Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
Milers de persones rebutgen la MAT i la política d'energia del govern
18 oct 2005
La manifestació d'aquest disssabte ja indica que el moviment segueix viu i no té cap intenció d'aturar-se
4000 persones es van manifestar el dissabte 15 d'octubre a la tarda pels carrers de Barcelona per mostrar el seu rebuig al projecte de la M.A.T. (línia de molt alta tensió), que es pretèn tirar endavant des de les administracions catalana, espanyola i francesa. Un dels objectius d'aquest pla és crear una "autopista" elèctrica de 400.000v. per unir l'Estat francès amb l'Estat espanyol, passant per territori català.



La manifestació, que començà al Passeig de Gràcia i va acabar a la Plaça Sant Jaume, estava convocada per les Plataformes No a la Mat, Non à la THT, i per Ecologistes de Catalunya, i comptava amb el suport de desenes d'organitzacions i entitats.



Des de ja fa anys, un fort moviment social ha sorgit a Catalunya, als dos costats de la frontera imposada pels estats, que rebutja aquest projecte, pel seu impacte ambiental i el perill per a la salut, com pel fet que en realitat, i malgrat la propaganda dels mitjans oficials, no està destinat a les necessitats energètiques de les comarques de Girona. Es tracta de l'acord entre els dos Estats i les companyies energètiques pet crear la infraestructura necessària que permeti vendre l'energia nuclear francesa a l'Estat Espanyol, com han reconegut més d'una vegada governants dels dos estats. Davant d'aquesta política, que compta amb el ple suport de l'administració autonòmica catalana, ja fa anys que s'han realitzat mobilitzacions i actes de protesta, i la gran manifestació d'aquest dissabte ja indica que el moviment segueix viu i no té cap intenció d'aturar-se.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat