Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Bulletí de l'Associació Internacional pel Cannabis com Medicament. 1/11/05
01 nov 2005
EUA: Impostos per al cannabis medicinal distribuït aCalifòrnia

Canadà/EUA: Extraditat a EUA un pacient californià amb dolor que va fugir a Canadà
1_Marihuana Ganja Cannabis 13.jpg
Bulletí de la IACM del 1 de novembre de 2005
EUA: Impostos per al cannabis medicinal distribuït aCalifòrnia

Canadà/EUA: Extraditat a EUA un pacient californià amb dolor que va fugir a Canadà1.
EUA: Impostos per al cannabis medicinal distribuït a Califòrnia

Califòrnia ha aprovat una disposició que permetrà als distribuïdors de cannabis medicinal recaptar per a l'estat els impostos corresponents de les seves vendes. La normativa considera, com únic problema, ser blanc de les autoritats federals donada les circumstàncies legals sobre el cannabis medicinal.

Segons la nova norma, els comerciants poden obtenir el que es coneix com permís de venda i així recaptar impostos de les seves transaccions, independentment que la mercaderia que venen sigui legal o no. "No pretenem posar, sense voler, en una situació compromesa als distribuïdors de marihuana medicinal", va dir un funcionari de San Francisco. Actualment, alguns minoristes de marihuana mèdica estan registrats i paguen impostos, mentre uns altres no.

Per a Llisa Molyneux, que va obrir un dispensari en Santa Cruz el mes passat, la notícia és ben rebuda. "La majoria de nosaltres volem regir-nos conforme a la llei i fer tot el necessari per a actuar com qualsevol altre negoci", va dir Molyneux. Valerie Corral, cofundadora de la cooperativa Wo/menâs for Medical Marijuana, està també d'acord i va dir que aquests dispensaris deuen ser tractats com un comerç més.
(Font: Santa Cruz Sentinel del 27 d'octubre de 2005)

2.
Canadà/EUA: Extraditat a EUA un pacient californià amb dolor que va fugir a Canadà

Un ciutadà d'EUA, que va fugir a Canadà per a evitar el processament legal per conrear cannabis que utilitzava per al control del dolor crònic que pateix, va ser detingut en un hospital per les autoritats canadenques, dut fins a la frontera d'EUA amb una sonda àdhuc posada, i lliurat als funcionaris nord-americans, els quals li van privar de tractament mèdic algun durant cinc dies, segons el seu advocat.

Steven William Tuck, de 38 anys, encara tenia la sonda urinària posada quan va comparèixer en audiència davant un Tribunal de Districte d'EUA el 12 d'octubre, va dir el seu advocat Douglas Hiatt. Encara que Tuck havia pres morfina (sota prescripció facultativa) durant 16 anys per a tractar el seu dolor, no va rebre cap tractament (inclòs analgésics) durant la seva estada en la presó, excepte ibuprofeno, va dir Hiatt. Tuck va aparèixer davant el Tribunal amb aspecte demacrat per haver sofert la síndrome d'abstinència a la retirada de la morfina, va afegir Hiatt.

El jutge James P. Donohue va ordenar que Tuck fos posat temporalment en llibertat perquè pogués ser tractat en un hospital, amb la condició que una vegada fos donat d'alta afrontés els càrrecs contra ell davant un tribunal de Califòrnia.

Tuck és un veterà de guerra que sofreix de les seqüeles de les ferides causades a la fi dels vuitanta, quan durant un salt el seu paracaigudes va fallar i no es va obrir. Va romandre un any en un hospital militar, on se li van practicar diverses intervencions en la columna dorsal. Les seves lesions es van agreujar després de sofrir un accident de cotxe en 1990. Al llarg de tot aquest temps li han practicat més d'una dotzena d'operacions, han dit els seus amics. En 2001 vivia en McKinleyville, Califòrnia, quan per segona vegada la seva plantació de marihuana va ser objecte d'una redada. Per a evitar la persecució legal va fugir a Canadà on va sol·licitar status d'asil, el qual li ha estat denegat recentment.
(Font: Associated Press del 12 d'octubre de 2005)


3.
Notícies breus

Suïssa
El 24 d'agost, l'activista cannàbic i fundador de "Hanf-Info" André Fuerst, va ser sentenciat a 29 mesos de presó per violació de les lleis sobre drogues. Fuerst és conegut, tant a Suïssa com fora del seu país, pel seu compromís a favor dels múltiples usos dels derivats del cannabis. El cultiu de marihuana ha tingut un tractament liberal durant molt temps, fins a fa uns anys quan la situació s'ha endurit considerablement a Suïssa i molts conreadors de cannabis han estat processats per tràfic de drogues. (Font:www.hanf-info.ch)

EUA: Melissa Etheridge
Melissa Etheridge ha reconegut que va fumar cannabis per a pal·liar el dolor i els efectes secundaris de la quimioterapia que va rebre per al tractament del càncer de mama que va patir. La cantant de 44 anys, va ser diagnosticat fa un any i actualment està guarida. "En comptes de prendre les cinc o sis pastilles que em van receptar, em vaig decidir per un tractament natural i vaig fumar marihuana", va dir Etheridge en una entrevista a la âDateline NBCâ?. La cantant va afirmar que va fumar marihuana tots els dies per al dolor i els símptomes de la quimioterapia, i que va deixar de fer-lo una vegada que de nou es va trobar bé. (Font: Associated Press del 14 d'octubre de 2005)

EUA: Nova Jersei
En un debat radiofònic els dos candidats per a governador, el demòcrata Jon S. Corzine i el republicà Douglas Forrester, van dir que si són triats donarien el vistiplau a una llei sobre marihuana medicinal. "Sota supervisió facultativa i en determinades circumstàncies crec que devem proporcionar tots els recursos mèdics possibles, el que inclou aquest nou i particular tractament", va dir Forrester. (Font: Associated Press del 12 d'octubre de 2005)

Ciència: Receptors CB2 en el cervell
Investigadors de la Universitat de Calgary (Canadà) han identificat receptors CB2 en el tronc cerebral, els quals són activats tant per un agonista d'aquests receptors com pels endocannabinoides/. Afirmen que "els receptors CB2 representen un lloc de l'acció alternatiu per als endocannabinoides que obre la possibilitat d'intervencions terapèutiques no psicoactives mitjançant l'augment dels nivells de endocannabinoides en determinades àrees del cervell".
(Font: Van Sickle MD, et al. Science 2005;310(5746):329-32)

Ciència: Cannabis i càncer
El Dr. Robert Melamede, responsable del departament de biologia de la Universitat de Colorit (en Boulder), ha impartit una xerrada sobre el potencial cancerígen de fumar cannabis comparat amb el tabac. Va dir que "el fum del tabac, i no el del cannabis, pot provocar càncer de pulmó" ja que el primer conté nicotina, que seria "realment l'agent causal del càncer". (Font: Melamede RJ. Harm Reduct J. 2005;2(1):21; United Press International del 17 d'octubre de 2005)

Itàlia: Conferència sobre dolor
El 28 d'octubre la Italian Association for Cannabis as Medicine (Associació Italiana pel Cannabis com Medicament), en col·laboració amb la facultat de dret de la Universitat de Milà-Bicocca i el Departament de Farmacología, Quimioterapia i Toxicología de la Universitat de Milà, ha celebrat una conferència sobre cannabinoides i dolor. Els ponents van ser Valerio Pocar, Claudio Cappuccino, Barbara Costa, Daniela Parolaro, William Notcutt, Francesco Crestani i Rosanna Cerbo. (Font: Comunicat de premsa de ACT del 14 d'octubre de 2005)

Ciència: Síndrome d'abstinència a opiàcis
Investigadors alemanys han provat els efectes de diverses substàncies per al tractament de la síndrome d'abstinència en 89 pacients amb dependència a opiàcis. Van utilitzar una escala sobre cinc per a amidar el grau de reducció d'aquesta síndrome (1 = reducció molt bona de la síndrome d'abstinència 5 = cap reducció). Van obtenir els següents valors mitjos: 3â2 per a les benzodiazepines, 3â6 per als antidepresivos tricíclics, 3â6 per al cannabis, 4â1 per a l'alcohol, 4â2 per a la cocaïna, 4â4 per a la anfetamina, 4â7 per a la nicotina, i 4â9 per a la cafeïna. Els científics afirmen que el seu estudi "demostra una baixa eficàcia dels medicaments no opiàcis en l'alleugeriment de la síndrome d'abstinència a opiàcis.

(â¦) Només els antidepresius tricíclics i les benzodiazepines es mostren amb un moderat efecte positiu en l'abstinència a opiàcis". (Font: Hermann D, et al. Addict Biol 2005;10(2):165-9)

4.
FA UN ANY:

- IACM: Obert el termini de recepció de comunicacions per al congrés de 2005 en la Universitat de Leiden

- Ciència: Tres estudis demostren efectes terapèutics del cannabis en l'esclerosi múltiple

- Canadà: Una nova normativa permetrà la venda de cannabis en les farmàcies

- Ciència: Segons un estudi, el vincle entre l'ús de cannabis i la depressió pot ser que no sigui causal


FA DOS ANYS:

- Estats Units: Els metges autoritzats a recomanar l'ús terapèutic del cannabis als seus pacients

- Ciència: Es prova el THC (dronabinol) inhalat en un estudi amb voluntaris sans

- Ciència/Austràlia: La nabilona no és millor que la codeína com analgésic

- Ciència: Debat sobre els efectes del cannabis sobre la fecunditat masculina en grans consumidors.

Si desitja consultar nombres endarrerits del Butlletí de la IACM visiti el nostre arxiu en: www.cannabis-med.org Associació Internacional pel Cannabis com Medicament (IACM) Rueckertstrasse 4 53819 Neunkirchen Alemanya
Telèfon: +49-2247-968083
Fax: +49-2247-9159223
Email: info@cannabis/-med.org
Internet: http://www.cannabis-med.org

Contacte espanyol: Dr. Ricardo Navarrete,
ricardonv@hotmail/.com

Si desitja donar-se es baixa o subscriure's a la llista de correu del Butlletí de la IACM, o si canvia la seva adreça de correu electrònic, per favor comuniqui'ns-el a través de la nostra web www.cannabis-med.org/spanish/subscribe.html

Pot elegir la versió del Butlletí que desitgi rebre (en anglès, alemany, francès, holandès, italià o espanyol).
Mira també:
http://www.cannabis-med.org
http://www.cannabis-med.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa