Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats
Convocatoria concentración de protesta en Barcelona contra las petroleras (3 Noviembre)
01 nov 2005
La selva muere a manos de las petroleras

La selva mor a mans de les petrolieres
[castellano]

¡Fuera Petrobras y Repsol del Yasuní!

[Amazonía ecuatoriana]

Concentración - 3 Noviembre 2005 - 19:30H

Frente Consulado Brasil - Paseig de Gràcia, 21 - Barcelona

Esquilmadas y asoladas amplias áreas de la Amazonía, las multinacionales petroleras continúan su labor de devastación amenazando las escasas áreas protegidas de la región, hasta ahora relativamente a salvo del saqueo petrolero.

En Ecuador, la construcción de una carretera por Petrobras, destinada a facilitar la explotación del llamado Bloque 31, amenaza gravemente el delicado ecosistema del Parque Nacional Yasuní, una de las más importantes reservas de la biosfera del mundo y en la que viven los indígenas Waorani y los "pueblos en aislamiento" Tagaeri y Taromenane. Desde los meses de julio y agosto de 2005, la resistencia contra la voracidad de las petroleras por parte de los movimientos indígenas del Ecuador, ecologistas, movimientos sociales y personas comprometidas a título individual, está presentando una dura y desigual batalla frente a la inacción del gobierno, la corrupción de los militares y la codicia de las multinacionales que trabajan en la zona (Repsol, Occidental OXY y Petrobras).

Desde Barcelona, queremos apoyar y solidarizarnos con esta lucha, participando conjuntamente con las organizaciones ecuatorianas en una protesta simultánea ante la embajada de Brasil en Quito y ante el consulado de Brasil en Barcelona. Queremos que esta lucha silenciosa se haga oir, siquiera por un día, también en nuestras calles, donde se quema finalmente el petróleo arrancado del corazón de la selva. Que la gente sepa cuál es el precio real que está pagando por la gasolina que alimenta sus vehículos: un precio de bosques arrasados, suelos contaminados y ríos moribundos... El precio humano del genocidio de los habitantes del Yasuní.

Ya no más indiferencia. Ya no más...

[català]



Fora Petrobras i Repsol del Yasuní!

[Amazonia Equatoriana]

Concentració - 3 Novembre 2005 - 19'30H

Davant el Consulat de Brasil - Paseig de Gràcia, 21 - Barcelona

Arrasades i assolades àmplies àrees de l'Amazonia, les multinacionals petroleres continuen el seu treball de devastació amenaçant les poques àrees protegides de la regió, fins ara relativament a resguard del saqueig petroler.

A Equador, la construcció d'una carretera per Petrobras, destinada a facilitar l'explotació de l’anomenat Bloc 31, amenaça greument el delicat ecosistema del Parc Nacional Yasuní, una de les més importants reserves mundials de la biosfera i en la que viuen els indígenes Waorani i els "pobles en aïllament" Tagaeri i Taromenane.

Des dels mesos de juliol i agost de 2005, la resistència contra la voracitat de les petroleres per part dels moviments indígenes de l'Equador, ecologistes, moviments socials i persones compromeses a títol individual, està presentant una dura i desigual batalla enfront a la inacció del govern, la corrupció dels militars i la cobdícia de les multinacionals que treballen a la zona (Repsol, Occidental Oxy i Petrobras).

Des de Barcelona, volem donar suport i solidaritzar-nos amb aquesta lluita, participant conjuntament amb les organitzacions equatorianes en una protesta simultània enfront l’ambaixada de Brasil a Quito i enfront del consulat de Brasil a Barcelona. Volem que aquesta lluita silenciosa es faci escoltar, almenys per un dia, també als nostres carrers, on es crema finalment el petroli arrancat del cor de la selva. Que la gent sàpiga quin és el preu real que està pagant per la benzina que posa en marxa el seu cotxe: un preu de boscos arrasats, terra contaminada i rius moribunds... El preu humà del genocidi del habitants del Yasuní.

Ja no més indiferència. Ja no més...


Más información en /Més informació a:

http://www.llacta.org/varios/tema0512.htm#yasuni
http://www.accionecologica.org/
http://www.oilwatch.org.ec/
http://www.saveamericasforests.org/Yasuni/index.html
http://www.llacta.org/organiz/coms/2005/com0326.htm

Participan:

Comité de Solidaritat amb els Pobles de l'Equador (ecuador-bcn ARROBA llacta.org - Tfn. 619 128 116)
Comité de Solidaritat amb els Pobles Indígenes
Ecuador Llaktakaru
Associació d'Amistat amb el Poble de Guatemala
Observatorio "Un Ojo en la Repsol"

Si us plau, difondre la present convocatòria / Por favor, difundir la presente convocatoria

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat