Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Xirinacs ja està en llibertat
27 oct 2005
Xirinacs ja està fora de la presó de Can Brians després que l'Audiència Nacional ha ordenat la posada en llibertat del sacerdot, activista i exsenador Lluís Maria Xirinacs, detinguts dimarts passat i l'ingrés a presó del qual va ser acordat per aquest mateix tribunal ahir dimecres. Segons fonts judicials, l'auto ordenant la llibertat de Xirinacs ha estat signat avui dijous pels magistrats de la secció tercera de la sala penal de l'Audiència, Antonio Díaz Delgado, Luís Martínez de Salinas i Fermín Echarri i ha estat remés al Jutjat de guàrdia de Barcelona.

Llegeix la notícia sencera a www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xirinacs ja està en llibertat
27 oct 2005
- Des de que un home compren que és contrari a la seva dignitat l'obeir als injustos, cap tirania pot esclavitzar-lo

Gandhi

- Potser el més repulsiu dels pobles dominadors sigui el fet d'imposar als seus dominants l'espectacle de la seva mediocritat insoluble.

Joan Fuster


- T’adones amic. Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense.

Ovidi Montllorhttp://www.guinarda.com
Re: Xirinacs ja està en llibertat
27 oct 2005
Jo comparteixo les seves declaracions, a veure qui te collons de dir el mateix en aquesta continuitat del franquisme on la por ens acabara apagant?
Re: Xirinacs ja està en llibertat
28 oct 2005
Hubo un tiempo en que admiré a Xirinacs. No entiendo sus declaraciones posteriores (las de los últimos años), pero eso no justifica su empresonamiento. No es así como se arreglan las cosas.
El miércoles estuve en una conferencia dada por José Ramón Recalde. Hablaba con dificultad porque un "iluminado" etarra le disparó a sangre fia a la cara en el año 2000.
Recalde tenía en ese período 70 años.
Si justificamos ciertos actos barbaros según nos convenga, entonces podemos justificar a los falangists, pues también éstos actuaban por ideales.
No a ninguna clase de barbarismos ni fanatismos.
Re: Xirinacs ja està en llibertat
28 oct 2005
els avis ja se sap, de quan en quan patinen... com l'Heribert Barrera fa uns anys amb el tema de la immigració... o potser volen fer-se sentir utilitzant métodes poc encertats (com el "company" Marco)

i els fatxes es freguen les mans amb aquestes coses...
Re: Xirinacs ja està en llibertat
28 oct 2005
Animo Xiri!
Todos desde Euskadi estamos contigo y nos alegramos de tu liberación.
Jo ta ke!!!
Re: Xirinacs ja està en llibertat
28 oct 2005
L'alliberament de Lluís Maria Xirinacs és una notícia magnífica. Un gran descans per a tots. La seua detenció i empresonament, la mateixa causa per la qual el jutjaven, era, tot plegat, un despropòsit, i la rapidesa i la, diguem-ne, facilitat amb què s'han fet les gestions per a alliberar-lo ho demostren. Si fóra un gran criminal (com nominalment era tractat), l'estat no hauria pas reaccionat com ho ha fet.
Allò que compta, en tot cas, és que Xirinacs torne a ser un home lliure i puga descansar a casa, amb els seus, dels patiments d'aquests dies.

Tot amb tot, i sense voluntat de tirar aigua al vi, cal recordar, precisament avui, la vigència de la llei antiterrorista i de l'Audiència Nacional espanyola. Perquè l'afer Xirinacs, sense rebaixar-ne, ni una miqueta, la importància, és una anècdota més. El fet, el fet realment preocupant, és que a l'estat espanyol hi haja en vigor una llei i existesca un tribunal com aquest, que són una amenaça diària contra tots els ciutadans. Contra mi i contra vostè. Com s'ha demostrat en el cas de Lluís Maria Xirinacs.

Vicent Partal director ARROBA vilaweb.com

http://www.vilaweb.com/www/mailobert/
Re: Xirinacs ja està en llibertat
28 oct 2005
em sembla que no vau enendre les declaracions d'en xirinacs: va dir que era amic d'ETA: no els va justificar, i es va explicar.
Sindicat Terrassa