lamentat que "no s'hagin explorat altres possibilitats", com la plataforma unitària de propostes sindicals, en les quals proposaven abordar prejubilacions per reduir l'excedent de treballadors.

Seat justifica l'expedient per causes productives i creu que és la "mesura necessària" perquè l'empresa sigui viabile (Puntuació 1)
per webcat el Dissabte, 05 novembre a les 00:57:10

BARCELONA, 04/11/2005 16:02 (EUROPA PRESS)

El vicepresident executiu de recursos humans de Seat, Ramón Paredes, ha justificat avui la presentació de l'empresa d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 1.346 persones de la seva plantilla a Martorell, la Zona Franca i el magatzem de recanvis per "causes productives", perquè s'ha esgotat el límit d'hores de la borsa de treball, que permet flexibilitat en la producció, i hi ha també una "capacitat ociosa" del 25% de la producció instal·lada.

Paredes ha explicat que l'expedient és "la mesura justa que es necessita" perquè l'empresa del grup Volkswagen sigui "competitiva i viable en el futur" i per la "impossibilitat" d'arribar a un acord amb els sindicats per fer front a l'excedent laboral que té el grup, quantificat a l'estiu en 1.400 persones.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'expedient és d'extinció d'ocupacions -el 75% dels afectats correspon a personal directe- perquè "entenem que el problema no és conjuntural sinó estructural" i ha subratllat que aquesta "és l'única eina que ens han deixat els sindicats per garantir la viabilitat en el futur" de l'empresa.

L'ERO, que s'ha presentat avui a l'Administració catalana, afecta 1.346 persones de la societat Seat SA i deixa al marge el centre d'enginyeria, la filial Gearbox, i les societats comercials del grup. L'expedient suposa l'acomiadament de prop del 10% de la plantilla de la companyia Seat SA, composta de 13.000 treballadors.

REESTRUCTURACIÓ DE LA FILIAL ESPANYOLA DE VOLKSWAGEN (Puntuació 1)
per webcat el Dissabte, 05 novembre a les 02:03:28
http://www.cgtcatalunya.org
Seat presenta un expedient de regulació d'ocupació que afecta 1.346 treballadors

* L'ERO s'aplicarà a la fàbrica de Martorell, els centres de la Zona Franca i el magatzem de recanvis
* Els sindicats convoquen una vaga de 24 hores a tots els centres de treball i una manifestació

El Periódico - última hora - agències

Barcelona. -- L'empresa d'automoció Seat ha presentat avui un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 1.346 treballadors, segons han informat fonts sindicals i de la direcció de la companyia.

L'expedient afecta la fàbrica de Seat de Martorell, els centres de la Zona Franca i el magatzem de recanvis. Queden fora de l'expedient el centre d'enginyeria, la filial Gearbox i les societats comercials.

A partir d'ara, s'obre un període de consulta d'un mes perquè els sindicats i la direcció de l'empresa intentin arribar a un acord, i per això l'ERO es podria aplicar --en el cas que no sigui retirat-- cap a finals de desembre.

Caiguda de la producció

La direcció de Seat ja va advertir el mes de juliol passat als sindicats que havia esgotat, a causa de la caiguda de la producció, el seu sistema de flexibilitat basat en un compte d'hores individual.

La companyia va quantificar l'excedent de plantilla en 1.400 treballadors i va demanar als sindicats que acceptessin una reducció de salari i de jornada del 10% per evitar mesures traumàtiques. Els sindicats han rebutjat la proposta de rebaixa salarial i han instat la direcció a presentar les dades de producció per conèixer el futur de la companyia.

Els sindicats convoquen vaga

Els sindicats de Seat han convocat una vaga de 24 hores en tots els centres de treball de Seat i una manifestació a Barcelona per dijous que ve, dia 10, en protesta contra l'expedient. La Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat ha ofert la seva col·laboració per mediar en les negociacions.

La vaga començarà a les 21.45 hores de dimecres vinent, dia 9, i s'acabarà el dijous dia 10 a la mateixa hora. La manifestació començarà a les 10 del matí de dijous a la plaça Universitat de Barcelona i acabarà a la de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat i de l'Ajuntament.

L'empresa justifica la mesura

El vicepresident executiu de Recursos Humans de Seat, Ramón Paredes, ha assegurat que l'ERO és la "mesura justa" per garantir "la viabilitat i la competitivitat futura" de la companyia.

Paredes ha comparegut en roda de premsa per assenyalar que els problemes a Seat han passat de ser conjunturals a estructurals i ha justificat els acomiadaments per "causes productives" i dintre d'un context econòmic "complicat" per l'"estancament" del mercat.

Segons les dades facilitades per Paredes, el 75% dels 1.346 empleats afectats per l'ERO correspon a personal directe i la resta a plantilla indirecta. Així mateix, aproximadament el 75% de la regulació afecta el personal de la planta de Martorell i el 25% restant a la planta de la Zona Franca i el centre de recanvis.

Amb aquesta mesura, Seat es quedarà "amb la plantilla bàsica necessària" per desenvolupar la seva activitat en el futur, segons ha remarcat el responsable de Recursos Humans, que ha afegit que els criteris per seleccionar el personal afectat per l'expedient són el grau de polivalència i el ...
Mira també:
http://www.cgtcatalunya.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1809

This work is in the public domain

Comentaris

rebaixa de salari del 66% a DELPHI de USA
05 nov 2005
Delphi (components d'automòbil) es va declarar en fallida poc abans de que canviés la llei concursal a USA. La nova endureix les fallides. Ara DELPHI demana als treballadors una reducció salarial del 66% (passen de 27 dòlars la hora a 9 dòlars la hora de promig). Si les coses venen d'aquesta manera, no podem permetre que de mica en mica tanquin les multinacional i s'en vagin, i amés venguin les màquines, els hi requalifiquin els terrenys, i ells feliços i nosaltres a ser desnonats.

Aqui baix l'article on informa de USA.
---------------------------------------------
EL MERCADO LABORAL EN LA MAYOR ECONOMIA DEL MUNDO

La globalización contraataca

http://www.clarin.com/suplementos/economico/2005/10/30/n-01001.htm

Los salarios y beneficios de salud empiezan a caer en los EE.UU.,
presionados por la competencia del trabajo más barato que se contrata en el
exterior.


----------------------------------------------------------------------------
----
ESPECIAL PARA CLARIN
La mayor autopartista de los Estados Unidos, Delphi, propone rebajar en dos
tercios (a cerca de 9,50 dólares la hora), los salarios de sus obreros.
Jamás los trabajadores sindicalizados pudieron imaginar una concesión más
drástica.

Y no son los únicos. Según un acuerdo tentativo, los trabajadores de General
Motors dejarán de percibir millones de dólares en beneficios de salud. Ford
Motor y DaimlerChrysler pidieron a sus sindicatos concesiones similares.

Los casos de Delphi y GM son versiones extremas de lo que está pasando en el
mercado de trabajo estadounidense, en el que el riesgo económico y los
costos de salud se están trasladando a las espaldas de las familias
trabajadoras.

Con cuatro años de recuperación de la economía estadounidense, los
trabajadores deberían estar festejando. En cambio, lo que ven son nuevos
pedidos de que desistan de derechos trabajosamente conseguidos y cedan parte
de su salario. Las empresas dicen que esas reducciones son indispensables
para seguir siendo competitivas en una economía cada vez más globalizada.


El arte de bajar costos

Hubo muchos casos en las últimas semanas, y no se limitan a las grandes
industrias. Empleados de autoservicios y hasta policías han aceptado rebajas
de sueldo o reducciones de beneficios gratuitos.

Jerry Jasinowski, de la Asociación Nacional de la Industria, afirmó que esos
recortes simplemente son un hecho natural. "Desde los pilotos de aviones
hasta los obreros de las líneas de montaje, los trabajadores tienen que
ayudar a bajar costos", sostuvo. "No podemos darnos el lujo de vivir con los
cuantiosos beneficios que teníamos hace diez o quince años".

La merma del poder de los trabajadores tiene varias causas, entre ellas la
tercerización de trabajos a países de mano de obra barata como la China y la
India.

Enfrentadas con rivales de bajo costo, muchas compañías dicen que no pueden
aumentar los salarios. Y empresas a las que les va bien alegan que los altos
costos de salud compiten por los fondos que podrían ser usados para sueldos.
Hoy, sólo un 60% de las empresas ofrece seguros de salud a sus empleados,
comparado con el 66% en el año 2003 y el 69% en el año 2000, según una
investigación de la Kaiser Family Foundation.


Vulnerables

Las empresas también están pidiendo a sus empleados que produzcan más por el
mismo sueldo, y este año el costo de la vida subió más que el salario para
la mayoría de los trabajadores. Por la suba del costo de la energía, en
septiembre la inflación subió el doble que los sueldos. El Instituto de
Política Económica Liberal se refirió al fenómeno como "la mayor caída del
ingreso real en décadas".

Sueldos estancados o en baja ayudan a que haya menos inflación: un magro
consuelo para los que ven adelgazar su billetera.

En momentos en que los sectores más tradicionales, como las autopartistas o
las aerolíneas, se adaptan trabajosamente a las nuevas condiciones, sus
empleados son particularmente vulnerables. Cuando los mecánicos de la
Northwest Airlines hicieron paro hace dos meses ante la inminencia de una
rebaja de sueldos del 26%, la empresa rápidamente recontrató. Los
trabajadores recibieron de la empresa una oferta que incluía la misma
reducción de salario y peor seguridad laboral que en el plan inicial.

Las perspectivas para el grueso de los obreros de Delphi, que se presentó en
convocatoria de acreedores el 8 de octubre, son igualmente malas. Los
historiadores del trabajo afirman que no pueden recordar un momento en el
que durante una recuperación económica se les pide a tanta gente de una
misma empresa que renuncie a tanto.

Hay quienes afirman que los empleados de Delphi, que ganan un promedio de 27
dólares por hora más beneficios jubilatorios y de salud, ganan demasiado
como para que la empresa sea competitiva. Por el contrario, los trabajadores
de las rentables operaciones chinas de Delphi, ganan cerca de 3 dólares por
hora.

"Las empresas no pueden proporcionar servicios de salud de excelencia y
compromisos de pensiones infinitas", dijo el economista Peter Morici, un
negociador comercial de la administración Clinton. El sindicato de
trabajadores de automotrices, agregó "debería haber educado" a sus afiliados
hace tiempo y "mostrarse realista" en sus exigencias.


Blues de Detroit

El nuevo contrato de Delphi sentará un precedente para las negociaciones
laborales en GM, Ford y DaimlerChrysler. Ford también dijo que estaba
negociando con su sindicato recortes en las coberturas de salud.

La industria automotriz ha sido un termómetro de las tendencias salariales
desde sus comienzos. El anuncio de los "Cinco Dólares Diarios" de Henry Ford
en 1914, que duplicaba los sueldos de sus 15.000 obreros de línea de
montaje, inauguró lo que el Detroit Free Press llamó "una nueva era
industrial".

Ahora "existe un consenso respecto de que las industrias tradicionales están
desapareciendo", dijo Steve Szakaly, economista del Centro de
Investigaciones Automotrices. "En la economía global, se supone que todos
nos convertiremos en empleados de servicios. Y Delphi es de lo más antiguo
que se pueda concebir".

Pero la empresa de Troy, Michigan, desgajada de General Motors en 1999, es
menos jurásica de lo que parece. Más de dos tercios de sus 185.000 empleados
trabajan fuera de los EE.UU. Ha modernizado algunas plantas en los EE.UU. y
ha cerrado otras.

En el sitio web de la compañía se afirma que "Delphi ofrece a sus empleados
de tiempo completo beneficios de nivel mundial". En los últimos días, ese
orgulloso anuncio ha adquirido otro significado: los empleados de Delphi de
los EE.UU. -dicen los directivos- deben ganar algo más parecido a lo que
ganan los del resto del mundo.

No sólo los sueldos caerán estrepitosamente, sino también las vacaciones,
coberturas de salud y aportes patronales para jubilación. Y con su nuevo
sueldo de 9,50 dólares la hora, será poco probable que los trabajadores de
la empresa puedan pagar los autos que ayudan a fabricar.


Admiradores

La globalización tiene muchos admiradores y beneficios. Cada fábrica de
autopartes que Delphi abre en el extranjero mejora el estándar de vida en
ese lugar. Y en los EE.UU., la globalización ayuda a que los precios se
mantengan bajos, porque los importadores compiten con los fabricantes a ver
quién vende más barato. Algunos economistas consideran que hay poco de que
preocuparse. El índice de desempleo de los EE.UU. (del 5,1%) "es la prueba
de que la capacidad de nuestra economía de ofrecer trabajo sustentablemente
no se ha lesionado" como resultado de la competencia internacional, dijo en
un discurso reciente Donald Kohn, del Consejo de Gobernadores de la Reserva
Federal.

Otros no lo ven con tanta calma. "¿Cómo hacen las empresas estadounidenses
para competir en la economía global?", se pregunta el economista de la
Universidad de Berkeley, Harley Shaiken. "Si la única manera de competir es
con salarios de 10 dólares por hora, tenemos un problema que va más allá de
Delphi. Estamos ante una sociedad en la que la gente, en vez de ascender a
la clase media, tiende a bajar de clase".

TRADUCCION DE CLAUDIA GILMAN
Re: QUÈ passa amb SEAT?!
05 nov 2005
Que vienen los chinos !!!

Arriba Paña !!!

Unga unga unga
Re: QUÈ passa amb SEAT?!
05 nov 2005
el problema del sector de l'automocio te a veure amb els paisos de l'Est, entre ells Polonia, per tant tot queda en familia
Re: QUÈ passa amb SEAT?!
06 nov 2005
El problema, en molts sentits , es el sector de l'automocio (porta alguns a Iraq per exemple). L'economia va be si es vend mes i mes cotxes. Reconversio de les fabriques, jo diria carros postmoderns (aixi de pas salvem el ruc catala) o reinsercio dels 1400 com conductors d'autobus i metro
Re: QUÈ passa amb SEAT?!
17 nov 2005
Aixo s'ha d'arregla lo mes pronte possible, per estalbia
Sindicato Sindicat