Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Reforma Laboral
20 oct 2005
La Reforma Laboral que es negocia no soluciona els problemes de les persones assalariades. Es reforma per a universalitzar un contracte indefinit més barat en el seu acomiadament i es transfereixen – Encara més-, fons públics (incentius) als empresaris, al mateix temps que es rebaixen les seves cotitzacions. Aquesta Reforma, des del document presentat ahir pel Govern a Empresaris i Sindicats majoritaris, sí que assegura una mà d'obra flexible i predictible en el seu cost a l'empresariat .
Ãs la Reforma que garanteix la rendibilitat empresarial i manté les bases d'unes relacions laborals desregulades i precaritzades , al mateix temps que crea les condicions als empresaris per a ser âmés competitiusâ?, és a dir, que se'ls assegura les seves taxes de beneficis, els quals han augmentat 5 vegades més que els salaris.

El Govern en la seva proposta, el que conserva de âprogressistaâ? és el famós âtarannà Zapatero â?: tot ha de fer-se davall el consens i el diàleg.

En les mesures concretes, en aquestes que afecten la vida quotidiana de milions de persones assalariades, es troba la realitat : dos tipus de contractes, els antics indefinits, denominats âordinarisâ? que ja només afecten menys del 50% de la població assalariada ocupada i que el seu cost indemnitzatori és de 45 dies. I els nous contractes, denominats de foment d'ocupació, els de 33 dies en cas d'acomiadament i subvencionant-los als empresaris, -a través dels incentius que s'incrementin -, més d'un terç del cost anual de tal contracte. Ara, qualsevol persona que entre al mercat laboral, tindrà la garantia d'aquest âcontracte de foment d'ocupacióâ? barat en el seu cost i encara més barat en el seu acomiadament. Més del 50% de la població activa es troba precaritzada laboralment i socialment.

El Govern no s'atreveix a posar la âlleiâ? i molt menys la justícia social, a on es troba el vertader problema dels milions de persones assalariades, és a dir del mercat de treball i és la prohibició sense embuts de l'immens frau i il·legalitat en el qual es basen els actuals modes de producció: les contractes i subcontractes i l'externalització del treball per part de les Grans Empreses a aquest nou âesclavismeâ? social que condemna al treballador a la permanent inseguretat i introdueix un factor de por permanent davant el xantatge de l'externalització i/o de la deslocalització fora de les fronteres de l'estat: â sinó se cedeix a treballar més, guanyar menys i no tenir drets fonamentals, tant individuals, com col·lectius, externalitzo l'activitat a les contractes o el deslocalitzo a altres païsosâ?.

Retòrica, el bon tarannà i el consens, li sobren al document del Govern. Però aquesta retòrica, consens, i pacte social, han estat de forma permanent i persistent en totes les Reformes Laborals que des de 1980 (Estatut dels Treballadors), fins a la Reforma del 2001 del PP, s'han produït en el model de Relacions Laborals en l'Estat Espanyol.

CGT s'oposa a aquesta nova Reforma Laboral, perquè la mateixa, no és sinó una altra manera âAra adaptada a l'economia global i a la competitivitat -, d'eliminar, disminuir i violar, els drets laborals i socials que tenim els treballadors i treballadores. Les anteriors reformes Laborals en els 30 anys de relacions laborals âdemocràtiquesâ?, han assegurat una democràcia invertida: els límits cada vegada majors per al treball i la llibertat absoluta per al capital.

La nostra Confederació General del Treball, crida a tots i totes els i les assalariats i assalariades i a la ciutadania a rebutjar aquesta Reforma Laboral, el mateix que diàriament ens oposem i enfrontem a les deslocalitzacions , a les congelacions salarials, als ERO's , a la pèrdua de drets democràtics.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reforma Laboral
21 oct 2005
Endavant la classe obrera i la CGT.
Tigres de papel
21 oct 2005
Hoy viernes en Telemadrid han entrevistado al Fidalgo. El hombre se ha mostrado muy cabreado con el documento del Gobierno, y ha dicho que por menos le montaron una huelga general al PP.

Los empresarios tambén están muy cabreados, los pobres. Pero Cuevas dice que no darán un puñetazo sobre la mesa de negociaciones.

¿Conclusión? Fuegos artificiales. Muy seguramente ZP saque su reforma adelante con supuestas concesiones cosméticas a los sindicatos. La que menos le costaría sería eliminar las subvenciones del Fogasa a los despidos, dado que el propio Solbes, guardián por encima de todo de la ortodoxia preupuestaria y los deficits cero, se ha manifestado en contra, y aquí quien manda es él.

Creo que, tras dos años de talante, tenemos ya elementos de sobra para caracterizar bien a este gobierno. Recuérdese que, en su primera legislatura, el Gobierno del PP fue todavía el de las reformas "de centro" y el de la lucha contra la corrupción.

El de Zapatero ha estado igualmente caracterizado por las reformas "progresistas", el "enfrentamiento con la iglesia y la vieja derecha" (en la educación y en la cuestión nacional) y la vuelta al redil de la "comunidad internacional" (apoyo a la Constitución europoea, reitrada de las tropas de Iraq).
Sin embargo, creo que todas estas reformas, reales o fingidas, son de más corto aliento que las reformas privatizadoras del PP y que su supuesta cruzada contra la corrupción. Y que a este gobierno se le ve el plumero de lejos con su política migratoria posterior a la regularización, con sus propuestas de reforma del mercado de trabajo completamente afines a la patronal, con el apoyo a EE UU en Afganistán y Haití, y con los rasgos peculiares de apoyo al régimen marroquí -mucho más dictado por la "realpolitik" en el caso de Aznar, más abierto y comprometido con Rabat en el caso de Zapatero-.

En fin, que se me va la pinza. ¡Marchando otra de recortes laboraleeeeees!
Sindicato Sindicat