Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder
La Cimera Euromediterrània s'iniciarà diumenge 27 amb un sopar del Rei als més de 40 mandataris
02 nov 2005
La Cimera Euromediterrània s'iniciarà diumenge 27 amb un sopar del Rei als més de 40 mandataris



La Cimera Euromediterrània de Barcelona s'iniciarà diumenge 27 de novembre amb un sopar que oderirà el rei Joan Carles als més de 40 mandataris internacionals que estan convidats a l'esdeveniment, entre caps d'Estat i de Govern dels països de ple dret i dirigents d'institucions o països amb caràcter d'observadors permanents.

Simultàniament, el ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, Miguel �ngel Moratinos, oferirà un sopar als seus respectius homòlegs euromediterranis, mentre que la jornada pròpiament de la Cimera es desenvoluparà durant el dia 28 d'aquest mes.

L'ampliació de la Unió Europea i l'inici de converses amb altres països perquè s'adhereixin ha fet augmentar el nombre de membres de l'Associació Euromediterrània de 27 a 38.

D'aquesta manera, els membres de ple dret del Procés de Barcelona són els 25 països de la UE, els dos països candidats a l'ingrés a la UE que ja han signat l'Acta d'Adhesió, Romania i Bulgària, així com Croàcia -país candidat a la UE que ha iniciat les negociacions d'adhesió fa un mes- i els deu països de la ribera sud del Mediterrani: Algèria, Autoritat Palestina, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Marroc, Síria, Túnex i Turquia (ja formava part de l'Associació Euromediterrània i ha començat les negociacions d'adhesió a la UE amb Croàcia).

A més, participaran a la Cimera sis països i institucions amb caràcter d'observadors permanents: Llíbia, Mauritània, el secretari general de la Lliga Àrab, Ams Musa; el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso; el president del Parlament Europeu, Josep Borrell; i el secretari general del Consell i Alt Representant per a la Política Exterior i la Seguretat Comuna de la UE, Javier Solana.

En últim terme, podran assistir a la Cimera amb caràcter de convidats una sèrie d'organitzacions com el Banc Europeu d'Inversions, la Unió del Magreb Àrab, el Comitè Econòmic i Social i la Fundació Anna Lindh per al Diàleg entre les Cultures, amb seu a Alexandria (Egipte).

Els copatrocinadors d'aquesta Cimera -Espanya i Regne Unit- preparen amb la resta de delegacions una Declaració de Barcelona que substitueixi a la de fa deu anys i la creació d'un nou Pla d'Acció que inclourà quatre àrees fonamentals.

El primer vector se centra en Pau, Seguretat, Estabilitat, Bon Govern i Democràcia i s'hi reforçaran els principis comuns democràtics amb mesures concretes i es donarà una resposta a les noves amenaces comunes com la lluita contra el terrorisme o les armes de destrucció massiva.

La segona àrea està dedicat al Desenvolupament Econòmic Sostenible i Reforma i el tercer a l'Educació i Intercanvis Culturals. Els països euromediterranis impulsaran la Fundació Anna Lindh per al Diàleg de les Cultures, en la qual Espanya és el principal contribuent individual.

La novetat d'aquesta cita és el quart vector de Justícia, Seguretat, Migració i Integració Social, que no es va crear el 1995. Ara es busca potenciar el valor que tenen els moviments migratoris a dia d'avui, intensificant-se la cooperació en una àrea en la qual els països europeus veuen necessària una acció concertada.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Cimera Euromediterrània s'iniciarà diumenge 27 amb un sopar del Rei als més de 40 mandataris
02 nov 2005
ELS DIES 26 I 27 TOTS AL CARRER CONTRA L'EUROPA FORTALESA I DEL CAPITAL!!!!!!!!!!!!
Re: La Cimera Euromediterrània s'iniciarà diumenge 27 amb un sopar del Rei als més de 40 mandataris
02 nov 2005
Tots tots!!!!!1
Sindicat Terrassa