Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Petició a Acció Cultural del País Valencià
25 oct 2005
Premis Octubre 2005 - Petició a Acció Cultural del País Valencià per a que respecti els acords de la Conferència Mundial d'ONG Contra el Racisme
Si estàs d'acord amb la petició que s'adjunta, envia-la a les següents direccions.
info ARROBA premisoctubre.com, info ARROBA acpv.net

* * * * *

Benvolguts companys i companyes d'Acció Cultural del País Valencià,

Em dirigeixo a vostès com a persona compromesa amb els drets humans i nacionals de tots els pobles, i des de la profunda tristesa i desengany que m'envaeix en veure com els Premis d'Octubre d'enguany es convertiran en una tribuna privilegiada per a la difusió d'ideologia racista.

M'estic referint com ja deuen imaginar, a la presència de l'ex ministre de Seguretat Pública i d'Exteriors d' Israel i ambaixador d'aquest país a l'Estat Espanyol, Shlomo Ben Ami, a l’acte que tindrà lloc el proper dia 28 d’Octubre a l’Aula Magna de la Universitat de València, organitzada per la seva entitat, en el marc dels Premis d’Octubre de València d’enguany.

En relació a aquest assumpte, m'agradaria recordar-los que d'acord amb la darrera Conferència Mundial d'ONG Contra el Racisme, que tingué lloc a Durban el passat dia 28 d'Agost de 2001, les tres mil associacions i ONG allí reunides, representatives del moviment civil contra el racisme d’arreu del món, van acordar els següents compromisos en relació al conflicte àrab-israelià:

- Article 425. "Demanem que la comunitat internacional imposi una política de total i absolut aïllament d'Israel, en tant que estat basat en un sistema d'apartheid, de la mateixa manera que ho va fer amb Sud Àfrica. [...]"

- Article 420: “Demanem que es promogui la conscienciació i la sensibilització sobre les arrels de l’ocupació israeliana, les violacions sistemàtiques dels drets humans i les pràctiques racistes de l’Estat d’Israel. Demanem que aquest tasca es desenvolupi a través de les Nacions Unides i treballant estretament amb les xarxes de la societat civil internacional, per tal de difondre informacions i materials educatius per a les escoles i les Universitats.

Com a persona profundament contrària al racisme i a tota forma de discriminació racial, ètnica o religiosa, m’agradaria demanar-los que anul•lin l’acte programat i evitin així exposar-se a efectuar una violació més que probable, de l’article 420 de la Declaració de la Conferència Mundial d’ONG Contra el Racisme.

Com a persona profundament compromesa amb el projecte nacional del nostre país m’agradaria demanar-los que evitin establir cap mena de relació o complicitat amb el projecte sionista i la seva concepció religiosa i excloent del nacionalisme. Aquest nacionalisme mal entès, no pot aportar res de bo al nostre somni de construir un país més lliure, més democràtic, més just i més pacifista.


Atentament,

Nom:*
Ciutat/poble: *

This work is in the public domain

Comentaris

Boicot feixistes als Premis Octubre!
25 oct 2005
Rebuig a la conferència de Shlomo Benami dins del Premis d'Octubre organitzats per Edicions 3i4 i promoguts per Acció Cultural.

Palestina Lliure manifesta la seua sorpresa i la seua total oposició a la conferència organitzada per Acció Cultural del País Valencià, el 28 d'aquest mes, dins del marc dels 34 Premis Octubre. Conferència a què assistirà Shlomo Ben Ami qui parlarà sobre: "Una crítica del procés de pau araboisraelià".

No entenem com una organització com ACPV convida a fer una conferència sobre el procés de pau araboisraelià una persona com Shlomo Ben Ami, que no pertany precisament a la minoria israeliana que es desvincula del sionisme. Ben Ami, a més d'ambaixador d'Israel a l'Estat Espanyol, ha exercit com a ministre de Seguretat Pública i d'Exteriors d'Israel, càrrec estretament vinculat a la repressió sobre el poble palestí.

Tenint en compte aquestes circumstàncies, encara ens resulta més incomprensible el fet que es convide aquest senyor a realitzar una crítica sobre el procés de pau des d'un punt de vista de l'ocupant, sense convidar a participar-hi un palestí o palestina que puga exposar la visió de l'ocupat.

Per tot això, ens afegim a la convocatòria d'enviament per internet de cartes de rebuig a aquest acte, dirigides als 34 Premis Octubre i a la direcció d'ACPV en concret.

EMAILS:

Premis d'Octubre: info ARROBA premisoctubre.com

ACPV: casaldalacant ARROBA acpv.net, alcoi ARROBA acpv.net, info ARROBA acpv.net, benidorm ARROBA acpv.net, vilella ARROBA wanadoo.es, casalcarlet ARROBA hotmail.com, casalcastello ARROBA acpv.net, hortasud ARROBA acpv.net, casalcrevillent ARROBA correu.vilaweb.com, cullera ARROBA acpv.net, casaldelx ARROBA acpv.net, fraga ARROBA acpv.net, planabaixa ARROBA acpv.net, campdeturia ARROBA acpv.net, casaldemutxamel ARROBA hotmail.com, casaldoliva ARROBA yahoo.com, valldalbaida ARROBA acpv.net, pedreguer ARROBA acpv.net, sueca ARROBA acpv.net, malva_rosa ARROBA acpv.net, russafa ARROBA acpv.net, vila-real ARROBA acpv.net

Lloc protesta:

Les Conferències dels Octubre
Totes les Conferències se celebraran a l’Aula Magna de la Universitat de València (Edifici La Nau). C/ Universitat, 2, i estan obertes al públic en general.

Divendres, 28 d’octubre:
20:00 Una crítica del procés de pau àrab-israelià, a càrrec de Shlomo Ben Ami
Presentat per Ferran Sáez Mate.
Re: Petició a Acció Cultural del País Valencià
25 oct 2005
Jo pense anar al carrer La Nau, el divendres 28 a les 20 h. i posar-me a primera fila amb el meu mocador palestí ben posat al coll.
Miraré als ulls als organitzadors ...a veure si no s'els cau la cara de vergonya!
Colera camping CNT