Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
El portaveu dels Moviments socials, les tONGo i altres trepes
21 oct 2005

Avui apareixia al diari 20minutos, un article d´opinió signat per un tal, Fabián Mohedano, on amb un títol revolucionari: "El poder per als joves", s´autoproclamava intrínsecament com a representant dels Moviments socials (MMSS): "Des dels moviments socials vèiem aquest model amb certa desconfiança, ja que entenem que participar és decidir". De fet, ni tenia ni idea de qui era, fins que al final de l´escrit diu: "Des del Consell de la Joventut de Barcelona reclamem ". Ah!, amic, estem parlant del CJB, l´organ oficial de l´ajuntament de BCN on suposadament és una mena de lobby dels moviments socials i dels joves... i el senyor Mohedano, és, com no, el seu president.


En altres paraules, el trifàsic de BCN té montat aquest xiringo del CJB amb la finalitat de crear l´oposició, la veu crítica i les suggerències dels joves i dels moviments socials, una mena de JERC, però molt més descarat. Les tONGo, juntament amb trepes o treballadors disciplinats dels partits del trifàsic són la veu crítica de barcelona:

Ells van estar obrint pas el dia de la paterada al Ferum, allí, com Horatio Nelson van envestir a la patrullera de la guàrdia civil que dificultava l´arribada al ferum de les pateres, sols per què els demés poguèssim continuar cap al Ferum per mar -Màrtirs, més que màrtirs-. El CJB, està implicat en totes les festes alternatives, i manis que és fan a BCN, sempre al davant o al darrere, amb el blackblock, donant canya a les "lleteres" i canya al capital -guerra social-. El senyor Mohedano com a veritable icona dels MMSS, recolzat per les tONGo, i acòlits planejen des de el seu CSO "el Kasal" com fer-li la vida impossible al doctor John anestèsia -joan clo$-. L´última acció, és cuinar una enquesta on es vol prendre el pols a la joventut més compromesa de BCN i voltants, preguntant-els-hi: si coneixen sales d´estudi nocturnes; si coneixen els centres cívics...


Companys del CJB! això si que és ballar amb la més magra! vosaltres si que esteu compromesos. Companys del CJB,... aneu a la merda i emporteu-vos-en als Clo$, la Miaol i al Portobello!

L´article del 20minutos:

El poder per als joves - Fabian Mohedano PUNTDEVISTA


Hi ha confusió entorn al model de participació i a la implicació de la ciutadania en la cosa pública. Sovint es cau en fer processos institucionals amb un caràcter finalista i que els anomenen participació. Des dels moviments socials vèiem aquest model amb certa desconfiança, ja que entenem que participar és decidir. Pertànyer a una associació o implicar-se en un projecte de transformació social sí que constitueix una veritable proposta d’exercici de la ciutadania i d’aprenentatge pràctic dels valors democràtics. Així ho entén en Niubò, el secretari general de l’Esport, que pretén que siguin els propis infants i adolescents qui creïn dins els centres educatius les seves associacions esportives, que assumeixin responsabilitats, que escullin els esports per practicar, que treballin en xarxa amb associacions de l’entorn, que aprenguin a gestionar el seu pressupost... que comparteixin un projecte voluntari. Des del Consell de la Joventut de Barcelona reclamem fa anys que el poder ha de recaure en els joves. És una bona iniciativa que enfortirà les polítiques de joventut des de l’esport, així com l’obertura dels equipaments escolars fora del’horari lectiu.


This work is in the public domain
Sindicato Sindicat