Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
comunicat de Bayt al-Takfaa
17 oct 2005
Davant dels fets del Marroc, Ceuta i Melilla, humanitat abans que dubtosa legalitat! La pressió migratòria no només no decau, sinó que augmenta, és el senyal d’alguna cosa que està viva i la prova pertinaç i tossuda que res pot detenir als desposseïts que arriben a través dels espais desèrtics i submediterranis, assumint una travessia dramàtica en aquest encreuament de ribes Nord/Sud. Mentre els ral•lis corren a tota velocitat pel desert i iots d’oci avancen a plena llum, homes extenuats travessen a peu l’àrid paisatge i pasteres de misèria i d’infortuni avancen en la foscor de la nit.




N’hi ha prou de mirar-los quan són capturats per llegir en els seus rostres el què ens volen dir: que estan aquí com un desafiament a la nostra societat de Benestar, atalaiant un futur digne i humà i demanant ser tractats amb lleis solidàries, entenent aquestes com l’aposta per la construcció d’una societat per a tots.

Les migracions ens estan convidant a emprendre un nou camí de reciprocitat que ens durà a la certesa que tots compartim la mateixa naturalesa i formem part de la mateixa humanitat.
MANIFESTEM QUE:

• Els rostres que estan darrere de les tanques són éssers humans que lluiten per sobreviure i no els podem abandonar a la seva sort, ni desentendre’ns ja que tot el que pertoca a l’home fa referència al nostre mateix ésser.
• Ens oposem al seu enviament al desert per a morir de fam, d’angoixa i de set.
• El sentit de la vida humana s’orienta cap a la solidaritat, a viure en harmonia amb els homes i la naturalesa , contrari a aquest tall longitudinal que origina la divisió entre rics i pobres .
• La sobreabundància d’una banda i la més desesperant escassetat d’una altra està donant lloc a una injustícia de dimensions planetàries “La nostra comoditat és la nostra debilitat�.


ÉS URGENT QUE DEMANEM:

• El cessament de les repatriacions/expulsions, l’única sortida de les quals és l’incert i cruel abandonament d’éssers humans en el desert.
• Ajuda econòmica i implicació seriosa de la UE amb l’Àfrica.
• Buscar una sortida a aquests homes, dones i nens d’acord amb els valors humans i respectuosa amb els seus drets.
• L’aplicació del 0,7% del PIB a tots els països de la Unió Europea.
• La creació, per part del Parlament Europeu, d’un “Òrgan de gestió per al Desenvolupament i la Igualtat d’Oportunitats� que emprés els fons obtinguts amb el 0,7% i d’altres aportacions de la UE amb criteris independents.
• L’obligació de totes les empreses comunitàries establertes en països en desenvolupament, d’invertir un percentatge significatiu dels seus beneficis en aquests països.
• El plantejament de polítiques de sentit comú i humanitàries que no vegin en la construcció de murs i tanques l’única sortida per a frenar la misèria i la fam i les peticions d’oportunitats en el Primer Món.
• Rebutjar qualsevol utilització política que pugui sorgir d’una situació tan dramàtica.

Davant la disjuntiva d’una LEGALITAT dubtosa i insolidària o d’una HUMANITAT difícil però generosa, la nostra opció està al costat del home que sofreix.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa