Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
El delegat del Govern a Catalunya diu que la Policia va complir amb la seva obligació quan va detenir l'exsenador Xirinacs
26 oct 2005
BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, va justificar la detenció de l'exsenador Lluís Maria Xirinacs i va recordar que "la Policia el que ha fet és complir amb les seves obligacions en un Estat de Dret".

Rangel va recordar, en declaracions a TV3, recollides per Europa Press, que "hi ha una sentència ferma i una ordre dels jutjats centrals de l'Audiència Nacional que obliguen qualsevol policia que es trobi amb aquesta persona a detenir-lo i posar-lo a disposició judicial per ser empresonada".

Xirinacs passarà avui a disposició judicial i, segons el delegat del Govern a Catalunya, "suposadament el que farà serà ordenar el seu ingrés a la presó".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El delegat del Govern a Catalunya diu que la Policia va complir amb la seva obligació quan va detenir l'exsenador Xirinacs
26 oct 2005
LLIBERAT XIRINACS!
LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÃ?TICS!
PROU REPRESSIÓ!
Re: El delegat del Govern a Catalunya diu que la Policia va complir amb la seva obligació quan va detenir l'exsenador Xirinacs
26 oct 2005
Cal mobilitzar-se, però per això cal saber les convocatòries.

Algú o alguna podria penjar una nota amb les convocatòries per avui.

Concretament a la Vila de Gràcia hi ha alguna convocatòria?

De moment sé saps la de Mataró (pl. de la Vila) i Girona (pl. del Vi) a les 8 del vespre.

Llibertat Xirinacs!!!
Fora la llei antiterrorista!!!
Llibertat Xirinacs
26 oct 2005
MANIFEST LLIBERTAT LLU�S Mª XIRINACS

Davant la detenció de l´ex-senador Lluís Mº Xirinacs,les entitats sotasignants manifestem:

1) Aquest detenció , per unes paraules pronunciades per Xirinacs al Fossar de les Moreres l´Onze de Setembre de 2002, és un atac contra el dret a la llibertat d´expressió.

2) Exigim la seva llibertat immediata i la derogació de la legislació antiterrorista.

3)Denunciem el continuisme que el PSOE fa de la política repressiva del PP i la criminalització de les iddes i de la lluita pel dret a l´autodeterminació i la independència.

4)Constatem que aquest fet es dóna en un conyext d´ofensiva espanyolista, antidemocràtica i anticatalana contra els drets legítims del poble català.

5) Aquesta "Democràcia" torna a detenir a qui ha estat i segueix essent un lluitador i un referent en la lluita per l´amnistia i contra la dictadura franquista.

Entitats que signen el manifest i la convocatoria:
LLuita Internacionalista(LI)
Intersindical-CSC
Espai Jove de la Intersindical
Comité Català de Solidaritat Internacionalista (CCSI)
Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
Estat Català (EC)
Rescat
Endavant
Associació Catalunya-Corsica
Casal Independentista Manel Viusà
Ciemen

Envieu les vostres adhesions a llibertats ARROBA operamail.com

Barcelona,25 d´octubre de 2005
Re: El delegat del Govern a Catalunya diu que la Policia va complir amb la seva obligació quan va detenir l'exsenador Xirinacs
26 oct 2005
Els últims dies hem assistit impertèrrits a les reaccions irades de l'Espanya de sempre. La vella guàrdia del PP s'ha ajuntat amb la del PSOE, el Defensor del Poble amb el governador del Banc d'Espanya, els militars amb la família reial, el Jiménez Losantos amb el Pedrojota, i els ultres que rebenten actes amb les pàgines webs que proclamen el boicot als productes catalans.

Res de nou. Ja sabíem que aquesta Espanya existia. El problema és que ens pensàvem que també n'hi havia una altra. I ha resultat que no, que les dues Espanyes poden estar a mata-degolla pels matrimonis homosexuals, per la immigració o per la guerra a l'Iraq. Però quan es tracta de reconèixer que aquest Estat el formem nacions diferents, només n'hi ha una, d'Espanya: la que desbarra. Els altres callen, i amb els seus silencis tan eloqüents deixen Zapatero com Gary Cooper: sol davant el perill.

¿O és que heu sentit algú que hagi sortit a defensar una Espanya plurinacional? ¿On són els amics del Serrat: l'Ana Belén, el Joaquín Sabina o el Víctor Manuel? De la manera que els agrada signar manifestos, ¿per què no en fan un que reclami respecte cap a l'Estatut que ha aprovat el 90% dels catalans? O ¿per què no organitzen un concert Per a una nova Espanya a Las Ventas? ¿No deuen pas tenir por que els xiulin, com li va passar al Raimon després de l'assassinat de Miguel �ngel Blanco?

A les eleccions del 2003, el PSC projectava vídeos de gent de la faràndula espanyola, com Ramoncín, Imanol Arias o Juan Echanove, que apostaven per un canvi a Catalunya. ¿Els heu vist que obrissin la boca ara? Algú sap on para Javier Gurruchaga, que cantava l'All you need is love amb Pasqual Maragall?

¿És que ningú de fora de Catalunya pensa aixecar la veu per protegir els catalans dels insults que rebem? ¿Què en diuen, de tot plegat, comunicadors amics com Millàs, Gabilondo o Vicent? ¿On són aquells famosos que apareixien en espots de la Generalitat dient que els catalans érem gent molt acollidora? No vull creure que només surtin a defensar Catalunya si cobren. ¿I on és aquella plataforma d'artistes que, amb la família Bardem al capdavant, cridaven No a la guerra?

Si algun d'aquests progres es creu, de veritat, això de l'Espanya plurinacional, hauria de parlar ara. Si opta pel silenci, a la pròxima campanya electoral es pot estalviar el viatge. Ja no ens el creurem.
Re: El delegat del Govern a Catalunya diu que la Policia va complir amb la seva obligació quan va detenir l'exsenador Xirinacs
26 oct 2005
L'estatut no l'han aprovat el 90% dels catalans, l'han aprovat el 90% dels parlamentaris que no és el mateix. Encara no s'ha fet cap referèndum per saber el que opina la població. Amb mi no compteu per defensar un estatut que faci més simpàtic el nostre encaix amb l'estat espanyol. Ara això no treu que no estigui d'acord en moltes de les coses que dius o que m'indignin segons quines coses s'estan sentint, però continuo pensant que cap estatut ens farà lliures i que es posin com es posin les meves raons per estar contra l'estatutet són fermes. Hi ha alguns que a la pròxima campanya electoral tampoc ens els creurem (si ho havia fet algú que no jo) i no estic parlant dels de sempre sino d'aquells que es declaren independentistes mentres apuntalen la nostra submissió a l'estat espanyol. No utilitzeu detencions per fer campanya pro-estatut.

Llibertat per Xirinachs i per tots els presos
Re: El delegat del Govern a Catalunya diu que la Policia va complir amb la seva obligació quan va detenir l'exsenador Xirinacs
27 oct 2005
"Llibertat", m'he volgut adherir a la campanya mitjançant "llibertats (at) operamail.com" i no em deixa. Segurament en faltem molts!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more