Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
No volem estalinistes del Nord!
18 oct 2005
DE VERGONYA

La Un pare indignat m´ha dut uns llibres de text que estudia nostra joventut en els coleges. VERGONYOS.

Estan escrits en pur catala, les fotografies comparatives entre una zona rural i una ciutat, posen fotografies de Barcelona. ¿Acas en nostra Comunitat Valenciana no tenim eixamplaments?, ¿Acas no tenim agricultura?, ¿Acas no tenim industria?

Durant alguns anys vaig ser president de l´associacio de pares del colege Sant Caliç de nostra ciutat, anys dificils per ser els de la Transicio, i ya en aquella epoca s´intentava per part dels partits nomenats progressistes i d´algun professor tambe progressiste, inculcarlos als jovens l´idea de que la religio sobrava i que teniem que ser progres, teniem que canviar nostre idioma.

Estant com a president no ho conseguiren, pero u es pregunta: Els presidents d´APAS, estes mateixes, els pares i els professors, ¿Que han fet durant estos anys per a evitaro? Res. No han fet absolutament res, i aixina es troba nostra joventut, usant vocables catalans en el seu llenguage catala. Ara troben molt normal escriure Ximo en conter de Chimo, i escriure orxata en conter d´orchata, i aixina infinitat de paraules prostituides durant estos anys.

Lo que pretenia el PSOE ya ho sabiem, pero lo que no sabiem âperque aixina ho donava a entendre en el seu programa electoralâ es que el PP acceptara i potenciara l´invasio catalanista en nostra Comunitat Valenciana i no suprimira els llibres de text. No ho ha fet ningu dels consellers, ni el Sr. Villalonga, ni el Sr. Tarancon (d.e.p.), ni el Sr. Camps (nostre President Autonomic), que ara diuen defendremos, i diuen âambâ?, âvacancesâ?, i lo que els ve en gana. Per cert, quan parle per nostra TV âpagà per tots els valenciansâ pot parlar si vol en castellà que tambe es nostre idioma compartit i en importants zones de nostra Comunitat Valenciana castellaparlants no l´entenen. Tots som valencians.

El primer Conseller d´Educacio del PP, Sr. Villalonga, ya acceptava la denominacio de catala-valencià i preparava les futures normes llingüistiques per al Sr. Zaplana i posteriorment quan va ser Conseller l´actual President de la Comunitat Valenciana, Sr. Camps, va seguir en la mateixa politica o potser en ninguna, ya que es va seguir estudiant en pur catala.

Lo vergonyos, lo ultrajant, lo inadmissible es que ara se´ls ompliga la boca d´intencions i mos seguixquen venent als interessos catalanistes, i com a culminacio a totes les aberracions mos va crear el Sr. Zaplana l´Academia Valenciana de la Llengua, reblida d´experts filolecs catalanistes.
¿Hasda quan anem a aguantar el poble valencià tanta humillacio?, ¿Acas els pares no es preocupen de lo que estudien els seus fills?

El PP, en majoria absoluta en les Corts s´abaixa els pantalons âen perdoâ, accepta, promociona, promou i potencia âencara que diguen que noâ la divulgacio del catala en la TVV, Radio 9 i consevol organisme de l´Administracio. Per a mes burla, els Srs. González Pons i Font de Mora, mos trauen la llengua... molt guapos els dos.

Els qui els votaren en el seu dia ho feren per prometre que acabarien en esta situacio i els llibres de text estarien escrits en nostre dolç i magnific Idioma Valencià. Quina pena.

Lo trist es que aço no s´acaba. El Sr. Fernando Giner, President de la Diputacio de Valencia, que s´esgarra les vestidures criticant al seu partit, i diu que es un gran defensor de nostra llengua valenciana, en falles coloca unes pancartes en la ciutat diguent: âLa Diputacio amb les fallesâ?. Si senyor, aixina es defen el valencià. Mana ous.


Firmat: Joaquín Corredor. Vicepresident de Coalicio Valenciana

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No volem estalinistes del Nord!
18 oct 2005
Algú me'n podria fer una traducció? Mira que m'ho he llegit amb atenció, però no he aconseguit entendre res... Blaveros, pallassos!!
Re: No volem estalinistes del Nord!
18 oct 2005
"Mana ous..."

¿Esta no era la expresión de un imbécil del PP?

Copian del castellano y copian fatal!
Re: No volem estalinistes del Nord!
18 oct 2005
no respondre a trolls, sobretot si son blaveros
okupa la teva ment en altres coses mes utils!!!!!!!!!!!
Re: No volem estalinistes del Nord!
18 oct 2005
Endavant SENTANDREU, no mos fareu polacos
Re: No volem estalinistes del Nord!
18 oct 2005
donde esta Stalin ????

Vaya manipulación de nombres. Que tiene que ver Stalin? eres jilipollas o no sabes nada cuando hablas???

AAAH.
Es més.. que apsa.. els snetiment blavero us surt a alguns, no??

salut a la CATALUNYA SUD.
Re: No volem estalinistes del Nord!
18 oct 2005
osti, estan escrits en pur català.

Quina puresa... ni que fos una raça això.
Que no es Català el Valencià?
Doncs on estan els problemes?

patiu sindrome d'inferioritat. i es un simptome greu.
No estigeu acomplexat. Els del principat i els de Valencai som germans de la mateixa NACIÓ.

És com si un gironi ara es queixes perque ells llibres estan en català pur (dec suposar català central, perque de pur no hi ha), i que surten fotus de BCN.

salut!
Felicidades por vuestro valor blaveros
19 oct 2005
Que nos os callen, la represion de los catalanistas no puede quedar impune, seguir luchando contra esta lacra que impone sus terroristas ideas a base de engaños y manipulaciones.
Somos muchos los valencianos que os apoyamos, estamos hartos de tanto catalanista TERRORISTA.

Un abrazo y seguir asi.
Re: No volem estalinistes del Nord!
19 oct 2005
Menudo valenciano de pacotilla estás hecho. Tú lo que eres es un PAYASO.

Represión de los catalanistas ???

Ideas terroristas ???

Catalanista-terrorista.

Chaval, deja las pastis y la coca y vuelvete al foro de los nazis de expaña 2000 o Libertad Digital o a la narcosala más cercana de tu casa.

Lo vuestro no tiene remedio.

No mos fareu surellots.
Re: No volem estalinistes del Nord!
19 oct 2005
encara hi ha garrulos que es creuen les normes del puig!
Les normes? de Castelló! del 32!

No mos fareu calamars!
Blaverisme és feixisme!
Re: Lo rat penat
20 oct 2005
¿ Parla árab ?
Sindicat