Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Comunicat d'Acció Antifeixista Reus per les detencions de nou neonazis el passat dilluns a Reus
28 oct 2005
Diumenge passat a la matinada 9 joves feixistes de Reus i rodalies van ser detinguts per la policia local amb 9 cóctels molotov amb la idea de cremar la mesquita de Reus en ple Ramadam
COMUNICAT DâACCIÃ ANTIFEIXISTA REUS


Diumenge passat a la matinada 9 joves feixistes de Reus i rodalies van ser detinguts per la policia local amb 9 cóctels molotov amb la idea de cremar la mesquita de Reus en ple Ramadam.
La mesquita, ubicada als afores de Reus, ja havia sofert anteriorment atacs físics com ara pintades amenaçadores, destrosses vàries, etcètera.
La qüestió és que la mesquita ha estat canviant de lloc a la nostra localitat des que es va intentar posar en marxa pel rebuig dels veïns âo la desidia dels que no van dir res contradient aquests- a que sâubiqués al seu barri un santuari religiós excloent -com ara qualsevol altra religió monoteïsta- amb lâexcusa què portaria massa gent dedicada a traficar amb droga, que serveix per matar als ânostresâ? joves -la droga la pren qui vol, a ningú se lâobliga a prendre-la-.
I no és que defensem la religió musulmana, ja que creiem que totes les religions encorseten la lliure decisió de la gent, però mai sâha preguntat a ningú si volien la quantitat dâesglèsies catòliques que tenim al nostre voltant, ni ningú alça la veu per a què les radiquin en llocs apartats dels nuclis habitats.
Però aquesta actitud excloent i discriminatòria de la població envers el col.lectiu musulmà en un estat aconfessional, com consagra la Constitució Espanyola de 1978, només agreuja lâabisme existent entre ciutadans de primera i de segona, actituds xenófobes que la majoria de la gent porta a lâinterior de si mateix sense saber per què, però que lâactitud quotidiana de la ciutadania perpetua.
I aquestes actituds són precisament les que donen ales a actituds com la de lâintent de cremar una mesquita, que en el cas de reeixir-seân, podrien fer que els que lâhaguesin perpetrat es reafirmessin en la seva ideologia feixista i racista, i acabessin imposant la seva llei amb el beneplàcit que seâls ha donat des de la ciutadania.
Aquests cadells de lâextrema dreta són els que es dediquen a encartellar tot Reus amb propaganda de partits polítitcs dâultradreta que intenten implantar-se a les nostres contrades sense que hi hagi un rebuig des de les autoritats administratives âajuntament, generalitat, â¦- com ja hem denunciat anteriorment, però fins que lâaigua no arriba al riuâ¦
Així doncs, tot i que pensem que la presó no és una solució, sinó que agreuja el problema, pensem que aquesta gent no seân pot sortir amb una simple amonestació i un càstig ridícul, sinó que han de tindre un bon escarment per a què deixin dâactuar violentament contra qualsevol problema que des del seu punt de vista fa mal al nostre âmodus vivendiâ? âmassa semblança amb lââ?American way of lifeâ?-.
Esperem així no tornar-los a veure durant un temps, i que realment es transformin en gent útil a la societat, deixant de banda tanta intolerància i tant dâodi.

Acció Antifeixista Reus
[www.reus-antifeixista.tk]
Mira també:
http://www.reus-antifeixista.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d'Acció Antifeixista Reus per les detencions de nou neonazis el passat dilluns a Reus
28 oct 2005
sense justicia no ha aurà pau. feixistes execució... però qui apretarà el gallet?
Sindicato Sindicat