Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Carrillo, al punt de mira
21 oct 2005
'HONORIS CAUSA' · Grups espanyolistes radicals rebenten l'acte d'investidura de l'antic secretari general del PCE, que acaba amb dues detencions INTERNET· Portals de tendència ultradretana l'havien comparat amb Josu Ternera i titllat de "genocida"
Ferran Casas

Santiago Carrillo no pot fer allò tan propi dels polítics d'edat avançada -en té més de 90- de rebre homenatges amb tranquil·litat. La Universitat Autònoma de Madrid (UAM) va decidir investir l'exsecretari general del PCE doctor honoris causa atenent el seu paper en la "reconciliació nacional" en la Transició encetada després de la mort de Franco.

El que havia de ser un acte acadèmic va transcórrer de manera convulsa. I no perquè la lliçó magistral l'hagués de llegir el seu fill, atesa la mala visió del veterà polític, sinó perquè els extremistes s'havien infiltrat entre el públic per rebentar la imposició del birret.

A l'acte acadèmic s'hi accedia només amb invitació, però al vestíbul una colla de joves esperaven amb pancartes en què es recordava la suposada participació de Santiago Carrillo, aleshores comissari de propaganda comunista, en els sumaríssims a militants de la dreta que van acabar afusellats a la població madrilenya de Paracuellos del Jarama durant la Guerra Civil. El van rebre amb crits d'"assassí" i "genocida". Els mateixos brètols van ser els que van tirar pedres i van fer malbé algunes papereres del campus. Dos ultres van ser detinguts i a la tarda declaraven davant la policia.

Només en el moment de la imposició de la toga i en el discurs del fill de Carrillo, al final de la cerimònia, hi va haver silenci. Abans diverses persones s'havien anat aixecant per retreure-li el seu passat de militància comunista i el seu paper durant la Guerra Civil i la dictadura de Franco. Els crits i els insults d'uns pocs, però, eren contestats amb acusacions de "feixistes" i aplaudiments per una majoria del públic que assistia a l'acte.

La concentració de diversos elements ultradretans no va ser espontània. Internet hi va tenir molt a veure. L'extrema dreta espanyola s'ha abonat als mitjans digitals i en té molts funcionant a la xarxa. Un dels més actius és minutodigital.com, que aquesta setmana havia comparat Carrillo amb Josu Ternera i ahir presentava un acudit amb el veterà polític amb toga i birret, les mans tacades de sang i caminant damunt una catifa de cranis. Tot plegat amanit amb una entrevista a un professor universitari, un tal José María Ezpeleta, que il·lustra el passat "genocida" d'un dels pares de la Transició.

Una altra pàgina, hazteoir.org, també havia protestat enèrgicament i havia convocat subtilment el seu públic a rebentar l'acte. Convidaven a enviar una carta de queixa al rector de la UAM, �ngel Gabilondo, que els acusava de no "entendre la democràcia" a través d'una pàgina digital propera al govern del PSOE.

Carrillo ja va patir un intent d'agressió a la llibreria Crisol de Madrid a l'abril quan presentava el llibre de Santos Juliá Historia de las dos Españas. En aquell cas van ser una colla de falangistes.

This work is in the public domain

Comentaris

Enquestes feixistes
21 oct 2005
Per si hi esteu interessats, tant la pàgina hazteoir.org com minutodigital.com han publicat una enquesta sobre qué opines sobre la investidura com a doctor honoris causa de Carrillo.

Si hi voleu participar aquest es el link :

http://www.hazteoir.org/modules.php?name=Encuestas&pollID=91

http://www.minutodigital.com/
Re: Carrillo, al punt de mira
21 oct 2005
fa pensar.... el paper de Carrillo a la transició va ser el mateix que el paper dels altres: passar pàgina dels assassinats franquistes perquè els militars no s'emprenyessin, el més greu potser és que ara l'error d'aleshores encara l'estem pagant. El feixis-me que va quedar impune ara crida i reivindica ves a saber què. Però cada vegada són més i més fanàtics.
I l'esquerra continua com sempre dividida en partits i partidets sense posar-se d'acord per fer front a la campanya orquestrada des de l'espanya més reaccionaria i nostàgica...
una mica de por sí que fa tot plegat!

www.guinarda.com
De estalinista a socialdemocrata...
21 oct 2005
PUes si, Carrillo fue un asesino en serie, no un artesano del asesinato como el Ternera.
Las chekas de Madrid, Barcelona y Valencia fueron organizadas por los <servicios secretos de Stalin y las Juventudes del PC , de las cuales era secretario general Carrillo, sus mas fieles fanaticos. Algunos miles de Poumistas y anarkistas fueron torutrados , asesinados y desaparacidos por el PCE y el PSUC en Catalunya y Espanya.
Aparte los asesinatos en masa de Paracuellos de presos.
Despues la conversion de estalinistas en monarkicos del PC en 1977/78, junto con el sabotaje a traves de CC.OO de las huelgas del Pacto de la MOncloa.... casi nadie.
SI Martin Villa es la gran aguila de la Transicion , Carrillo es el gran buitre de la Transicion, el carnicero de Madrid, importante chekista y reaccionario ejemplar, en la lista de reaacionarios en la historia de España.Carrillo ocupa un lugar muy alto.
Re: Carrillo, al punt de mira
21 oct 2005
doncs, si mirem la Història, el que etigui lliure de pacat que tiri la primera pedra...
i no oblidis que els grans herois de TOTES les pàtries ha estat uns grans assassins....
a Irlanda tenen monuments a persones considerades per els anglesos veritables terroristes...
Si la guerra mundial l'haguessin guanyat els nazis, els herois de la ressistència serien considerats traidors.. o sá qué!

www.guinarda.com
Re: Carrillo, el genocida de paracuellos
21 oct 2005
Y os aseguro que acabara en el puto infierno, el mismo infierno que el obligo a vivir a niños y mujeres que no eran de su ralea politica.

CARRILLO, TE DOY MI PALABRA DE QUE EL DIA QUE MUERAS BRINDARE CON CAVA VALENCIANO TU MUERTE .

ERES UN GENOCIDA Y SOLO PIDO A DIOS QUE TE HAGA PAGAR POR ELLO.
Re: Carrillo, al punt de mira
21 oct 2005
Joder, que poder tiene indymedia que resucita hasta las víctimas del genocida... y no sólo lo resucita, sino que además lo aboca al alcoholismo con cava "valenciano" ( siempre he tenido el convencimiento que la denominación de origen del cava era catalán, pero ya se sabe que a las momias y a los zombies, eso de las toponimias no se les dan muy bien al estar bajo tierra).
Re: Carrillo, al punt de mira
21 oct 2005
Viva carillo y muerte a la escoria franquista y españolista, por cierto valencianos no hay nadie que de mas asco que vosotros, me cago en vuestras putas naranjas, yo las compro de la china.
Re: Carrillo, al punt de mira
21 oct 2005
Al margen de lo que cada cualopine de Carrillo. Lo que hay que resaltar es que los 20 o 50 fachas se vierón bien doblegados por los antifas de la UAM, y no es la primera vez que pasa.
Re: Carrillo, al punt de mira
21 oct 2005
antinazi_bcn.jpg
Contra la escoria facha sin piedad.
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
nada,nada. Aquí no valen razones. Si no estás de acuerdo te llaman facha y te amenazan. A los que no estamos por el pensamiento único ¿acabarán mandándonos a Paracuellos?
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
Carrillo és un genocida, però paracuellos va estr bé, que es carreguin a fatxes me la pela, que CArrillo matés anarquistes a les seves putes txeques és per fotre-li un tret, a cascarla!
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
NI OLVIDO NI PERDON, CARRILLO AL PAREDON¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Batalla pel diccionari
22 oct 2005
"...Grups espanyolistes radicals..."

Radical significa anar a l'arrel ¿No seria millor referir-se a ells, com ultres espanyolistes, i no titllar-los de "radicals" copiant els manuals "al uso" dels mass media?
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
a paracuellos no, al camp de la bota!!
i no defenso a carrillo q els comunistes es van carregar molts anarquistes q volien lluitar contra el feixisme. Però dels espanyolitos os guarde dios n'estem fins al cap d'amunt!!
el burrito (mira que n'és de burro!!) per què no crida fraga, aznar, losantos al paredon??

www.guinarda.com
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
perquè els morts estarngers no comten! sols compten els espanyols feixistes!!
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
Se cuelan como lo que son : gusanos.
Ale! iros a besar el culo a Hitler, vosotros si que sois asesinos !
Para...cuellos , vuestros cuellos de fascistas con la esvástica !
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
Desde luego que hay fachas en indymedia: empezando por el administrador y acabando con el mierda que me precede, dejando en el camino a otra serie de desperdicios humanos.
Para alguien que debió ser carne de presidio desde hace mas menos treinta años, hasta el hijo puta del Angel Gabilondo - hermano de Iñaki y rector de la UAM -, anda que no hubiese hecho falta una buena depuración.
Tendríamos, así, a una España limpia como una patena (coño ¿a que me sonará eso?). Bueno para no plagiar a otro hijo de puta, tendríamos a España limpia de toda la chusma que desgraciadamente la está enguarrando y escindiendo.
CARRILLO, CAROD, MARAGALL, PUIGCERCOS, ZAPATERO, LLAMAZARES..... AL PAREDON.
¡¡¡ ARRIBA ESPAÑA !!!.
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
mira cerdo hijo puta 0069 los fachas no entienden de columnas grises para que la escoria como tu opine, asi que a llorar a otro con tu puto cuento de que "los administradores de indymedia son fachas", bla,bla,bla...

Repito sea en blanco o en gris incluso tu puedes opinar aqui, cosa que en otros sitios no pasa.

abajo españa y fraga al paredón.
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
ME GUSTA VISITAR ESTA MIERDA DE PAGINAS NAUSEABUNDAS, DAIS PENA Y ASCO A LA VEZ, ESCORIA ROJA E INMUNDA, SENCILLAMENTE ES UN SENTIMIENTO DIFICIL DE DIGERIR. "" PENA Y ASCO"", LOS DOS SENTIMIENTOS JUNTOS PRODUCEN ARCADAS EN LOS ESTOMAGOS DE GENTE DE BIEN Y HONRADA PUES LA GENTUZA COMO VOSOTROS SOYS GUARROS, VAGOS, ESCORIA E HIPOCRITAS, SIMPLEMENTE BASURA.
SOLO MERECEIS MORIR PISADOS COMO LAS CUCARACHAS Y ESPARCIR VUESTRAS TRIPAS UNA VEZ LIMPIADOS LOS ZAPATOS.
Re: Carrillo, al punt de mira
22 oct 2005
Vigila no te comas tus propias tripas.............

Tarugo.
Re: Carrillo, al punt de mira
23 oct 2005
No valeis ni el tiempo de contestaros!
¡Puta España!
Re: Carrillo, al punt de mira
23 oct 2005
Siempre con la misma cantinela.Si somos vagos,guarros etc.No sé lo q seremos lo q si tengo claro es q no somos unos putos fachas como vosotros y q no me gusta Carrilo pero mucho menos vosotros.Mas Paracuellos para fusilar a fascistas ,es lo q hace falta!!
Re: Carrillo, al punt de mira
23 oct 2005
Aqui lo que hacen falta son gulags para meter a la escoria roja y terrorista.
Mas fosas y cal viva, ese es vuestro destino, guarros¡¡¡¡¡¡
Re: Carrillo, al punt de mira
23 oct 2005
uuuuuuuuu quina por que em fan els feixistes, em cago de veritat amb les vostres amenaçes merdoses, jajajajajajajajajjajajaja, sempre igual, guarros, vagos, okupas..., pero després a la fàbrica només hi ha que immigrants i nosaltres, mentre vosaltres feu calés a les immobiliaries dels vostres papas, ajajaja, i sinó mira la obra, tots són moros i sudamericans, clar que després només són escòria que cal exterminar perquè molesta, la vostra lògica és aplastant, anda pijos de merda! que us donin a tots pel cul!
Re: Carrillo, al punt de mira
24 oct 2005
Menudo nivel de discurso.Basta con leer estos comentarios y con echar un vistazo a las fotos de los que asisten a los actos ultras para entender lo que quereis decir con gente de bien:
Freaks,caspa y complejos a granel.
Si montais un circo, seguro que os forrais, y podeis comprar uniformes y banderitas con lo que saqueis en taquilla.Exito garantizado.
Re: Carrillo, al punt de mira
24 oct 2005
Menudo nivel de discurso.Basta con leer por encima estos comentarios o con echar un vistazo a las fotos de asistentes a actos ultras para hacerse una idea de lo que quereis decir con gente de bien:Freaks, complejos y mucha caspa.Porque no montais un circo para autofinanciaros,tendria exito asegurado.Asi podriais compraros muchos uniformes y banderitas y podriais dejar al fin el negocio de las chapas.
Re: Carrillo, al punt de mira
24 oct 2005
Esa que poneis en la rojigualda...que os pique en los huevos fachorros !
¡Viva Carrillo!
Re: Carrillo, al punt de mira
30 oct 2005
JUSTICIA!!! ASESINOS AL TRIBUNAL!!
Re: Carrillo, al punt de mira
31 oct 2005
Rojos pim, pam, pum y Antirojo, ¿que será que siempre cerramos los post nostros?.
Sus miserables argumentos se diluyen a la mínima verdad que se les echa en cara.
A ese chapero que corre por ahí y que debe tener el ojo del culo como el tunel del AVE, decirle simplemente, que ellos no pecisan de uniforme, se les distingue a la legua por el pestazo.
Sindicato Sindicat