Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
Comunicat de la CUP i proposta de declaració institucional per aprovar als ajuntaments
LLUÃ?S MARIA XIRINACS, LLIBERTAT!

LA CUP DEMANA LA LLIBERTAT DE LLUÃ?S MARIA XIRINACS

Dimarts 25 d’octubre de 2005, a les 11.00 del matí, LLU�S MARIA XIRINACS, conegut per la seva trajectòria antifranquista i de lluitador pels drets de les persones i dels pobles, ha estat detingut en aplicació de la llei antiterrotrista mentre tramitava la renovació del carnet d’identitat en una comissaria de Barcelona.

Xirinacs s’enfronta a una petició d’ingrés a presó dictada per l’Audiència Nacional espanyola, veritable tribunal d’excepció, hereu del TOP, i que des de la seva creació s’ha dedicat a reprimir i criminalitzar les persones i els moviments socials que lluiten per la llibertat dels pobles oprimits per l’Estat espanyol.

Fa poc l’Audiència Nacional espanyola ordenà la detenció d’Èric Bertran, un nen de 14 anys, pel sol fet d’exigir a les empreses establertes a Catalunya que etiquetin els seus productes en català. Ara li toca el rebre a una persona de 74 anys, a qui se l’acusa de terrorisme pel sol fet d’haver expressat obertament la seva solidaritat amb el moviment d’alliberament nacional basc.

Des de la CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR (CUP), denunciem públicament la legislació antiterrorista espanyola i la detenció arbitrària de Xirinacs del qual n’exigim la seva llibertat incondicional. La llibertat d’expressió és el fonament de qualsevol estat de dret, la detenció de Xirinacs atempta contra les llibertats fonamentals de les persones i representa una involució democràtica que no podem acceptar de cap de les maneres,

Alhora, la CUP emplaça a tots els grups polítics de l’Ajuntament de ______a aprovar la següent proposta de declaració institucional:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

1.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de______ acorda condemnar la detenció arbitrària de LLU�S MARIA XIRINACS i n’exigeix la seva llibertat incondicional.

2.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de ______ acorda exigir al govern espanyol que derogui la llei antiterrorista i la clausura, de forma definitiva, de l’Audiència Nacional espanyola.

3.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de_______acorda manifestar el seu compromís amb la defensa del dret a la llibertat d’expressió.

4.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de_______ acorda donar suport a totes les mobilitzacions ciutadanes per la llibertat de Lluís Maria Xirinacs.

5.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de ______ traslladarà els acords d’aquesta declaració institucional al Consell Comarcal del Maresme, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació Catalana de Municipis i al Govern de la Generalitat de Catalunya.

Països Catalans, 25 d’octubre de 2005
Secretariat Nacional de la CUP
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Oportunistes i sectaris!
25 oct 2005
sou uns oportunistes i mai vareu fer res per en Lluis Mº Xirinacs en el moment que l´Audiencia Nacional el va encausar.
fora oportunistes i sectaris

SOLIDARITAT AMB EL XIRI!!!!
Els ajuntaments són una eina
25 oct 2005
Company/a,

Deixa't d'hòsties.

Tant de bo molts ajuntaments dels Països Catalans es pronunciïn per la llibertat de Xirinacs.
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
Es el de sempre, pensament totalitari de l'estat, que li encostipa tot el que no sigui español.
Per que no dicten ordre de detenció per aquells qui simpatitizen amb el pensament fascista?. Per que son de la propia colla, i son uns hipócrites, un intolerants i per tant uns ignorants.
Visca catalunya lliure!
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
Des de Vilafranca, des de les CUP, solidaritat amb el Xirinachs. I deixem-nos de monsergues.

Toca treballar per la llibertat!
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
Des del Masnou (Maresme)
Solidaritat amb lluís maria xirinacs.
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
"Libertad, Libertad, sin ira libertad..."

Vaig a buscar el pantalons de campana del meu pare y la seva americana de pana y marxaré correns cap a la Jefatura de via laietana per reclamar: Llibertad -d´en Xirinacs-, Alegria i estaut d´autonomia.
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
La gent de Sabadell amb Xirinachs!

Unitat Popular-Llibertat per al poble català-llibertat per en Xirinacs.

*Em diuen per telefon que ara està havent-hi càrregues contra la gent concentrada a Via Laietana.

Des de les viles, des de les ciutats, tots amb en Xirinachs
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
Visca en Xirinacs i mori l'estat espanyol.
No et deixarem sol
Alella amb en Xirimacs. Per la seva llibertat ja!!!
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
Xirinachs, per la teva llibertat
parem la repressió!
anims //*//
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
Font: www.vilaweb.com
Partits i associacions es manifesten a favor de Xirinacs
Càrrega policial a la concentració davant la comissaria de Via Laietana
La portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha demanat que aquesta situació se solucioni tan aviat com sigui possible perquè 'Xirinacs és una de les persones que més decididament i amb més lleialtat ha treballat per al país'. Per la seva banda, Dolors Camats, d'ICV ha criticat que es detingués Xirinacs tres anys després dels fets. Des del CIEMEN i altres col·lectius també s'ha condemnat la detensió, i s'ha fet una concentració davant la comissaria de Via Laitetana que ha acabat amb un parell de càrregues policials.

Llansana ha afegit que ERC comparteix els ideals per als quals treballa Xirinacs. El grup parlamentari al Senat espanyol de l'Entesa Catalana de Progrés també ha demanat l'alliberament de Xirinacs. CiU i PSC han preferit, per ara, no fer declaracions sobre la detenció.

Aquesta tarda un grup de persones s'ha concentrat davant la comissaria de la Via Laietana per a reclamar l'alliberament de Lluís Maria Xirinacs, després de la seva detenció avui al matí a la comissaria de Ciutat Vella. Primer han començat la protesta a l'altra banda de la Via Laietana, però després han mostrat cartells on reclamaven la llibertat de Xirinacs i han avançat fins a la vorera de la comissaria. Al cap d'una estona, els antiavalots han fet recular els manifesntants amb dues càrregues policials fins a l'altra banda del carrer.

Diverses institucions del país han rebutjat la detenció i s'han mostrat preocupats per l'estat en què es troba Xirinacs, tenint en compte la seva edat, 74 anys. Se l'acusa d'apologia del terrorisme per un discurs del 2002 al Fossar de les Moreres. L'ex-senador ha sigut detingut avui en aplicació de la llei antiterrorista; va ser condemnat en rebel·lia per l'Audiència Nacional per haver-se declarat "amic d'ETA" l'any 2002.

Lluís Maria Xirinacs, promotor del Moviment cap a l'Assemblea dels Països Catalans, ha sigut detingut avui en aplicació de la llei antiterrorista, segons una informació feta pública per la Fundació Randa. Segons ha explicat la policia a VilaWeb, Xirinacs ha estat detingut a les onze del matí quan ha anat a comissaria a renovar el carnet d'identitat. L'ex-senador, de 74 anys es troba encara a la comissaria del carrer Nou de la Rambla de Barcelona i demà el traslladaran al jutjat de Reclamats número 2 de Barcelona, al passeig de Lluís Companys. Sobre Xirinacs hi havia una ordre de detenció de l'Audiència Nacional per haver-se declarat 'amic d'ETA i d'Herri Batasuna' en un acte l'Onze de Setembre del 2002 al Fossar de les Moreres., que es va fer servir d'argument per acusar-lo d'apologia del terrorisme. El fiscal de l'Audiència li demana dos anys de presó, quatre d'inhabilitació absoluta i una indemnització simbòlica d'un euro per cadascuna de les tres mil víctimes i escaig d'ETA.

XIRINACS ES NEGA A SIGNAR UNA DECLARACIÓ EN CASTELLÀ

Un cop l'han detingut, els agents de la Policia Nacional han dit a Xirinacs que havia de signar una declaració, però estava redactada en espanyol i l'ex-senador s'hi ha negat: ha reclamat que el redactat fos en llengua catalana. Els agents hi han accedit, però no disposaven del document en català. Tot seguit han demanat als Mossos d'Esquadra si tenien la versió catalana, però tampoc en disposaven. Finalment, han redactat una declaració en català que Xirinacs ha accedit a signar
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
els Independentistes d'el Prat estem també amb en Xirinacs!

Ahir, avui i demà, la lluita continua!
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
Vinga Xirinachs!

País Valencià! Països catalans!
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
un mal precedent,no?
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
25 oct 2005
¿74 años tiene ya?. Y parece que fue ayer. Jo!!!, era toda una atracción de feria.
De todos modos, lo que mas me duele de todo eso es que Marina Llansana esté metida en esta movida simplmente por ser de ERC.
Es una pena pues la tía está buenorra y tiene un buen polvo con la boca callada u ocupada en el mismo menester que la Mónica del vestido manchado.
Ets un masclista fastigós
25 oct 2005
Modificat: 08:13:21
Que més voldries tu que tenir a la Marina a prop per un instant! Sàpigues que, en el teu llenguatge, és una dona amb els collons d'un "toro". M'alegro que en aquest cas d'en Xirinacs ERC s'hagi pronunciat tan clarament.

Llàstima que s'hagin concentrat tan poques persones... és una prova més que aquest poble està adormit i és massa mesell no tan sols per moure's cap a la llibertat, sinó fins i tot per recolzar qui sempre l'ha defensada.
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
26 oct 2005
¿ke la cup som uns oportunistes? en tot cas seràn ERC i ICV, cony, som 4 gats.
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
26 oct 2005
Tots el Catalans som Xirinacs.

Per Xirinacs , per Catalunya . LLIURES
Re: Lluís Maria Xirinacs, llibertat!
27 oct 2005
Pere, ¿ese toro al que te refieres es el de Osborne?.
Si es verdad que tiene los atributos que dices, tendré que desistir del polvo al que me refería aunque, me cuesta creerlo y como continúo pensando que está buenorra,no renuncio a ocuparle la boca para un buen trabajo en plan becaria aventajada.
Sindicato Sindicat