Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Exigen declarar zona de desastre la costa de Chiapas
26 oct 2005
Pablo Salazar oculta el desastre, afirman damnificados
RODOLFO VILLALBA Y ELIO HENRIQUEZ CORRESPONSALES. La jornada

Estudiantes y damnificados por el ciclón Stan marcharon ayer por las calles de Tapachula, Chiapas, para exigir a los gobiernos federal, estatal y municipal declarar de inmediato zona de desastre la región de la costa, así como la entrega de la ayuda nacional e internacional. En la protesta participaron aproximadamente 6 mil personas, de acuerdo con fuentes oficiales...
http://www.jornada.unam.mx/2005/10/26/008n2soc.php

---------

Reparten primeras toneladas de ayuda de la sociedad civil en tres poblados zapatistas.
Resaltan que el apoyo se otorga por igual, sin importar cargos o jerarquías.
HERMANN BELLINGHAUSEN Y GLORIA MUÑOZ ENVIADO Y ESPECIAL. La Jornada. Miércoles 26 de octubre de 2005.
Municipio Autónomo Tierra y Libertad, Chiapas, 25 de octubre. Las primeras toneladas de ayuda otorgadas por la sociedad civil a los zapatistas víctimas de la furia del huracán Stan, llegaron hoy a la sierra y a la costa cargadas en el camión autónomo Chómpiras, famoso en estos rumbos.
http://www.jornada.unam.mx/2005/10/26/007n1soc.php

----------

Les xarxes de suport a la rebel.lió zapatista engeguen una campanya pels damnificats per l'huracà Stan a Chiapas, Mèxic.

Dins de la campanya de suport als damnificats per l'huracà Stan a l'estat de Chiapas l'associació solidària La Garriga Societat Civil i el Col•lectiu de Solidaritat amb la Rebel•lió Zapatista de Barcelona preparen alguns actes. Un cop més, el govern mexicà fa diferències i no envia ajuda a les comunitats amb presència de bases de suport de l'EZLN. De fet, els zapatistes han hagut de marxar d'alguna comunitat per evitar que per culpa seva no arribi la poca ajuda que envia el govern.

La campanya que engeguem consistirà en diversos concerts i altres activitats, de les quals us informarem en breu i els beneficis es destinaran directament als afectats. També es poden fer aportacions anant al local de La Garriga Societat Civil, situat al passatge Can Dachs. Està obert de dilluns a divendres de 17h. a 20h. O al Lokal de Barcelona (C/ de la Cera, 1 bis).

El motiu d'aquesta campanya és fer arribar ajuda bàsica als indígenes zapatistes, oblidats pel govern mexicà. Concretament, a Chiapas, a la costa del pacífic i a la zona fronterera amb Guatemala, multitud de barris pobres i comunitats indígenes han desaparegut sota el fang, i el més greu, han perdut les collites i/o les seves fonts d'ingressos. O sigui, que en breu apareixerà la gana i la malaltia.

L'huracà Stan va arrassar multitud de pobles i comunitats al Salvador, Guatemala i Chiapas i ha provocat que multitud d'indígenes i mestissos pobres hagin perdut la vida o la casa o el poc que tenien. Des de la comunitat internacional i mitjans de comunicació, només se'n recorden dels 30.000 turistes que es troben a Cancún amenaçats per l'huracà Wilma i de les pèrdues milionaries dels grups hotelers europeus i nordamericans a la costa del Yucatán. I ningú se'n recorda ja del terratrèmol del Pakistan.

Segons explica el subcomandante Marcos: "Como es de todos conocido, las fuertes lluvias de las últimas semanas han provocado graves daños a la población pobre de varios estados de la república mexicana, entre ellos el estado de Chiapas. Debido a esta catástrofe, los más pobres se han quedado sin nada y, además de cargar con el dolor de perder lo poco que tenían, ahora deben soportar la incapacidad de los malos gobernantes para proporcionar ayuda humanitaria, el saqueo mediático que los políticos hacen de la desgracia y el que se conviertan las zonas de desastre en botín electoral."

Per començar, el dia 4 de Novembre, a La Garriga (lloc per confirmar), a partir de les 22 hores, concert d'Amparanoia i Martingala. El bo d'ajut (7€) per a poder entrar al concert es vendrà anticipadament, així que aneu reservant els vostres, a les mateixes adreces que apareixen més amunt o via e-mail a: lagarriga ARROBA societatcivil.org
Fem que la nostre alegria viatgi a través del mar... per a que el somni zapatista segueixi caminant.


Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lio Zapatista
C/ de la Cera, 1 bis. 08001 Barcelona
tel: 34-93-4422101 y 3290643
fax: 34-93-3290858
email: ellokal ARROBA pangea.org
http://chiapas.pangea.org

----------

Chiapas gravemente afectado por el huracán Stan. Ayudas a comunidad hotelera de Cancún.

El gobierno de México está en pláticas con la Organización de las Naciones
Unidas (ONU) para que sea coordinadora de la ayuda internacional que
requiere el país para impulsar las tareas de reconstrucción y apoyo a
damnificados por los huracanes Stan y Wilma, informó el secretario de
Relaciones Exteriores, Luis Ernesto Derbez..(Según el fx afirmó antes que
el país contaba con recursos suficientes para hacer frente a a los
desastres, y todo la ayuda que va a dar a los hoteleros qué??????

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/211178/index.php
http://chiapas.mediosindependientes.org/display.php3?article_id=115606
http://chiapas.mediosindependientes.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa