Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Associació de Víctimes del Civisme (AVC) : Carta de presentació
01 nov 2005
Hola a tothom!

En els darrers mesos, els sound systemâs del poder ens han bombardejat insistentment amb el reggeton plasta del CIVISME. Aquest soroll molest, barreja de pretèrits âmanuales de urbanidadâ?, de reedicions socialdemòcrates de les crides a la llei i lâordre de sempre, i de les formes actualitzades del control biopolític del feixisme postmodern, ha aconseguit malgrat els seus ritmes poc agraciats que tot fill de veí el canturregi en la seva esquifida vida quotidiana. Ãs la melodia que sâha imposat com a fil musical de lâespai públic, el mantra que regula la vida col·lectiva âno la privacitat de les llars ni els opacs espais del treball assalariat ni els passejos pel centre comercial: allà no hi ha âincivismeâ?, no són âespais ciutadansâ?.

No obstant, el discurs del civisme, com totes les retòriques del poder, no són únicament paraules molestes que ens entren per una orella i ens surten per lâaltra, sinó que modelen comportaments, esdevenen tecnologia del control, redefineixen relacions socials i preparen el terreny per a la reorganització autoritària de lâespai públic â pròxima entrada dels mossos, justificació de plans urbanístics, etc- tant necessària per a perpetuar el model dâacumulació que regeix la factoria BCN.

Per tant, unes quantes hem constituït lâASSOCIACIà DE VÃ?CTIMES DEL CIVISME, entitat sense ànim de lucre i amb un fort sentit de provisionalitat, que pretén, de moment, obrir espais per a la deconstrucció del discurs del civisme i, a ser possible, la seva destrucció definitiva.

Com a primera iniciativa, us enviem aquest dossier que conjuga articles dâespecialistes/opinòlegs, de companys i/o col·lectius del moviment, així com una selecció dâarticles que evidencien la borratxera dels mass media amb el tema. Per als vostres suggeriments, bé siguin ampliacions de textos, bé siguin crides a lâacció, teniu a disposició el correu: victimesdelcivisme ARROBA yahoo.com. Fins aviat, colla dâincívics !

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Associació de Víctimes del Civisme (AVC) : Carta de presentació
01 nov 2005
dossier
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/212893/index.php
Re: Associació de Víctimes del Civisme (AVC) : Carta de presentació
02 nov 2005
estaria bé, incidir en la "opinió" pública enviant cartes al director dels diaris.
Sindicat Terrassa