Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
>> Per la llibertat d’expressió, Xirinacs et volem a casa!
27 oct 2005
LA CAJEI DAVANT L’EMPRESONAMENT DE LLU�S MARIA XIRINACS

Per la llibertat d’expressió,
Pels Països Catalans,
Llibertat Xirinacs!
Des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) volem mostrar el nostre rebuig a la detenció i empresonament de Lluís María Xirinacs per motius polítics i acabant amb tota llibertat de pensament i d’expressió al nostre país.

Lluís María Xirinacs, històric militant d’esquerres i patriota català, ha estat detingut aquest dimarts a les 11 del matí, als 74 anys d’edat. A hores d’ara i des de dimecres a la tarda, està tancat a la presó i l’han traslladat de la Model a Can Brians, per ordre de l’Audiència Nacional espanyola.

LL. M. Xirinacs, empresonat també durant el franquisme per les seves protestes contra l’ Església i l’Estat , és conegut per la seva carrera política de lluita constant en favor de la independència i pels treballadors i treballadores dels Països Catalans.

Impulsor de l’Assemblea de Catalunya i ex-senador independent per la circumscripció de Barcelona, Xirinacs ha utilitzat tota mena d’eines de lluita per aconseguir els seus legítims objectius polítics, des de la desobediència civil i les vagues de fam, fins a la política institucional. Però mai s’ha venut a interessos partidistes o econòmics que l’intentessin aturar.

El motiu de la seva detenció, dimarts passat, són les paraules que va pronunciar l’11 de setembre de 2002 en un parlament al Fossar de les Moreres. Lluís Maria Xirinacs no està acusat de cap delicte de sang, estafa, malversació, robatori ni de res. L’únic delicte de què se l’acusa és de pensar i expressar els seus sentiments en públic.

S’està sancionant i criminalitzant la seva ideologia i, per extensió, la de totes aquelles persones que pensen com ell. Amb detencions i empresonaments com aquest se’ns recorda que podem pensar però no dir-ho com ell ni lluitar per aconseguir-ho, com també és el cas dels tres joves graciencs i d’en Franki de Terrassa, tots ells sota processos judicials per motius polítics.

És una vergonya que encara avui, al nostre país, estigui prohibit expressar-se lliurement, trepitjant-se així tots els drets i llibertats de què suposadament gaudim amb l’actual sistema parlamentari espanyol. Detencions com aquesta ens mostren la falsedat, hipocresia i cinisme de tots els polítics que s’omplen la boca parlant de llibertat i democràcia.

Per tot això, des de la CAJEI recolzem tots els actes de protesta que s’han començat a engegar arreu de país. Així mateix, exigim:

- La immediata posada en llibertat de Ll. M. Xirinacs.
- El respecte a la llibertat d’expressió i de pensament, que s’està aplicant o obviant de forma arbitrària sota la tutela de l’elit política espanyola.
- La revisió i rectificació dels processos judicials de caràcter polític contra els i les que lluiten als Països Catalans.

27 d'octubre de 2005
CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)
------------
Estigueu atents a les convocatòries!
Més informació a www.vilaweb.com
Mira també:
http://www.vilaweb.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat