Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
04 nov 2005
Crònica de l'acte públic organitzat per la CUP per exposar les postures crítiques envers la reforma dels estatuts d'autonomia.
2005-11-05 041.JPG
públic can  palauet.jpg
xerrada can palauet.jpg
LA CUP RECLAMA EL DRET DâAUTODETERMINACIÃ I QÃESTIONA EL SERVILISME DE LES REFORMES DELS TEXTOS ESTAUTARIS

Una trentena de persones han assistit a lâacte públic âOn anem amb lâEstatut?â?, organitzat divendres 4 de novembre a la sala de Can Palauet de Mataró.

La CUP, que el passat 11 de setembre ja va donar a conèixer el seu rebuig a la perpetuació de lâEstat espanyol de les autonomies, ha refermat el seu compromís de lluita pel reconeixement del dret dâAutodeterminació i ha organitzat un acte públic amb Quim Soler i Aleix Cardona, per tal dâoferir a la ciutadania nous elements i punts de vista, que són silenciats als grans mitjans de comunicació.

Quim Soler, membre del Secretariat Nacional de la Coordinadora dâAssociacions per la Llengua (CAL), ha desglossat els articles de les propostes de reforma dels estatuts autonòmics de València i del principat de Catalunya i ha advertit que en relació a la llengua no anirem gaire lluny atès que âsón estatutetsâ? limitats per lâactual Constitució espanyola. Ha comentat que en lâestatut principatí hagués estat interessant desenvolupar en lâarticulat la fórmula del català com a llengua comuna de relació i dâintegració i que sâhan comès badades com no considerar com a catalans i catalanes aquelles persones que, per exemple, viuen a Perpinyà. Segons Quim Soler aquest relaxament de lâexigència en lâàmbit de la llengua, ha servit per destapar la màscara als partits institucionals, amb la qual cosa es referma la necessitat, que hi hagi entitats, com la CAL, que apostin per enfortir el treball pel país des de la societat civil, desplegant una acció política de base i unitària.

Aleix Cardona, regidor independent dâERC a Prats de Lluçanès ha iniciat la seva intervenció aclarint que hi havia dos possibles punts de partida: un, considerar que hi ha un sentiment nacional català compatible dins la nació espanyola, i lâaltre, considerar que som un nació i que com a tal ha de prendre les seves decisions de forma sobirana.
Ha ressaltat lâambivalència de les paraules de Jaume Renyer, membre del FOCDA i de la direcció dâERC que abans del 30 de setembre plantejà la inclusió del Dret dâAutodeterminació i la seva invulnerabilitat com a dues condicions mínimes de caràcter polític per evitar que la reforma estatutària no esdevingui una mera reordenació administrativa de competències entre lâEstat i la Generalitat. Actualment, però, tota la classe política catalana, incloent ERC, sâha agenollat a la idea dâencaixar els Països Catalans dins dâEspanya i dâarraconar qualsevol temptativa de fer política independentista.
Ara bé, això sâexplica, segons Cardona, perquè ens trobem davant dâuna gran operació dâEstat, destinada a ressituar lâEstat espanyol sorgit de la transició postfranquista en el nou escenari internacional. Aquesta operació dâEstat, tot indica que passarà per una nova estructuració âfederalitzantâ? i per la instrumentalització del nacionalisme català com a element desactivador del projecte independentista del País Basc. Aquest darrer punt, és el que explicaria lâambigüitat calculada amb què treballen els dirigents dâERC, que ha renunciat públicament i explícita a fer una política independentista. De tot plegat ha subratllat que cal determinar quina és la nostra opció: la nova Espanya en la qual ens volen encaixar des del PSOE fins a la patronal CECOT o bé lâopció de la independència, que tot i ser difícil no és en cap cas inabastable.

Lâacte ha comptat amb diverses intervencions del públic i, finalment, lâorganització de lâacte sâha clos amb la informació que una jove mataronina, militant independentista, ha estat imputada per âultraje a la bandera de Españaâ? arran de la botifarrada contra la hispanitat que el passat 12 dâoctubre va congregar 3.000 persones a la plaça de lâAjuntament, i sâha demanat que tothom sâimpliqui en les mobilitzacions i actes de solidaritat que es programin.
Mira també:
http://www.cupmataro.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
04 nov 2005
Osti la gent ha acudit en massa eh? Per cert quan comencen els actes conjunts amb el PP?
Re: Para aaa
04 nov 2005
Para aaa, hijo putativo de Cambó y Lopez Raimundo:

Eso de citar al PP para descalificar el no independentista al Estatut cuatripartito es de la misma calaña que cuando la Constitución española decian de quienes pedian el No desde la izquierda y el independentismo asimilandolos a Fuerza Nueva.

Sencillamente repugnante, repulsivo, tramposo...

El Proyecto de Estatut es malo para los derechos nacionales de Cataluña. Y para su imagen fuera, entre los independentistas, por el estilo.
Re: Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
05 nov 2005
waw quina gentada eh!! 30 persones! A aquest ritme dintre de poc superarán al partit de pescadors i caçadors anims!!
Segurament es consideren els veritables portadors i representants en exclusiva de la nació catalana, tot i no representar ni un 0,001% de la seva població. Doncs res salvadors de la pàtria, aneu fent campanya per el NO, q així tindrem més motius per anar a votar Si al porper referndum...


www.lacoctelera.com/glamboy69
Re: Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
05 nov 2005
Endavant a totes les CUP. Bona Xerrada!
Re: Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
05 nov 2005
doncs jo em sento de l'entorn de l'Ei i aniré a votar el si encara que ho hagi de fer amb pinces al nas. abstindres es llençar el temps, votar el no colaborar amb el pp.
Re: Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
05 nov 2005
fer campanya pel NO serà el suicidi polític de les CUP.. molt trist
Re: Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
05 nov 2005
Algunos de los que estan en las CUP se llaman revolucionarios.. que gracia, no os dais cuenta que hacer campaña ya sea or el si o por el NO es hacerle el juego al sistema??? Payasos!!
Re: Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
05 nov 2005
Jo faria un altre acte: "On anem amb les CUP?"
Re: Crònica acte "On anem amb l'Estatut?"
05 nov 2005
jajajaja, molt bona pse. les cup necessiten replantejarse algunes coses, peró al meu entendre son necessaries.
Endavant amb les cup (soc el k votarà que si)
Sindicat Terrassa