Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Perpinyà - Dissabte 5 de novembre de 2005
02 nov 2005
> Manifestació a les 16 h. a la Plaça de Catalunya

âSem catalans, defensem la llengua, defensem la terra!â?

Perpinyà - Dissabte 5 de novembre de 2005
> Manifestació a les 16 h. a la Plaça de Catalunya

âSem catalans, defensem la llengua, defensem la terra!â?

Perpinyà - Dissabte 5 de novembre de 2005


Manifest:

FRANÃA EN DECADÃNCIA... CATALUNYA CAP A LA INDEPENDÃNCIA!

FRANÃA EN DECADÃNCIA... CATALUNYA CAP A LA INDEPENDÃNCIA!

Els darrers mesos han sigut viscudes a Catalunya algunes polèmiques, que tot i que en un primer moment puguin semblar de fortalesa de lâestat o si més no de capacitat per imposar-se, sâés acabat per veure, que en el fons, no són sinó mostres de debilitat i decadència. Parlem, per exemple, del penós intent de la âSeptimàniaâ? o de la llei que obliga a les escoles a ensenyar la Marsellesa i els símbols de la âFranceâ? a la mainada. Són, sens dubte, senyals de decadència, ja que en cap estat realment fort es donen propostes descabellades com la de la âSeptimàniaâ? ni cal recórrer a la imposició per fer assimilar la simbologia de lâestat a les classes populars.

Això sâemmarca a Catalunya en una difícil situació econòmica causada per la crisi i el desmantellament de lâestat del benestar francès. Agreujada, és clar, per la nostra marginació secular dins de lâestat. I és que a la ultraperifèria de lâestat les conseqüències se pateixen molt més que en el centre. Ãs per això que els nord-catalans hem de suportar aqueixes elevades taxes dâatur; la destrucció de sectors productius tradicionals o la forta dependència del sector serveis. Sense oblidar, dâaltra banda, el futur incert que es presenta per les produccions de vi, préssecs i albercocs, i cireres.

En aqueix estat de coses, és més clar que mai, que lâúnica sortida que li resta a la Catalunya Nord és fer un pas decidit cap al trencament definitiu amb França i començar el camí de la reconstrucció nacional amb la resta del país. Això no és altra cosa que la reunificació i la independència de tot Catalunya. I quan diem que cal mirar cap als catalans del sud i començar a fer camí plegats, és evident que no parlem de bajanades com la construcció de la MAT sinó dâintensificar les relacions culturals, econòmiques i polítiques que ens uneixen.

VISCA CATALUNYA LLIURE I SOCIALISTA!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Perpinyà - Dissabte 5 de novembre de 2005
02 nov 2005
Tots cap a Perpinyà!
Re: Perpinyà - Dissabte 5 de novembre de 2005
02 nov 2005
Esborrem la frontera, construïm els Països Catalans!

Lâany 1659, els estats francès i espanyol signaven el Tractat dels Pirineus, que dividia el nostre poble, imposant una frontera artificial. Des dâaquell moment, aquests dos estats han continuat, amb la seva política homogeneïtzadora, realitzant nous tractats i acords per destruir el nostre poble i el nostre territori. En lâúltim any, nâhem tingut dos clars exemples: la Constitució Europea i la Línia de Molt Alta Tensió. Per una banda, el Tractat Constitucional Europeu, que tenia el suport de les elits estatals de París i Madrid, que era un blindatge de la negativa a lâexercici del dret a lâautodeterminació, aprofundia en la privatització dels serveis públics, desmantellava lâestat del benestar i militaritzava la política exterior. En aquesta qüestió, les comarques del nord varen donar una lliçó de diginitat, pronunciant-se clarament a favor del no al referèndum del passat mes de maig. Per altra banda, la imposició de la línia de Molt Alta Tensió per parts dels estats francès i espanyol, i que compta amb el suport de les forces regionalistes del sud PSC i CiU, és una nova mesura de destrucció ambiental i descohesió territorial absolutament innecessària i que ens allunya dâun model energètic sostenible, basat en lâestalvi i les energies renovables.

Aquestes dues mostres, però, no han estat les úniques que ens recorden la vigència del Tractat dels Pirineus. Dia sí i dia també la policia dels estats atura a la frontera als vehicles que porten la nostra identificació nacional a la matrícula, i obliga als conductors a desnacionalitzar-se per tal de poder continuar el seu camí. Finalment, lâintent dâimposició de la denominació âSeptimàniaâ? per a les comarques del nord és un atac que va molt més enllà dâuna qüestió nominal. Amb la identificació de Septimània, es pretén la dissolució de la identitat nacional de les comarques del nord, intent dâescapçar culturalment i lingüística allò que administrativament els estats ja han fet fa més de tres segles: la unitat dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Món.

Davant de tots aquests atacs, la dignitat de la Catalunya Nord és una mostra dâuna societat que es resisteix a ser homogeneïtzada i a no tenir futur. La forta oposició a la denominació âSeptimàniaâ? i a la MAT és el símptoma de lâavenç del catalanisme polític i lâaugment de la importància en el debat públic de les relacions amb la resta de la Nació Catalana.

Els jovent dels Països Catalans, de les comarques del nord i del sud, no tenim futur si no és amb un estat propi, com a única manera de superar lâactual dominació econòmica, política i cultural de París i Madrid. Els joves catalans estem decidits a no ser europeus de segona, i la nostra organització és vital per aconseguir la plena ciutadania.

Esborrem la frontera, construïm els Països Catalans!

Perpinyà, novembre de 2005

Joventuts dâEsquerra Republicana de Catalunya (JERC)
Re: Perpinyà - Dissabte 5 de novembre de 2005
02 nov 2005
Jerkis babosos, deixeu de fer el joc. ningú no us vol. A llepar culs a un altre país!!!!
Re: Perpinyà - Dissabte 5 de novembre de 2005
02 nov 2005
>> AUTOCAR DEL CASAL INDEPENDENTISTA DE LLEIDA A PERPINYÀ - CORRELLENGUA'05

Un altre any el Casal organitza el viatge per assistir a l'acte final del CORRELLENGUA. Aquesta novena edició del Correllengua finalitzarà el 5 de novembre a Perpinyà (Rosselló).

Dissabte 5 de novembre de 2005
Sortida de Lleida a les 08:00h des del Rectorat (UdL)
Possiblement el bus podrà fer parades a Mollerussa, Tàrrega, Cervera i Manresa, en funció de la gent apuntada.

Tornada cap a Lleida en acabar els concerts (sobre la 01:30h)
Arribada a Lleida sobre les 05:30h.
   
Preu: 30 euros, amb entrada al concert
   
Informació i inscripcions: ocellnegre ARROBA moviments.net
Tlf: 630365305
Sindicat Terrassa