Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Presentació de la carta de mesures contra la violència immobiliària i urbanística i convocatòria del proper taller
25 oct 2005
Ja fa temps que s'està elaborant un Carta de Mesures que canviaria d'arrel la situació del mercat immobiliari i el model urbanístic.
El proper dia 5 de novembre hi ha un Taller contra la Violència Immobiliària i Urbanística a les 17h a l'Espai Obert per tal de decidir com fer-ne una eina útil.
Presentació de la carta de mesures per aturar la violència immobiliària i urbanística

A continuació us presentem una carta de mesures
contra la violència immobiliària i urbanística fruit de les reflexions sorgides arran de lâelaboració dâun Dossier i de les tres sessions del Taller contra la violència immobiliària i urbanística que sâhan fet fins ara.

El Dossier, que podeu trobar penjat a les pàgines
web http://www.coordinadoraraval.org i
http://mobbingbcn.blogspot.com/
és un recull de textos que tracten de lâaltra cara de la Barcelona Fashion, Guapa, Neta i de la famosa col·laboració público-privada que caracteritza el model Barcelona: la violència urbanística i immobiliària que, dâuna manera o dâuna altra, pateix un creixent segment de la població de la ciutat. La redacció dâaquests textos va néixer a partir dâuna iniciativa de persones i col·lectius integrats en la Coordinadora contra lâEspeculació del Raval i respon a un doble objectiu.

1. Servir de base per a la publicació dâun document (un llibre o opuscle) de difusió massiva que, tant des de les realitats concretes dels barris com des de les experiències dels afectats, abordi tant el tema del mobbing âil·legalâ? com el âlegalâ? (hipoteques, lloguers abusius...). Per aquesta raó fem una crida a tots els col·lectius i persones de Barcelona que dâuna manera o dâuna altra estiguin afectats per aquesta violència que hi facin la seves aportacions, amb lâobjectiu dâincorporar-les a la futura publicació. També convidem totes les persones o col·lectius que estiguin treballant sobre les estructures polítiques, econòmiques i financeres (p. ex. Focivesa, la Caixa, immobiliàries) que sustenten la violència immobiliària i urbanística a fer-hi les seves aportacions. Perquè aquest procés no sâeternitzi, us demanem que ens comuniqueu fins el 15 dâoctubre si voleu aportar algun text al dossier, que hauria dâestar redactat abans del 15 de novembre.

2. La redacció, divulgació i aplicació dâuna carta de mesures contra la violència immobiliària i urbanística. En primer lloc, aquesta carta exigeix tres conjunts de mesures legalment possibles, però que van completament contra el corrent dominant del capitalisme especulatiu assistit per lâEstat, lâaplicació de les quals tallaria en sec lâespeculació immobiliària i garantiria de veritat el famós dret a lâhabitatge i a la ciutat. Aquest bloc sâacompanya dâun seguit de mesures dâaplicació immediata per pal·liar els efectes més desastrosos de la violència immobiliària i urbanística.

Creiem que ha arribat el moment de desfer les cortines de fum aixecades pels polítics al voltant dâaquesta qüestió. En aquest sentit, aquest document no vol ser una més de les moltes cartes i manifestos que sâhan fet fins ara, sinó que pretén servir de base compartida pel màxim nombre de col·lectius possible per obrir tot un ventall dâaccions contra el model immobiliari i urbanístic que patim. Ãs per això que, com a primer pas per a lâaplicació de les mesures exigides, iniciem aquesta campanya dâadhesions a la carta que donarien la legitimitat per començar a emprendre les accions de desobediència civil que entre tots i totes considerem necessàries. Un cop més, doncs, us convidem a llegir i difondre aquesta carta i a adherir-vos-hi si esteu dâacord amb les reivindicacions que planteja

Finalment, convidem totes les persones interessades en la problemàtica exposada aquí a la 4a sessió del Taller contra la violència immobiliària i urbanística que es farà el dissabte 5 de novembre de 2005 a les 17 h a lâEspai Obert, al carrer Violant dâHongria, 71 (Metro Plaça de Sants).

Taller contra la violència immobiliària i urbanística
Adreça de contacte: violenciaurbanistica ARROBA sindominio.net. A les pàgines web esmentades anteriorment també trobareu la carta de mesures en català i castellà en format pdf.

Presentació_i_Carta_cat.pdf
Presentació i Carta_cat.pdf (259,63 KiB)

Presentación_y_Carta_cast.pdf
Presentación y Carta_cast.pdf (276,02 KiB)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació de la carta de mesures contra la violència immobiliària i urbanística i convocatòria del proper taller
25 oct 2005
dsbt.29.oct.05: cágate en tu inmobiliaria!! escupe al banco!! insulta al
casero!! sal a la calle. tutti contra el barcelona màfies point. la major
concentració d'especuladors radicals d'europa. manifestació: 12h, dsd plaça
països catalans (sants). corre la voz
Sindicat