Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Espai País Valencià davant les declaracions de González Pons sobre el Correllengua al Camp Nou
24 oct 2005
LES REACCIONS DâESTEBAN GONZÃ?LEZ PONS ALS ACTES DEL CORRELLENGUA DEL CAMP NOU SÃN UNA MOSTRA DâINTOLERÃNCIA, UN GREU INSULT A MILERS DE VALENCIANS I UNA IRRESPONSABLE INCITACIÃ A LA VIOLÃNCIA XENÃFOBA

Davant les reaccions del senyor Esteban González Pons, conseller portaveu de la Generalitat Valenciana, a lâacte del Correllengua celebrat al Camp Nou el passat dissabte, des de lâEspai País Valencià (associació de valencians residents a Catalunya) volem manifestar que:


1.-Amb les seves paraules, el senyor González Pons va fer una excel·lent mostra de la consideració que el seu partit i el seu govern tenen de la llibertat dâexpressió. Que un acte cívic, pacífic i democràtic suscite aquesta reacció (amb apel·lacions més o menys explícites a la violència) és un símptoma preocupant de la qualitat democràtica del Partit Popular.


2.-Les paraules del senyor González Pons, representen un greu insult per als milers de valencians, entre ells molts escolars, pares i mestres de tot el País Valencià que anualment participen en els actes del Correllengua a totes les comarques valencianes. Volem recordar que el Correllengua fou una iniciativa nascuda precisament al País Valencià. Quan aquest senyor parla en nom de tots els valencians, entenem que no deu considerar valencians els milers i milers que no pensem com ell, en una altra mostra de tarannà democràtic.


3.-Que un acte en defensa de la llengua i la cultura provoque aquesta reacció per part del govern del PP és ben indicatiu de la seva actitud al respecte. Fa pocs dies ens la van recordar de nou quan van votar en contra de garantir que els funcionaris de la Generalitat Valenciana que atenen al públic hagen de conèixer el valencià.


4.-La comparació dâun acte cultural en defensa de la nostra llengua amb el nazisme suposa una banalització intolerable dâuns fets històrics que van causar milions de víctimes a tot el món. Emprar amb la lleugeresa que ho fa el senyor González Pons aquesta comparació per atacar un moviment cívic és una manca de respecte a les víctimes del feixisme i un greu acte dâirresponsabilitat política. Tanmateix, no ens sorprén la comparació, ja que amb la política de comunicació del Consell que ell mateixa impulsa, mostra un coneixement aprofundit de les tècniques de propaganda de Goebbels.

5.- En lloc de cortines de fum com aquesta, demanem al govern valencià que sâocupe dels problemes reals que té el País Valencià en aquests moments, començant per la protecció del territori, la defensa del teixit industrial, la reducció de lâenorme deute públic o lâesclariment dels casos de corrupció que afecten al seu partit.


6.-Felicitem la Junta directiva del F.C. Barcelona per haver acollit el Correllengua al seu estadi i donem el nostre suport explícit a aquesta iniciativa i les entitats que la promouen (la Coordinadors dâAssociacions per la Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià).

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Espai País Valencià davant les declaracions de González Pons sobre el Correllengua al Camp Nou
24 oct 2005
Impecable.
Re: Espai País Valencià davant les declaracions de González Pons sobre el Correllengua al Camp Nou
25 oct 2005
Força be el vostre comunicat, i si tant critiquen l'imatge del passat dissabte al camp nou, perque no varen criticar al valencia per lluir la campanya a favor del PHN, o a tots els clubs amb la constituciò europea per donar dos exemples si mes no
Salut i fins a la victoria sempre
Una naciò una llengua
Països Catalans Lliures i Socialistes
a vegades la caguem, violant
25 oct 2005
ho dic per l'slogan aquest de "Una nació, una llengua". de veritat ho creus. Surt al carrer. t'adonaràs qu la realitat és molt diferent. Estem al segle XXi, no ho oblidis. Ja va passar el temps de una nació una llengua (glups, sembla que hagi de venir després allò d'una raça...). Una nació?, pot ser, una llengua? Noooo. Deu, cent, mil...
Re: Espai País Valencià davant les declaracions de González Pons sobre el Correllengua al Camp Nou
26 oct 2005
el pons es un fascista cabro..de segur que no diu res kuan al camp del valencia hi han banderes falangiste,d'espanya amb l'aguila imperial..xo klar kom son dels yomus k son nazis i voten a espanya 2000 donks no diuen res..
1er mira el ke pasa al teu costat als camps de la teva"comunitat" i despres et dediques als problems que no venen a kompte..
i a mes..molts valencians..diu que es varen sentir humillats..soc valencià,catalanista i no em sent de kap manera ni humillat ni penso que siga una mostra d'intolerancia..vinga compnays..seguim amb akesta lluita!!
FESTA SI!! LLUITA...TAMBE!!salut i revolucio!
Sindicat Terrassa