Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
# Els Països Catalans no són delicte!
26 oct 2005
Escolto amb estupefacció les notícies de la ràdio: l'òrgan antiviolència de l'esport estudia sancionar el Barça per exhibir la pancarta amb el mapa dels Països Catalans al camp. Suposo que es refereixen al mapa de la CAL, que debien posar en motiu del Correllengua, ja que vaig veure en Joel Joan parlant enmig del camp amb el mapa en qüestió abans de començar el darrer partit.




La propera vegada que un iaio em digui que no em puc queixar que durant la dictadura no hi havia llibertat d'eXpressió, no sé si riuré o ploraré...

Em sembla que donada la situació, només ens queda una cosa: posar-nos a l'alçada dels opressors i fotre més canya que mai. I sobretot treure'ns complexes de sobre, que mireu on ens han portat: Hem de dir ben clar i català que som catalans i catalanes, som una nació, la nostra nació són els Països Catalans (o si algú li vol dir Catalunya, ja ens entenem), la llengua pròpia dels Països Catalans és el català, la literatura catalana és la que es fa en català, i tenim dreta a l'autodeterminació igual que tots els pobles del món. Perquè és un escàndol que els darrers 20 pràcticament no més ho hagin fet les entitats de l'esquerra independentista (extraparlamentària, és clar).

Pena em fa haver de dir aquestes coses a aquestes alçades, però veig que el problema és que els qui m'han precedit no ho han dit prou. Ho hem donat tant per sentat per no molestar a ningú, que ara dius segons què i et porten a la presó o et volen castigar. Només per dir què pensem i saber qui som.

Haurem de fer que s'hi acostumin, i per anar bé, no només amb paraules, sinó amb FETS. Hem de superar la generació que es va vendre a la transició i ara ocupa cadiretes. I també els que s'han venut després de la transició. El nostre país, el nostre feble país, no es pot permetre líders traidors (per allò de la "traïció dels líders"). No ens podem resignar a votar un partit que diu que és independentista, i cada quatre anys a escalfar les cadiretes. Hem de sortir al carrer. I si cal, cremar-los les cadires, i aquí no s'asseu ningú fins que tinguem un país com déu mana!

EL PODER PEL POBLE!
LLIBERTAT XIRINACS!
LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ!
ORGANITZACIÓ I LLUITA!
Si és que ja està bé, tu!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: # Els Països Catalans no són delicte!
26 oct 2005
sols el poble
salva el poble

Llibertat Xirinacs!!
Paisos Catalans lliures i socialistes
Sindicato Sindicat