Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
les Terres de l'Ebre recordem Ovidi Montllor
01 nov 2005
les Terres de l'Ebre recordem Ovidi Montllor
divendres 4 de novembre_Casal Tortosí (Terres de l'Ebre)

20:00h disc-fòrum i projeccions_ 21:30h sopar_ 22:00h concert i recital_

amb la participació de:

Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries_ Pepet i Marieta_ Lua_ Josep Lluís Villa_ Sofia Morales (Terrer Roig)_ Enric Carbó_ La Carrau_ Albert Favà_ Eduard Carmona i Tomàs Fosch_ Tomàs Camacho_
Cartellet Ovidi.jpg
correllengua05menut.jpg
(Notícia al Punt)

Una desena d'artistes homenatjaran Ovidi Montllor al Casal Tortosí

La festa, organitzada pel casal Panxampla, se celebrarà divendres que ve

ACN. Tortosa
Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, Pepet i Marieta, Josep Lluís Villa, Lua, Sofia Morales (Terrer Roig), Enric Carbó, La Carrau, Albert Favà, Eduard Carmona, Tomàs Fosch i Tomàs Camacho. Aquests són els artistes que divendres que ve homenatjaran el cantautor valencià Ovidi Montllor, al Casal Tortosí, en el desè aniversari de la seva mort. La festa, organitzada pel casal Panxampla, serà el darrer acte d'enguany inclòs en el programa del Correllengua.



+ Ovidi Montllor va actuar en diverses ocasions a Tortosa. Foto: EL PUNT.
Cada artista interpretarà dues peces d'Ovidi Montllor (Alcoi, 1942; Barcelona, 1995) ja sigui mitjançant la cançó o de manera recitada. L'acte tindrà lloc al Casal Tortosí, on el cantautor alcoià va oferir diversos recitals en alguna de les visites que va fer a les Terres de l'Ebre. La festa d'homenatge començarà a les vuit del vespre amb un disc fòrum i diferents projeccions en què es podrà veure i escoltar Montllor en alguna de les seves actuacions. A dos quarts de deu, es farà un sopar popular i a partir de les deu de la nit començaran les actuacions dels deu artistes convidats. L'entrada serà gratuïta.
La festa, organitzada pel casal Panxampla, serà el darrer acte d'enguany inclòs en el programa del Correllengua que des del passat 21 d'octubre se celebra a Tortosa i Roquetes i on cada any es fa un homenatge a alguna persona que ha aportat el seu gra de sorra en la defensa de la llengua i la cultura catalanes.
Per Artur Gaya, coordinador de les actuacions de la festa d'homenatge i un dels integrants de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, «aquesta és una oportunitat perquè la gent que en el seu temps no va tenir la possibilitat de conèixer Ovidi Montllor ara conegui una mica millor la seva obra». Per Gaya, es tractava «d'un artista genial, una persona compromesa i honesta que, a més, va donar a conèixer alguns dels millors poetes en llengua catalana». Artur Gaya també va destacar ahir que el d'Ovidi Montllor és «un més dels casos que passen en aquest país que als seus genis no se'ls ha fet la justícia que es mereixien». ()
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1590529

This work is in the public domain

Comentaris

Re: les Terres de l'Ebre recordem Ovidi Montllor
01 nov 2005
Pero l'Ovidi Montllor no era del PSUC?
Re: les Terres de l'Ebre recordem Ovidi Montllor
01 nov 2005
I si ho fos, què?
Sindicato Sindicat