Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Quartilla antifeixista
22 oct 2005
antifa.jpg
Un jove punk, en estat crític després de ser apunyalat per un neonazi encaputxat
x El País



Els amics de la víctima creuen que poden reconèixer a l'agressor.

Ramón N. M., un veí de 21 anys de Sant Sebastià dels Reis, es troba ingressat en estat crític en la Unitat de Vigilància intensiva de l'hospital La Pau de Madrid, després que un encaputxat li apunyalés ahir en el cor. Els primers indicis apunten que es tracta d'una agressió neonazi, per la forma que va actuar l'atacant.

Ramón, un jove amb pentinat i aspecte punk, estava a les 20.45 d'ahir en la tanca que hi ha davant de la seva urbanització esperant a un amic, en l'avinguda de Valdelasfuentes, de Sant Sebastià dels Reis. En aquest moment se li va apropar un desconegut, un home de complexió gruixuda, i, sense intervenir paraula, li va asestar una gavinetada.Ramón havia acudit al matí a la Universitat Autònoma, on estudia Educació Musical. Després de tirar-se la migdiada i berenar, havia quedat amb el seu amic per a fer un volt. Duia en braços a una gateta de tres mesos que s'havia trobat en el carrer.

Minuts abans que fora agredit, Ramón havia estat parlant amb el seu pare, que acabava d'arribar de treballar. El seu progenitor es va anar a aparcar el cotxe. Va anar en aquest precís instant quan un individu, de complexió gruixuda i d'alçària mitja, es va apropar al jove. Ni tan sols li va mirar a la cara. Va treure un arma blanca i li va asestar una punyalada en el pit que li va afectar a un pulmó i al cor. "Segur que duia la gateta en els braços i no li ha donat temps a defensar-se", va assenyalar Carmen, la seva mare, professora de la Universitat Politècnica.

La víctima va caure fulminada al sòl. Per la ferida li brollava gran quantitat de sang. Quan el seu pare es va apropar a ell, li va dir: "Quiet, quiet, no facis gens". Un noi i una noia que estaven prop van veure tot el que va ocórrer i van ser els quals van cridar a la mare de Ramón, ja que la jove viu en el mateix edifici que la víctima.

Al lloc es van traslladar efectius de la comissaria del Cos Nacional de Policia d'Alcobendas i una UVI mòbil. Els facultatius li van apreciar una ferida produïda per un objecte similar a un punxó, que li va afectar la cavitat cardiaca. Després de ser estabilitzat va ser traslladat al servei d'urgències de l'hospital La Pau, en la capital. Allí va ser intervingut a cor obert en una perillosíssima operació, que va concloure sobre la mitjanit. Els metges van assenyalar als pares que Ramón havia sofert una desocupada cardiorrespiratoria que va poder afectar al cervell. Les pròximes 48 hores són fonamentals per a saber la seva evolució.

Les primeres investigacions apunten que l'agressió va poder ser obra d'un grup de neonazis que freqüenta un parc situat enfront d'on viu Ramón. Aquest, amb aspecte punk, duu una espècie de cresta rosa en el pèl. "Vaig pensar que Sant Sebastià dels Reis era un municipi tranquil, però m'adono que la violència pot aparèixer per qualsevol costat. El meu fill m'ho havia advertit, però no vaig pensar que la situació era tan greu", va manifestar la mare del jove ferit, en l'hospital La Pau, visiblement nerviosa.

Els amics de la víctima, que van acudir a l'hospital gens més conèixer la notícia, creuen que podran reconèixer amb facilitat a l'autor de la punyalada, ja que és "un habitual de la zona, que acostuma a ficar-se en bastants problemes". Un dels coneguts de Ramón ja va tenir un enfrontament amb aquest individu: li va treure una porra i va amenaçar amb pegar-li amb ella. Les perquisicions les estan efectuant els agents de la Policia Judicial de la comissaria d'Alcobendas.

Ramón N. M. és fill únic. Va néixer en Burdeos (França), però als vuit anys es va traslladar a Madrid amb tota la seva família. Ha estudiat en el Liceu Francès. És bilingüe: parla a la perfecció francès i espanyol. Gran amant de la música, és integrant d'un grup aficionat de Sant Sebastià dels Reis. Això li va dur a estudiar Educació Musical, carrera universitària de la qual cursa el segon any. "És un idealista, una gran persona, que té unes creences molt clares. Sempre està en defensa dels menys afavorits, com captaires, i no dubta a sortir en defensa d'ells quan sent que hi ha una injustícia. Aquesta forma de pensar potser és la qual li ha dut a aquesta situació. Mai s'ha amagat de ningú", va comentar la mare. Mentre, el seu progenitor, enginyer industrial i cap de fàbrica, estava amb la mirada perduda enmig de la sala d'espera de la unitat de quiròfans de l'hospital La Pau.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Quartilla antifeixista
22 oct 2005
Pues que le jodan, es a lo que se espone siendo punky :)
Re: Quartilla antifeixista
23 oct 2005
Q t jodan a ti y a todos tus putos amiguitos!!
Hijo de la gran puta!! Esapañol de mmierda!!
Re: Quartilla antifeixista
23 oct 2005
Sois iguales.
Re: Quartilla antifeixista
23 oct 2005
Fererrons, Anglada, Vidal Quadras, Royuela... Sois Iguales.
Re: Quartilla antifeixista
23 oct 2005
ADECAF, tu fas pudor, res més.
Re: Quartilla antifeixista
23 oct 2005
No fem cas als nazis provocador i escomencem a preparar una ofensiva antifeixista per al 20 n
Re: Quartilla antifeixista
24 oct 2005
Contra el feixisme ni un pas enrera, punks i skins antifeixistes sempre
Re: Quartilla antifeixista
24 oct 2005
Tu sí q eres igual a tus putos compañeros torturadores en las carceles,adecaf.Lo único q tus compañeros son unos fachas y vosotros vais de democraticos sociatas de mierda.Mismos perros con diferente collar.
Por cierto alguien sabe como está el chaval de Madrid apuñalado??
Un 'troll' que obertament no vol marxar, aixo es una tortura
24 oct 2005
Donat que promotors i usuaris d'Indymedia són bàsicament desfavorables a les presons i els carcellers, i que la gent d'esquerres (que no l'esquerra de la tele) vol gaudir del seu propi espai d'expressió,
  • Com podria ADECAF explicar els seus objectius quan intervé així a Indymedia, doncs fora de la seva pròpia web?
  • Perquè ADECAF insulta la gent? Han cercat al diccionari el què volen dir les seves paraules?
Re: Quartilla antifeixista
24 oct 2005
El company de madrid pareix que esta estable i que es recupera lentament per a més info consulteu el forum de rash madrid
http://www.nodo50.org/rashmadrid/htm/Foro/viewtopic.php?t=8736
Sindicat Terrassa