Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : mitjans i manipulació
Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
14 oct 2005
Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
foc.jpg
[Cap Gros]
Cremen una bandera espanyola a la Botifarrada davant 2.000 persones
El PP demana a tots els grups una condemna dels fets i el regidor de Via Pública afirma que l'Ajuntament posarà el cas en coneixement del jutge

per E.Aymerich/J.Salicrú - fotos Adela Genís/El Punt - 13/10/2005 16:32

La desena edició de la Botifarrada a la Hispanitat celebrada dimarts dia 11 a la plaça de l'Ajuntament portarà cua. Aprofitant l'impàs entre dues actuacions i passada la mitjanit, quatre encaputxats van pujar dalt l'escenari i van cremar una bandera constitucional espanyola de dos metres de llarg per un d'ample entre els aplaudiments d'una part de les dues mil persones que assistien a l'acte.

El grup municipal del Partit Popular ha posat el crit al cel i ha anunciat que farà una pregunta en el proper Ple Municipal. El seu portaveu, Paulí Mojedano, ha reclamat la condemna unànime de tots els grups municipals als fets de dimarts a la nit. "Tenim una preocupació òbvia perquè aquestes coses vagin a més. Tenim la responsabilitat de fer el que estigui a la nostra mà perquè a la nostra ciutat no es creï un clima contrari a la convivència en pau i llibertat", ha explicat en un comunicat.

Per la seva part, el regidor de Via Pública, Ramon Bassas, ha anunciat que els fets podrien ser constitutius d'un pressumpte delicte i que l'Ajuntament els posarà en coneixement de la justícia. Bassas ha explicat que la policia es troba en aquests moments recabant informació sobre l'inicident i que aquesta s'anirà oferint al jutjat de torn perquè, si ho considera oportú, pugui tramitar diligències informatives.

El regidor també ha dit que la celebració de la Botifarrada d'enguany també podria tenir conseqüències en forma de sancions administratives ja que no es va respectar el permís donat per l'Ajuntament en diversos aspectes, cosa per la qual s’ha obert un expedient. Finalment, tres persones van ser identificades i seran sancionades en compliment de l'ordenança de civisme per fer malbé mobiliari urbà quan, pressumptament, sortien d’aquest acte.

El cap de llista de la Canditatura d'Unitat Popular (CUP) -entitat que donava suport a l'acte-, Joan Jubany, ha desdramatitzat la crema de la bandera. "Trobo fantàstic que es cremin banderes, especialment si es tracta d'un símbol d'un estat opressor com l'espanyol. Ho trobo una manera d'expressar-se purament simbòlica. No entenc com això pot estar tipificat com a delicte" ha declarat Jubany.

Vibrant concert de Obrint Pas
L'estrella de la nit musicalment parlant va ser el concert dels valencians Obrint Pas, que van protagonitzar una actuació vibrant, plena de força, amb un escenari envoltat per centenars de seguidors. La banda de hardcore va desplegar un directe contundent, enèrgic, amb un raguitzell d'ska, rock, reggae i cúmbia. Les seves cançons, amb lletres compromeses sobre la lluita antifeixista de la Guerra Civil, l'especulació urbanística o la lluita d'emancipació dels Països Catalans, van fer ballar els presents a la plaça. El públic provenia d'arreu del país però sobretot de la comarca del Maresme.

Des d'última hora de la tarda, centenars de persones de totes les edats s'havien anat apropant a la Plaça de l'Ajuntament, per tal de participar en la botifarrada popular que estava prevista. També hi havia carpes informatives i jocs infantils. Es van registrar llargues cues per a sopar de fins a mitja hora, desbordant el servei de càtering. A la nit la plaça plena de gom a gom va rebre amb un entusiasme creixent als teloners Sva-Ters i Kàtiva. També va haver-hi temps per la paròdia teatral dels Iron Kupi.


[El Punt]
Maresme. El Día de la Hispanidad propicia actes a favor i en contra de la bandera espanyola
La desena botifarrada dels Maulets aplega més d'un miler de persones a Mataró.

ADELA GEN�S. Mataró
El Día de la Hispanidad va propiciar actes de diferent signe a la comarca. Dimarts a la nit, més d'un miler de joves cridaven consignes en contra de l'Estat espanyol en la desena botifarrada que organitzen els Maulets a la plaça de l'ajuntament de Mataró. Fins i tot, es va cremar una bandera espanyola, que el públic assistent va rebre amb aplaudiments. Ahir, a Premià de Mar, la Guàrdia Civil va celebrar la seva diada amb una missa en honor de la patrona del cos, la Mare de Déu del Pilar. L'acte, al qual van assistir més de 400 persones, va acabar amb visques a Espanya i a la Guàrdia Civil.

Actes de signe contrari al Maresme en el Día de la Hispanidad. Dimecres al matí, la Guàrdia Civil de Premià de Mar celebrava el seu dia amb una missa i un vermut. Durant l'acte, es va recordar els companys morts en servei i, sobretot, els que han estat víctimes del terrorisme. El Día de la Hispanidad es va tancar cantant un himne. L'alcalde de Premià de Mar, Jaume Batlle, i regidors de diferents partits van assistir a la missa. L'alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas, també hi va assistir .a més de molts ciutadans que no es van voler perdre un acte tan tradicional-. Res a veure amb la Botifarrada contra la Hispanidad que des de fa deu anys organitzen els Maulets a Mataró. Més d'un miler de persones no es van voler perdre una nit en què es reclamava amb insistència la «independència dels Països Catalans».
El punt àlgid de la nit el van protagonitzar els valencians Obrint Pas. Així, a més de jovent de Mataró, molta gent de la comarca es va acostar fins a la plaça de l'ajuntament. Abans, però, un representant de Maulets va carregar amb contundència contra tots els partits polítics catalans. Després, dos joves van sortir a l'escenari per cremar una bandera espanyola. Durant l'acte, que va començar a les sis de la tarda i es va allargar fins més enllà de les tres de la matinada, hi van participar altres grups de música com ara Kàtiva i Sva-Ters. Abans, hi havia hagut jocs infantils i la representació teatral dels Iron-Kupi. Durant tot el dia d'ahir, també es van fer actes reivindicatius que van quedar deslluïts per culpa del mal temps. A Pineda i Canet s'havien de fer botifarrades populars. El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, va assistir a un acte de les joventuts republicanes de Pineda, acompanyat de Pere Aragonès. Les joventuts de CiU van anar al giratori de Montgat, on van desplegar una bandera gegant i repartien adhesius «Cat» als conductors.
[portal mataró]
Quasi 3.000 persones a la desena Botifarrada a la Hispanitat de Maulets
El concert d’Obrint Pas, el parlament i la crema de la bandera, punts àlgids

La desena va ser la més exitosa. La vigília de la festivitat del Pilar, com ve sent habitual, va celebrar-se la Botifarrada a la Hispanitat que anualment organitza Maulets. Enguany, l’efemèride dels deu anys donava nom a una celebració que va comptar amb Obrint Pas com a cap de cartell indiscutible, fet pel qual van ser prop de tres mil les persones que van passar per una Plaça de l’Ajuntament que feia anys que no s’omplia tant amb un concert. El reclam dels valencians, l’aniversari de la Botifarrada i la recuperació de la Plaça, lloc emblemàtic de les edicions anteriors que s’havia deixat de banda van ajudar a l’èxit de convocatòria.

Maulets va fer ressonar el seu discurs per boca del seu portaveu nacional just abans que Obrint Pas saltés a l’escenari. Eren prop de les dues de la matinada i una plaça era plena i expectant. Les paraules van seguir un discurs independentista, amb crítiques al significat de la festivitat del 12 d’Octubre i a la classe política catalana i espanyola. Tan bon punt va acabar-se el discurs tres encaputxats, com és ritual, van cremar una bandera espanyola davant l’abrasadora ovació de la plaça. Minuts després, com abans ho havien fet amb més festa que música Kàtiva i Sua-ters, saltava a l’escenari Obrint Pas, qui còmodes i ja a les acaballes de la seva gira més exitosa, ho van donar tot i van revolucionar el darrera de l’Ajuntament.

Les acaballes de la gira
La gira d’Obrint Pas arriba al seu final però ho fa a tot gas. Ho van demostrar per Santes i hi van tornar a la Botifarrada quan amb tota la claca a favor, i trobant-se del tot en la seva salsa, el grup valencià va oferir un recital contundent i ben traçat. Quan un músic es troba còmode se li nota en el que fa i els de l’Horta van revolucionar a plaer una plaça a rebentar que els esperava, els va acollir, els va tractar i els va despedir amb delit. El grup ha anunciat unes vacances d’un any per quan acabi la gira. Mentrestant confirmen a cada bolo, i si són com els de dimarts encara més, que per alguna cosa són el grup més popular de la música festiva en català.


[Mataró Viu]
Més de 1000 persones fan botifarra a la Hispanitat
Dimarts 11 d'octubre es varen aplegar més de 1.000 persones a la plaça de l'Ajuntament per plantar cara a la celebració espanyolista de la Hispanitat. Segons Portal Mataró la xifra va rondar les 3.000 persones durant l'actuació d'Obrint Pas.

El fet és que gent de tota mena va voler participar en un acte combatiu i festiu de rebuig a una festivitat que durant el franquisme era el "Día de la Raza" i que, anys després, el govern de Felipe González va recuperar amb un vernís de "constitucionalitat" que no pot amagar la trista realitat d'aquesta data: el geneocidi de militons de pobles amerindis.

La desena edició de la botifarrada no va defraudar les expectatives. Els més puntuals van poder atipar-se de botifarres i, cap al vespre, es va gaudir de valent amb l'espectacle teatral de la companyia mataronina d'acció directa Iron Kupi i amb les actuacions musicals de Kàtiva, Sva-Ters i l'esperadíssima d'Obrint Pas.

Maulets va advertir que som davant d'un rebrot del feixisme, auspiciat per l'Estat espanyol en forma d'anticatalanisme i murs de filferrades a l'Estret de Gibraltar, una realitat davant la qual cosa el millor que podem fer és lluitar per la independència i la revolució.

Les mostres de rebuig massiu a la celebració de la Hispanitat, contrastaren, a l'endemà, dimecres 12, quan desenes de regidors botiflers de la comarca, entre els quals també hi havia l'inefable cap de Governació del tripartit de Mataró, Ramon Bassas, van acudir a la caserna de la Guàrdia Civil de Premià de Mar per cridar visques al "cuerpo" i a la unitat d'Espanya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
14 oct 2005
Collons ja era hora de que cremès!!!
Re: Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
14 oct 2005
Hagues estat més maco si s'haguessin solidaritzat amb els pobles indigenes d'America al moment de fer la crema...
Re: Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
16 oct 2005
Anims companys/es!
Contra el feixisme i per la llibertat del nostre poble, NI UN PAS ENRERA!!!
Re: Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
18 oct 2005
Sembla mentida que bonics i emotius actes de normalització nacional portin tanta cua, que surtin tants poderosos botiflers a amenaçar-nos de portar-nos a la justícia espanyola i coses semblants. A la merda la plana major de titafredes i cagacalces que encara hem d'aguantar: FOC, FOC, FOC, FOC A L'ESTANQUERA!
Re: Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
26 oct 2005
A mi em van sorprendre i molt als sva-ters, quina força a l'escenari!! esperu que no triguina turnar!!
Re: Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
26 oct 2005
Ole sva-ters quin concert!!!!!! feia temps que no em trobava amb un grup amb tanta potència i tant de sabor. Els Obrint pas no els arribaren ni a la sola de la sabata, i ja sels nota que no disfruten molt als concerts. Jo em vax sorprendre i molt. Que no triguin!!!! Romero el madero
Re: Ressó als mitjans de la botifarrada a la hispanitat, celebrada a Mataró
26 des 2005
Sense paraules per la quantitat de bojos que escriuen en aquestes pàgines, espero no contagiar-me.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more