Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
L'Audiència Nacional força l'ingrés de Xirinacs a la presó Model
26 oct 2005
Notícia a www.vilaweb.com
DIMECRES, 26/10/2005 - 00:00h
L'Audiència Nacional força l'ingrés de Xirinacs a la presó Model
El tribunal es nega a atendre raons humanitàries · Un centenar de concentrats davant el jutjat número dos de Barcelona

L'Audiència Nacional espanyola ha ordenat la jutgessa del jutjat número 33 de Barcelona que Lluís Maria Xirinacs ingressi immediatament a la presó Model, segons han confirmat diverses fonts a VilaWeb, i no ha atès cap classe de reclamació d'alliberament per raons humanitàries. A Xirinacs, l'han traslladat avui a primera hora del matí als jutjats, on un centenar de persones s'han manifestat per a reclamar-ne l'alliberament.

VilaWeb també ha sabut que ahir al vespre Carles Xirinacs va anar a la comissaria de la Via Laietana per ennovar-se de la situació del seu germà, però la policia no li va voler donar gens d'informació. Aquesta negativa fa pensar a l'entorn de Xirinacs si no li han aplicat la llei antiterrorista.

Lluís Maria Xirinacs, promotor del Moviment cap a l'Assemblea dels Països Catalans, fou detingut ahir a les onze del matí quan anava a comissaria a renovar el carnet d'identitat. Segons la policia, es van limitar a complir una ordre de detenció de l'audiència espanyola per haver-se declarat 'amic d'ETA i d'Herri Batasuna' en un acte de l'Onze de Setembre del 2002 al Fossar de les Moreres. El fiscal de l'Audiència demana dos anys de presó, quatre d'inhabilitació absoluta i una indemnització simbòlica d'un euro per cadascuna de les tres mil víctimes i escaig d'ETA.

XIRINACS ES NEGA A SIGNAR UNA DECLARACIÓ EN ESPANYOL

Tan bon punt l'hagué detingut, la policia espanyola van comminar Xirinacs a signar una declaració, però, com que era redactada en espanyol, l'ex-senador s'hi va negar, perquè la volia en català. Els agents hi van accedir, però, com que no en tenien cap en català, van demanar-ne una als mossos d'esquadra, que tampoc no en tenien cap. Finalment, en van haver de redactar una en català que Xirinacs va avenir-se a signar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Audiència Nacional força l'ingrés de Xirinacs a la presó Model
26 oct 2005
Aquest tampoc va atendre a razones humanitarias quan es va burlar dels assessinats per ETA
Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
Qui collons que tingui una condemna en ferm se'n va a una comissaria a no ser que busqui el victimisme! A qui vol enganyar!!
Re: Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
el teu muntatge (ser) està prou ben treballat nano, però no t'assabentes de res, fantasma.
En xirinacs va anar a comissaria perquè el van trucar que havia d'anar a signar la denuncia del robatori de la seva cartera, i no pas per voluntat pròpia, informat abans de parlar, bocamoll
Re: Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
Doncs sigui voluntariament o no no treu el fet k pugui ser una forma de denuncia publica d la llei antiterrorista.

Potser no es el nostre heroi, pero defensa la llibertat dels paisos catalans i sabent k té una repercusió social i publica k no tenen els moviments socials no està de més aprofitarsen.
Jo estic convençut k ell sabia el k passaria, pero.. i k? Tot això serveix per movilitzar a gent k sobint no sap ni el k s'està fent a la seva ciutat, per tatn benvingut sigui.

Ara, tirar merda es sempre molt més facil.
Re: Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
O sigui, et busca la justicia, tens una sentència, i si et truquen de la comissaria hi vas???? Serà burro!!!
Re: Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
Sí, hi vas. Hi ha gent que pensa i actua per coses més grans que el seu melic. Hi ha gent que arrisca la vida, el seu futur, la seva imatge pública, els seus diners, per motius de solidaritat i en recerca de fins col.lectius. Sí, aquesta tribu encara existeix.
Re: Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
Que arrisca que? No diguis tonteries, als 75 anys no arrisques res, simpelment s'aborria a casa
Re: Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
que en sou de bocamolls!
el dia que tindreu la coherencia politica d'en Xirinachs potser parlareu en comptes de dir tonteries
Re: Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
quanta raò llibertat
Re: Xirinacs: la repressió voluntaria
27 oct 2005
agrupe aquesta noticia amb altra d xirinacs pq aixo es un comentari i ja tenim moltes noticies d xirinacs a la columna dreta. per favor, per a comentaris d'aquet tipo, utiliceu una noticia ja creada.
Sindicato Sindicat