Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Els ecologistes faran arribar avui a la ministra 4.000 firmes a favor de la preservació de Muntanyans II a la Torre
17 oct 2005
Els ecologistes faran arribar avui a la ministra 4.000 firmes a favor de la preservació de Muntanyans II a la Torre

Unes 150 persones van fer ahir una marxa reivindicant la suspensió de la urbanització

ALBERT JANSÀ. Torredembarra (El Punt)
La plataforma Salvem els Muntanyans i el Grup d'Amics de Toni Atxón (GATA) van organitzar ahir una marxa a peu, amb un recorregut de sis quilòmetres pel litoral altafullenc i torrenc, per reivindicar un altre cop la suspensió del pla parcial Muntanyans II que permetria la urbanització de 550 habitatges en un espai considerat per l'ACA zona inundable, i connector biològic pels ecologistes. La plataforma entregarà avui a la ministra 4.000 firmes que donen suport a la proposta.



Unes 150 persones, entre les quals destacaven membres de l'agrupament escolta dels Salats de Torredembarra i de l'Hort de la Sínia d'Altafulla, van participar ahir en la marxa reivindicativa per les platges d'Altafulla i la Torre en contra de la urbanització de Muntanyans II que organitzava la plataforma Salvem els Muntanyans i el grup GATA de Tarragona. Ja en l'espai natural, el portaveu de la plataforma va llegir un manifest en què se subratllava la importància de la zona afectada com a connector biològic de les espècies entre la Marítima Residencial Nord i Sud de Torredembarra i l'informe desfavorable que va fer l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en catalogar l'espai com a zona inundable, fet que impedeix així qualsevol obra d'urbanització.
El portaveu de la plataforma i membre del Gepec, Jordi Vázquez, va avançar ahir que entregaran avui gairebé 4.000 firmes a la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, que donen suport a la demanda ecologista. Ho faran a través de la direcció general de Costes, amb la qual mantindran una reunió a Barcelona. En aquest sentit, Vázquez va explicar que demanaran a la ministra que compleixi la promesa que va fer amb el conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Salvador Milà, amb qui es va comprometre a comprar part dels terrenys perquè no s'hi edifiqués.
D'altra banda, les formacions d'Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats a Madrid estant negociant ja una partida pressupostària per l'any vinent destinada a fer efectiva la compra dels terrenys, fet que va acontentar els membres de la plataforma.
Per contra, però, Jordi Vázquez ha criticat una altra vegada l'«immobilisme del govern municipal en aquest afer», després que l'alcalde, Manuel Jiménez, segons va afirmar Vázquez, manifestés que no hi hauria cap mena de problema si el govern espanyol ho comprés. «Per una banda, l'alcalde diu que no passaria res, i per una altra banda, l'Ajuntament no mou cap peça cap a Madrid perquè acceptin comprar l'espai», va afegir el portaveu ecologista.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els ecologistes faran arribar avui a la ministra 4.000 firmes a favor de la preservació de Muntanyans II a la Torre
18 oct 2005
molt bé, endavant amb la marxa!
Re: Els ecologistes faran arribar avui a la ministra 4.000 firmes a favor de la preservació de Muntanyans II a la Torre
30 nov 2005
vamo que no vamo, ande ejta la plataforma, ejcondia en lo republic-ano
Sindicato Sindicat