Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Agressions feixistes a Sant Cugat i concentració de rebuig
25 oct 2005
COMUNICAT EN REFERÈNCIA A LES AGRESSIONS I ROBATORIS QUE HA PATIT L’ENTITAT LA DARRERA SETMANA
L’Ateneu, Centre Cívic de Sant Cugat té la seva seu social a la Plaça Pep Ventura, 1. És una entitat social sense ànim de lucre amb una forta vocació pública que treballa per a oferir a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat espais socials, activitats educatives, culturals i de lleure, i acull col.lectius, entitats i grups posant a la seva disposició els recursos i serveis necessaris per a engegar iniciatives de caràcter sociocultural. L’Ateneu funciona d’intercomunicador entre les persones, propiciant processos de participació ciutadana i potenciant l’associacionisme. Acull i crea projectes per a infants, joves, adults i persones immigrades.



L’Ateneu compta amb el suport de molts ciutadans a través de la vinculació del carnet “Amics de l’Ateneu�, forma participativa de suport a l’entitat. Compta amb la participació estable de més de 1.000 usuaris al mes que fan us de les nostres instal.lacions. L’Ateneu treballa amb convenis amb l’Administració per a desenvolupar diferents programes socials i de lleure com La Nit Més Jove (programa d’oci nocturn alternatiu), el taller Jove Natura, activitats culturals i artístiques a través de les sales d’exposicions i col.labora activament amb el Pla de Ciutadania i l’Àrea de Solidaritat. Acull la organització de diverses activitats culturals i obertes com la Cavalcada de Reis, i coordina les activitats organitzades per més de 70 entitats a la Festa de Tardor de Sant Cugat. Des de fa dos anys, edita quinzenalment una publicació d’informació general “Ateneu, Centre d’entitats i Col.lectius� i participa en diversos Consells ciutadans de cultura, salut, joventut i immigració. Ofereix un servei de cursos i tallers de formació continuada per a més de 500 inscrits al trimetres i fa cursos de formació en el lleure per a més de 50 persones en conveni amb Escola Traç i Generalitat de Catalunya. La nostra tasca és reconeguda i recolzada per molts ciutadans, entitats, institucions públiques i entitats privades.

El caràcter obert i ampli de l’activitat que l’Ateneu desenvolupa fa que considerem a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat els nostres usuaris i potencials beneficiaris dels nostres serveis. Per aquest motiu hem decidit, a través d’aquest comunicat, fer públics els fets que durant la passada setmana i fins avui mateix, estan fent molt difícil la nostra tasca i afecten directa i indirectament a tots els ciutadans, ciutadanes, col.lectius i entitats de la ciutat.

Adjuntem aquí la relació objectiva dels fets tal i com consten a la denúncia feta per l’entitat davant la Policia Nacional el passat diumenge 23 d’octubre.

Fets:

Dimarts-dimecres, nit 18-19 d’octubre de 2005

Cremen la senyera penjada al balcó del primer pis de la seu social de l’Ateneu.

Dijous-divendres, nit 20-21 d’octubre 2005

Un grup de persones es reuneixen a la Plaça de Pep Ventura, i mantenen converses amb to molt alt i fent molts crits. Eren perceptibles a tota la plaça. Amb expressions grolleres i malsonants. Volem destacar algunes frases, dites a crits, referents a amenaces i maltractament a persones, contra diverses institucions i entitats, entre elles l’Ateneu, amb una actitut racista, intolerant i provocadora, fent referència a futurs danys a bens col.lectius i individuals.

Divendres tarda, 21 d’octubre 2005

Un grup de persones, entre les que algunes coincidíen amb les de la nit anterior, agredeixen a una col.laboradora permanent de l’Ateneu i adscrita al servei de l’Ateneu-Plaça. L’agressió consisteix a malbaratar la seva motocicleta aparcada al davant del local i pública vexació de la interessada de paraula amb crits d’intimidació, amenaces a futur sobre les seves activitats i els vincles amb altres activitats escolars que desenvolupa. Va patir un xoc emocional.

Divendres-dissabte, 22 d’octubre 2005

Es produeix robatori a l’Ateneu forçant l’entrada a la seu social de la Plaça de Pep Ventura. Robatori de dos ordinadors amb pantalla i teclat, Robatori d’una impressora. Robatori d’una radio i reproductora de cd de l’entitat. Robatori d’un ordinador de direcció on es disposava del servidor de xarxa i informació funcional de l’Ateneu.

Tots aquests fets són comunicats, en cada cas, a la Policia Nacional, Policia Municipal i responsables de l’Ajuntament de Sant Cugat. L’Ateneu ha presentat una denúncia formal davant la Policia Nacional que recull tots els fets.

SOL.LICITEM:

Ja fa mesos que Sant Cugat conviu amb determinats grups de reconeguda trajectòria violenta i delictiva, amb actituts incíviques i mancades de sentit de convivència i ciutadania que molt previsiblement podríen acabar en problemes més greus si no existeix la prevenció necessaria i es realitzen les accions adients per part dels responsables de garantir els drets bàsics de la ciutadania per a una bona convivència.

Des de L’Ateneu defensem i treballem dia a dia per a un model de societat democràtica i participativa, basada en el respecte i en la implicació ciutadana per a millorar la nostra qualitat de vida com a individus i com a societat que requereix i té dret a les garanties i el suport evident per seguir fent-ho possible.

Basant-nos en la nostra tasca ens veiem obligats a demanar fermament que es porti a terme aquesta prevenció des de les institucions que correspongui i evitem casos més greus ( cal recordar el cas de Berga l’estiu de 2005).

L’Ateneu demana amb més fermesa que mai el suport de tots els ciutadans, entitats, col.lectius i institucions per a la defensa d’aquest model social on les persones són lliures de viure i treballar amb respecte en la seva ciutat i per a la seva ciutat.

L’Ateneu, Sant Cugat del Vallès, a 24 d’octubre de 2005

Davant de tot això l'Assemblea d'afectats ha convocat una ASSEMBLEA –CONCENTRACIÓ.

Darrerament, aquest Sant Cugat tant cívic que ens venen, ha tornat a viure un seguit d’agressions feixistes:

Robatoris, Crema de senyeres, amenaces, destrosses de material, ntimidacions, més robatoris... i no són fets aïllats, els precedents parlen per si sols:

- intents de crema del Casal La Guitza
- Agressions vàries a joves d’estètica antisistema
- Agressions a immigrants
- còctels incendiaris a Torreblanca
- Amenaces a membres de diversos col·lectius compromesos amb el poble i d'ideals determinats(o no).
- La intromissió violenta en actes populars tals com, barraques, concerts joves, concerts de Festes Majors etc.

I tot això no ha passat desapercebut a ulls de la policia ni de l’ajuntament, encara que ho sembli.

Per tot, exposem:

- Que l’ajuntament i el seu tarannà Cívic, estan donant cobertura a aquests fets, volguda i intencionadament des del moment en que tot i saber el que està passant decideixen ACTUAR per OMISSIÓ.

- Aquesta OMISSIÓ respon a la formula política que aplica el nostre ajuntament, que corre a silenciar les veus crítiques i ven Sant Cugat
com si d’un producte de consum es tractés.

- D’altre banda, en tots els casos es posa de manifest l’actuació partidista de la policia, la qual obre processos policials/judicials contra
joves actius del poble que fan sentir la seva veu crítica de forma pacífica i legítima per denunciar fets com, la guerra d’Irak, la manca d’espais per a joves, l’opressió social i nacional, les desigualtats etc..., i OMETEN de
manera CONSCIENT i REITERADA, les agressions feixistes que demostrat està, també es donen a Sant Cugat.

Volem deixar clar que, no és un problema de manca d’efectius policials, doncs n’hi ha suficients per destacar-los a "vigilar" les
importantíssimes caques dels gossos, les escombraries sobresaturades, les perillossíssimes enganxades de cartells, etc., problemes que considerem trivials i absurds davant fets com els que s’estan vivint des de ja fa anys.

Entenem que, és una voluntat política i no un fet casual.

Per tot això, convoquem per DIMECRES 26 d'OCTUBRE A LES 20 H A LA PLAÇA BARCELONA (davant l'Ajuntament), una assemblea – concentració per posar en comú aquesta denúncia,
per solidaritzar-nos les unes amb les altres i bastir les bases de la força que ha d’obligar a l’ajuntament a treure’s la màscara i reaccionar per ALUSIÓ d’una vegada per totes!

Fem front a la violència gratuïta.

Assemblea d’afectats.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Agressions feixistes a Sant Cugat i concentració de rebuig
25 oct 2005
Stop lumpen garrulero a Catalunya.

Los guardianes nos envían su mensaje. Los miserables se entregan a la noble causa de la agresión y la intimidación de la sociedad CIVIL catalana en nombre de españa, eso sí, con la cobertura detrás del buen amo.

Asesinatos en fiestas mayores, agresiones a gente joven "alternativa", quema de símbolos como senyeras de entidades civicas, intimidación i violéncia verbal a la gente con conciencia...

Miserable escoria marginal. Cuando pagarás por tus pecados?
Re: Agressions feixistes a Sant Cugat i concentració de rebuig
25 oct 2005
Tot el meu suport!
A aquests 4 nazis-yonkis que tenim pel poble comença a ser hora que els xutem del poble...
Re: Agressions feixistes a Sant Cugat i concentració de rebuig
25 oct 2005
Contra el feixisme acciò directa, ja ni hi ha prou de tanta permisibilitat per part dels cossos policials que nomes estan per a reprimir als antisistema, ja siguin independentistes, llibertaris, o el que es vulguin anomenar, al feixisme no sel pot tolerar se li ha de destruir.
Fins a la victoria final
Esclafem el feixisme
Sindicato Sindicat