Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
25 oct 2005
notícia a la pàgina web de TV3
Xirinacs es torna a mostrar amic d'ETA i defensor de la lluita a través de les armes
La Universitat Catalana d'Estiu ha homenatjat l'exsenador Lluís Maria Xirinacs, que en el seu discurs ha tornat a crear polèmica. Xirinacs s'ha declarat defensor de la lluita independentista al País Basc a través de les armes. L'exsenador ha fet aquestes declaracions després d'haver estat sotmès a un procés judicial perquè va assegurar públicament que tenia amics a la banda terrorista ETA. En l'acte d'homenatge, la Universitat Catalana d'Estiu li ha concedit el Premi Canigó, un premi que en altres edicions ha recaigut sobre Eliseu Climent, Antoni Deig, "Serra d'Or" o Catalunya Ràdio.
   
    El sacerdot i exsenador català Lluís Maria Xirinacs ha reiterat que és amic d'ETA en l'homenatge que ha retut la Universitat Catalana d'Estiu a la seva trajectòria en defensa de les llibertats democràtiques.

Xirinacs, al qual l'UCE ha guardonat amb el Premi Canigó per la seva trajectòria en defensa del catalanisme i de la unitat dels territoris de parla catalana, s'ha reafirmat, durant l'acte i en declaracions posteriors als periodistes, en la seva amistat amb la banda terrorista.

L'Audiència Nacional va condemnar el març passat a dos anys de presó aquest exsenador català com a autor d'un delicte d'enaltiment del terrorisme per unes declaracions efectuades l'11 de setembre de 2002 durant la Diada de Catalunya, en les quals es va declarar "amic d'ETA".

"Gandhi, que és un senyor no violent i em sembla que no seria massa amic d'ETA, deia que el no violent, davant d'un conflicte violent, no pot ser neutral; ha de declarar-se amic del violent oprimit i enemic del violent opressor. Jo vaig dir que sóc enemic d'Espanya i amic d'ETA", ha dit als periodistes.

Preguntat sobre si es reafirmava en les declaracions que van motivar la seva condemna, Xirinacs ha respost: "sí, i tant". En aquest sentit, durant l'acte, Xirinacs, llargament aplaudit pels 200 assistents a l'acte, ha comentat: "No us estranyeu que, ja que costa tant parlar de la independència dels països catalans, de vegades m'entretingui a defensar la independència d'Euskal Herria i que defensi els que la defensen, i les lluites d'autodeterminació, que l'estan fent no només per via política i social, sinó també per la via militar".

Durant l'acte, el rector de l'UCE, Joan Domènec Ros; el president de la FUCE, Miquel Porter Moix, i el capellà Josep Dalmau, entre d'altres, han destacat la seva trajectòria en defensa per les llibertats democràtiques.

Xirinacs va néixer a Barcelona el 1932, es va ordenar sacerdot el 1955 i, onze anys després, va ser un dels protagonistes de la "Caputxinada", una homilia informativa sobre la constitució del Sindicat Democràtic d'Estudiants Universitaris.

El 25 de desembre de 1975 es va instal·lar davant de la presó Model, on va estar dotze hores diàries en sol·licitud d'una amnistia total fins que es va aprovar aquesta mesura, el 1977, una actitud militant per la democràcia que li va valer ser candidat al Premi Nobel de la Pau el 1975, 1976 i 1977, encara que no va arribar a obtenir el guardó.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
25 oct 2005
jo estav en aquell acte, si no em confonc. Era al voltant de les 12.00, abans d'arribar al fossar, diria que acte de Maulets. En l'etapa més dura del feixista Aznar va tenir el pebrots de dir això, que es declarava amic d'ETA. Dita així pot sonar forta (a mi no) però el context era una altre: parlava de les tortures policials (que ell ha patit moltes vegades) i de la duresa de la vida d'un membre de l'organització, que ho deixava tot per unes idees... se li va anar una mica la pastilla, jo recordo que amb els meus colegues ens vam fotre a riure, ens tapàvem la cara i un d'ells va començar a dir "ui ui ui com se li va la bola, ens fotaran tots a la presó" en plan conya.
Visca Xirinacs!
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
25 oct 2005
Aquest cura capullo, defensor dels terroristes d'ETA, ha estat detingut perque ha comes la cagada d'anar a una comissaria amb una sentència en ferm en contra seva, per una defensa del terrorisme.

El terrorisme no pot ser mai un arma vàlida, perque és sectari i golpeja a innocents. Tan catòlic ell, i resulta que no sent la més mínima compassió per un mort que només passava per allà...

Em de fer soroll per un vividor de l'Esglesia i dels poders fàctics que es passarà tan sols uns dies menjant cigrons al trunyo? A veure quans "presos polítics catalans" veurà allà...la Catalunya real, això és el que es trobarà el cura capullo.
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
25 oct 2005
demano a indimedia que retiri el insult xenofob i racista de polaco d'aquesta plana...

STOP RACISME STOP FEIXISME
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
25 oct 2005
que us donguin pel cool, que passa que algu pot estar a favor de l'exercit i no es dolent ni un capullo preo si esta a favor d'ETA si? per favor coherencia i dignitat (xirinacs en te moltes de les dues coses)!!!! ES POT SER CATOLIC I ESTAR A FAVOR DE LA MORT DELS ENEMICS ESPANYOLS PQ NO ENTRA EN CONFLICTE...

SI EL CRIIQUEU PER RELIGIOS SOU UNA COLLA D'INEPTES QUE NO SABEU QUE MARXISME I ANARQUISME SORGEIXEIX DE RELIGIO I ESPIRITUALITAT!
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
25 oct 2005
Quina colla de frikis, el Xirinachs i la colla d'il.luminats sectaris que el segueixen...
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
25 oct 2005
consequent:
la frase que va dir al Fossar fa 3 anys, jo li he sentit dir fa 20 a Radio3, en una tertulia sobre pacifisme i no violencia on hi discutien un no-violent catala, en Xirinacs, el portantveu de la Comision AntiOtan de Madrid i un no-violent basc. El no-violent catala despotricava i comdenava la violencia d'Eta i no deia res sobre la violencia del sistema; en Xiri va dir mes o menys aixo que "seguint Ghandi, ell es declarava amic dels violents que lluiten pel seu alliberament", el de la Comision AntiOtan de Madrid es va sumar al mateix, i el no-violent basc va venir a dir al primer si no tenia dos dits de front per dir el que deia a on ho deia, a qui feia el joc.

sectaris:
precisament que l'Estat s'acarnissi amb una persona com Xirinacs el que fara es que passem de sectarismes

il·luminats:
un pot semblar-li mes be o mes malament tal o qual taranna, pero si cal, entre seguir el pas marcat o anar contracorrent, jo em quedo amb el darrer, perque com deia Paco Ibañez cantant Brassens "la musica militar nunca me supo levantar"

I, veus, jo dic que tambe soc amic d'Eta i Batasuna, pero no soc una persona coneguda i ho faig des de l'anonimat

LLIBERTAT D'EXPRESSIO


Fora la legislacio antiterrorista
Aquesta és la seva "democràcia"
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
26 oct 2005
yo no soy amigo de eta, la lucha armada me parece una puta mierda. si xirinachs tuviera dos dedos de frente, lo que pediría es, desde su "amistad", que eta abandonase las armas en favor de un movimiento civil de liberación nacional vasco.

vaya un no-violento de pacotilla que es hoy día el xirinachs. mal favor se hace a sí mismo y a las causas que defiende.

se ha quedado instalado en el antifranquismo, como la mierda de lucha armada de eta.

dicho esto: hay que ser cerdos para meter en prisión a alguien por un delito de opinión. eso es el estado: una puta maquinaria represiva.

efectivamente, libertad INMEDIATA para xirinachs. y desde esa petición de libertad, la libertad también de decirle: xirinachs, desbarras, cuando opinas del conflicto vasco dices una cantidad de gilipolleces bastante seria. hace años que eta es una máquina de asesinar y extorsionar, y "el pueblo vasco" es una entelequia que justifica esos crímenes en la cabeza de los dementes de eta, cuando ese "pueblo vasco" está compuesto en su mayoría de personas de carne y hueso que están ya más que podridas de tanto asesinato y tanta gilipollez de iluminados.

via libre a las luchas civiles vascas ya, disolución de eta y fin de la "lucha armada".

y libertad para xirinachs. fin de la represión sobre los delitos de opinión.
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
26 oct 2005
post data. en este conflicto, unos y otros se realimentan. si xirinachs fuera hoy día un no-violento consecuente, sabría o pensaría que de lo que se trata es de resolver el conflicto disolviendo los frentes de confrontación ya excesivamente codificados y enquistados. eso no quiere decir estar "en medio" de los contendientes, ni ser "equidistante". quiere decir estar por lo que están muchas organizaciones civiles abertxales desde hace años, es decir, por organizar civilmente la sociedad vasca para la consecución de más libertades en un clima no belicista. eta y batasuna son un freno y un lastre objetivo para esos procesos. y declaraciones como las de xirinachs entorpecen más que ayudan. a quien ayuda xirinachs diciendo estas cosas es al estado y al manteniento de leyes de excepción antiterroristas.

libertad para xirinachs.
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
26 oct 2005
De la equisdistancia del 77 a la del 2000

es equidistancia situarse ante la renuncia al derecho a la autodeterminacion o la no renuncia (77)
es equidistancia situarse frente o no frente a la legislacion antiterrorista
equisdistancia ante los asesintos de Santi Brouard, Lasa y Zabala, el terrorismo de Estado, la dispersion la reinsercion etc

equidistancia ante la ley de Partidos y la ilegalizacion de la gran mayoria del REAL movimiento de liberacion nacional vasco

Por eso es diferente la noviolencia de Xirinachs a la tuya, por eso la suya esta perseguida por el Estado.

(to be continued, esta discusion empezo en los tiempos de Bader-Meinhoff)
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
27 oct 2005
con estas lineas queremos mostrar nuestro apoyo y solidaridad con Lluis Maria Xirinacs, su coherencia, honradez y valentía así lo merecen.
Besarkada handi bat Euskalerritik.
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
27 oct 2005
En Xirinacs té unes idees que comparteix no poca gent a Catalunya. No hi ha ningú al món autoritzat per condemnar un pensament determinat.
Re: declaracions de Xirinacs a la passada Universitat d'Estiu
16 nov 2005
menudo hijo de puta era este si a este le hubieran pegado un tiro en la nuca le hubieran puesto una bomba lapa o un coche bomba cuando pasaba seguro hijos de puta que no estariais así

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more