Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
[Cimera de les Amèriques] Recull d'informació
04 nov 2005
[Cimera de les Amèriques] Recull d'informació
GALERIA DE FOTOS:
http://valencia.indymedia.org/media.php?galId=34
Monteivideo, seriosos incidents en la marxa contra la cimera, hi ha detinguts.


Hi ha detinguts i molta gent ferida després d'acabada la marxa per la ciutat vella.

Atenció, tots a la comissaria 1era en la ciutat vella. Hi ha companys detinguts.

La marxa pel centre financer convocada per a les 15 hs va derivar en incidents provocant la destrucció de les façanes a la sortida de la ciutat vella un grup de pumas (polcies amb moto) van atacar als manifestants i van detenir a companys.
______________________________________

La policia reprimeix en Mar del Plata


Moments després de l'arribada de les columnes de manifestants, i quan semblava que aquests es retiraven, la policia bonaerense va llançar gasos lacrimògens, dispersant la concentració. Entre les organitzacions que mobilitzaven es distingia al MTR-Cuba, PTS, PCR, Quebracho, etc.

Durant les corregudes es produeix la destrucció d'entitats bancariess, etc.

http://argentina.indymedia.org/news/2005/11/344256.php
___________________________________

Repressió en Neuquen a manifestants


Prop d'aquest migdia, i en ple centre de la Ciutat de Neuquen, la policia va arremetre contra manifestant que protestaven en per l'arribada del president dels Estats Units, George Bush,a l'Argentina, segons va informar l'agència estatal Telám. Les forces de seguretat van carregar amb gasos lacrimogens i bales de goma als manifestants, que minuts abans havien llançat ous i algunes pedres contra el local de la cadena nord-americana Blockbuster.

http://www.prensadefrente.org/anticumbre/index.php/2005/11/04/repimen_en

_

Ha escomençat el repudi a Bush en Rosario



Rosario Indymedia Rosario per a Premsa de Front.- A les 19 hs. d'ahir els delegats de la CTA van concentrar enfront de la seu de ATE Rosari al costat de les Dones de Negre, la Cooke i APDH Rosario, entre altres organitzacions. A les 20 hs van desencadenar el repudi a la presència de Bush copejant bombos, casseroles, i fent esclatar bombes de baluern. Pocs minuts després va arribar la columna d'actuacions convocades per APYME per a dur avant el "Bocinazo", que amb aquest objectiu es va marxar a recórrer el centre de la ciutat, ficant soroll i repartint volants. La columna de manifestants, per la seva banda, va realitzar durant l'hora següent un lent recorregut pels carrers propers amb idèntics objectius.

Pot considerar-se a aquestes activitats, juntament amb unes altres que van tenir lloc en distints punts de la ciutat, com una manera d'anar "escalfant motors" per a la jornada d'avui. En la nostra ciutat les protestes comencen a les 8 del matí amb la presa del PAMI per part dels jubilats, i tindran el seu punt culminant amb la manifestació que a les 18 hs. concentrarà en la Plaza San Martín per a marxar fins al Monument a la Bandera.
http://www.prensadefrente.org/anticumbre/index.php/2005/11/04/p193

Veure més fotos
http://argentina.indymedia.org/news/2005/11/343940.php

Veure les activitats d'ahir en
http://argentina.indymedia.org/news/2005/11/343496.php

__

Saturació policial, paranoia i remors


La ciutat de Mar del Plata es prepara per a les manifestacions de matí com si estigués per rebre a l'huracà Katrina. Ja no es tracta solament dels 10.000 efectius de distintes forces de seguretat, d'un clos que tanca 250 pomes, un nombre indeterminat d'agents de la CIA i centenars d'efectius d'infanteria patrullant els carrers. Ara també els mitjans de comunicació i la usina de remors funcionen a ple per a generar temor en la població. Detalls dels aprests repressius, i de com generar paranoia en la població. Fotos de com es prepara la ciutat per a matí.http://www.prensadefrente.org/anticumbre/index.php/img/2005/11/03/lkjhlk "> http://www.prensadefrente.org/anticumbre/index.php/img/2005/11/03/lkjhlk

L'operatiu de seguretat està a càrrec del Comissari General Carlos Pardal, de la PFA, qui dirigirà un comando conjunt de la policies Bonaerense i Federal , juntament amb la prefectura.

Per a l'operatiu, segons va poder saber Premsa de Front, en els últims dies s'hauria condicionat a contrarellotge l'ajuntament de Batán, on es calcula que hi ha una capacitat per a allotjar 400 presos. Aquest seria la destinació final dels possibles manifestants detinguts, previ fitxatge en la delegació de la Policia Federal de Sarment i Gascón, o en la comissaria 1era de Mar del Plata.

Anteriorment s'havia dit que els possibles detinguts serien allotjats en la Base Naval. Així ho havia proposat el novell jutge federal Alejandro Castellans, però el repudi dels organismes de Drets Humans va avortar la possibilitat.

La versió oficial indicava avui que, davant situacions de tensió, hauria una primera línia de policies amb pals i escuts, i darrere altra amb magranes de fum i bales de goma. Algunes fonts assenyalaven que no hauria policies amb armes en contacte amb els manifestants, i que "no es va a usar gas lacrimògen per a no tenir problemes amb els veïns". La veritat és que, en el dia d'avui, en cadascun dels varis grups d'infanteria que patrullaven els carrers, havia almenys un llançagassos i un efectiu portant escopetes de gruixut calibre.

-Preparats.

Durant la mobilització que començarà a les 16 hores i fins que sigui necessari, el Front Antirrepresiu de Mar del Plata, i la Coordinadora Contra la Repressió Policial i Institucional (CORREPI), mantindran una guàrdia d'advocats a la qual es podrà acudir cridant al telèfon (0223) 493-8360.

Dies endarrere, aquestes mateixes organitzacions van presentar un Habeas corpus preventiu, en el qual van assenyalar que les declaracions de funcionaris nacionals i provincials "permeten inferir que la llibertat, la integritat física i la vida de tots aquells que participin d'activitats de protesta anunciades o que continuen durant el desenvolupament de l'esmentada reunió de presidents estan greument amenaçades".

En aquest escrit van advertir que les notícies publicades recentment "adonen d'una veritable militarització que en molt excedeix la pròpia seu de la reunió de presidents", mesures que "amenacen en forma concreta i actual a la població del nostre país".

Com antecedent, aquestes organitzacions de Drets Humans van citar la manifestació que el 9 de setembre, que convocada per a repudiar a Bush, va intentar arribar A Plaça de Maig. En aquesta ocasió, un immens cordó policial va tallar el pas de la mobilització impedint que arribi a la històrica plaça. Aquest operatiu, van recordar les organitzacions, "va ser dirigit personalment pel ministre de l'interior i va contar amb l'aval presidencial".

-Paranoia i terror

"Mar del Plata per als marplatenses", va anar la consigna que alguns mitjans locals van llançar avui. Enmig d'una ciutat que ja no només està militaritzada sinó també a la vora de la paràlisi, els mitjans de comunicació van començar a advertir contra "els quals vénen de fora a trencar tot". Si fins a ahir festejaven les "obres que van embellir la ciutat per a rebre als presidents ", el panorama mediàtic d'avui va apuntar, quan no directament a l'èxode, a impulsar el tapiat de portes, finestres i vidrieres contra la suposada invasió de manifestants salvatges.

D'altra banda, des que la versió va ser reproduïda per alguns mitjans nacionals, l'existència de 20.000 borses i taüts per a guardar cadàvers, i els frigorífics convertits en morgues semblen haver-se tornat realitat. Ja no només hi ha qui juren tenir primers o nebots que han vist el macabre carregament: ara també hi ha qui agreguen detalls com hospitals preparats per a fer autòpsies simultànies, incineradors massius i camions frigorífics llogats com morgues portàtils.

Però fins a ara, l'única amenaça contra la zona d'exclusió va ser protagonitzada per un surfista que surcant ones va arribar a l'altre costat de les tanques.

http://www.prensadefrente.org/anticumbre/index.php/2005/11/03/p183
_________________________________________________

Estudiants prenen facultats reclamant l'allotjament de manifestants



Mar del Plata.- Les facultats d'Humanitats i Ciències Exactes van ser preses avui pels estudiants, en rebuig a la mesura presa per les autoritats Universitàries, que van negar allotjament a les delegacions de manifestants que van arribant a la ciutat.

La mesura va ser consensuada pels integrants dels Centres d'Estudiants de les facultats preses, l'Assemblea d'Estudiantes de Filosofia, l'agrupació Contrahegemonía i el Moviment Universitari d'Esquerra (MUI).

En un comunicat, aquests sectors del Moviment Estudiantil van assenyalar que "davant la negativa per part de les autoritats d'aquesta Universitat a cedir l'espai" per a albergar als manifestants que ho havien sol·licitat, van decidir "la presa en simultani" de les facultats esmentades "amb l'objecte de garantir la seguretat dels companys, denunciant l'actitud mesquina, deslleial i anacrònica de les nostres autoritats envers el conjunt de la comunitat estudiantil".

www.prensadefrente.org/anticumbre
__________________________________

Presa de l'Escola Nacional de Ceràmica per l'arribada de Bush



Buenos Aires.- L'Escola Nacional de Ceràmica de la Ciutat de Buenos Aires, situada en el carrer Bulnes al 100, es troba presa per l'estudiants en protesta per l'arribada del president dels Estats Units, George Bush.

Aquesta acció està englobada en la campanya de nivell nacional llançada per diversos sectors estudiantils, acadèmics i sindicals que proposa un atur d'activitats en repudi a l'arribada del repudiat personatge.

http://www.prensadefrente.org/anticumbre/index.php/2005/11/03/p175
_______________________________

En els carrers contra Bush


Mar del Plata - L'Assemblea Antiimperialista, que organitza la mobilització que demà divendres a la tarda es proposarà arribar fins al clos per a repudiar al ALCA i a Bush en Mar del Plata, va brindar avui una conferència de premsa.

Aquesta assemblea va sorgir de la confluència de distintes organitzacions socials i polítiques locals. En aquesta ciutat, les organitzacions que en tot el país integren la Convocatòria Antiimperialista No a Bush en l'Argentina – i que convoquen a marxar en distintes ciutats -, es van sumar a aquest espai per a reforçar la mobilització que repudiï la presència de Bush en Mar del Plata. També ho van fer els quals integren l'espai de Solidaritat Antiimperialista Llatinoamericana (S.A.L.) i els estudiants del Moviment Universitari d'Esquerra (MUI), integrant de la Coordinadora Estudiantil Antiimperialista.

En la conferència de premsa, els referents de les organitzacions que integren l'assemblea van anunciar avui els motius de la mobilització de matí: “Nosaltres li diem no a aquest genocida i la població marplatense i els ciutadans argentins ens anem a mobilitzar als carrers i anem a anar a les tanques, no pot ser que sigui rebut amb una catifa vermella� va declarar “Chacho� Berrospe, referent del Moviment Teresa Rodríguez (MTR-Cuba) de Mar del Plata. “També anem a mostrar la nostra disconformitat amb que el president Kirchner hagi militaritzat els carrers de Buenos Aires�, va agregar Gustavo Jiménez, referent nacional del Moviment Socialista dels Treballadors.

Respecte a les característiques de la mobilització, van especificar que a partir de les 11hs els distints sectors començaran a concentrar-se en el cantó d'Av. Independència i Juan B. Justo, a només 3 quadres de l'Estadi Mundialista on parlarà el president de Veneçuela Hugo Chavez. La intenció dels organitzadors és que qui vagin a escoltar al mandatari bolivarià i després vulguin marxar fins al lloc on es reuneixen els presidents, puguin fer-lo. De fet, alguns grups van anunciar que així ho faran. Per aquest motiu la marxa partirà a les 16 hs,, quan l'alocució de Chavez hagi acabat. Des d'allí els manifestants baixaran per l'Avinguda Independència fins a Colón, on doblegaran per a apropar-se el més possible a l'Hotel Hermitage, encara que a l'altura del carrer corrents es trobaran amb els closos custodiats pel cos d'Infanteria de la Policia Bonaerense.

http://www.prensadefrente.org/anticumbre/index.php/2005/11/03/p178

mes informació sobre les convocatòries de demà:
http://www.prensadefrente.org/anticumbre/index.php/2005/11/02/alt_prot
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/
http://valencia.indymedia.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat