Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats
12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
_Jornada Antifeixista a Olesa de Montserrat_
14h - dinar popular (5€)
16h - recital del cantautor Pep Roig
19.30h - fi dels actes amb concert de Pep Roig a la Taverna Catalana L'Esparracat (esparreguera)

Durant tot el dia paradeta informativa. A continuació trobeu el cartell de la jornada i el pamflet.
antifa.jpg
12 dâoctubre: res a celebrar! Stop racisme!, stop xenofòbia!, stop feixisme!

El que sabem del 12 dâoctubre

Aquest dia es commemmora la data en que lâexpedició de Cristòfor Colom va arribar a les costes dâuna illa americana, lâany 1492, amb lâajut econòmic dels reis catòlics i dâempresaris genovesos. A partir dâaquest dia sâinicià el contacte entre Amèrica i Europa, culminant dâaquesta manera la âtrobada entre dos monsâ?, que transformà Europa, però sobretot Amèrica. I per què? Perquè els europeus (espanyols, portuguesos, italians...) colonitzaren territoris americans imposant-ne les llengües âeuropeesâ? davant les indígenes, que havien estat presents durant tota la història, eliminant cultures i imposant-ne dâaltres que poc o res tenien a veure amb les autòctones.

El nom dâaquest nou continent el va posar el navegant florentí Americo Vespucio que recorregué la costa nord dâAmèrica del Sud, els litorals del Brasil i el sur de la Patagònia i comprobà que la terra a la que havia arribat Colom no era Ã?ndia, sinó un nou territori al qual posà el seu nom: Amèrica.

*********************************************
El que amaga realment el 12 dâoctubre

La història determina que el Dia de la Hispanidad, abans fou anomenat Dia de la Raza Española (a partir de 1914), un títol de to marcadament racista amb aquest argument: la conveniencia de que en este día aniversario del descubrimiento de América, celebreos la Fiesta de la Raza Española, que ha tenido providencialmente la fortuna de llevar la bandera de la civilización y del progreso en aquella memorable empresa, realizada por Colón bajo los auspicios de la gran reina Isabel la Católica (...). Però realment la civilització i el progrés que ens han volgut vendre des dâaleshores, fóu més un genocidi cultural que eliminà gairebé totes les cultures i les llengües indígenes, imposant lâespanyol i la seva cultura com a predominants. I així fins els nostres dies. A partir del 1918 el Día de la Raza fou festa nacional a lâEstat Espanyol i a Amèrica.

Lâany 1926, un sacerdot espanyol, Zacarías de Vizcarra, proposà canviar el terme Raza per Hispanidad. Lâany 1958 sâaprovà el canvi de nom, passant a ser Día de la Hispanidad, però amagant el mateix rerefons racista i imperialista.

El 12 dâoctubre de 1939 Año de la Victoria a lâestat espanyol per als franquistes, la celebració del Día de la Raza, presidida per Francisco Franco, va tenir lloc a Saragossa, amb una especial devoció per a la verge en el dia del Pilar: el significado profundo de las fiestas fue la compenetración íntima del homenaje a la raza y la devoción de nuestra Señora del Pilar, es decir, el símbolo de la unión cada vez más estrecha de América y España (...). En los albores de la España Nueva, de la España Fuerte, de la España Grande, ha tenido lugar con más significación y solemnidad que nunca la Fiesta de la Raza (...). Aquesta España Nueva, Fuerte y Grande és lâEspaña profunda que sâencarregà, tal i com varen fer a Amèrica els colonitzadors, dâeliminar les cultures catalana, basca i gallega a lâestat espanyol, prohibint-ne la parla i lâensenyament i propugnant odi envers aquests pobles.

En els últims anys, el 12 dâoctubre ha servit dâescenari als feixistes (emparats pels ajuntaments âdemocràticsâ?, la Generalitat de Catalunya i del País Valencià i el govern de lâestat espanyol) per a celebrar actes de to marcadament racista, reivindicant el mateix que reivindicava Franco. Per això, aparegueren contramanifestacions per part de colâ¢lectius de lâesquerra anticapitalista per a fer front i denunciar la impunitat amb la que els feixistes poden celebrar actes com aquests. Més encara, doncs, lâany 1999 hi hagueren detencions i empresonaments per a persones que denunciaven el 12 dâoctubre com a festa nacional, racista i imperialista.

Aquest any hi ha celebracions feixistes als Països Catalans a Barcelona (Montjuïc) i a la ciutat de València. I el tripartit, la Generalitat Valenciana i el Govern espanyol en són còmplices. Fora feixistes dels Països Catalans!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
Endavant amb el jovent que treballa poble a poble atacant, resistint i construïnt!

Enhorabona a la gent d'Olesa i Esparreguera.

Salut.
Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
Anims companys, ni un pas enrere!!
Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
STOP NAZIS STOP CAJEI
Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
endavant amb la lluita popular!
Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
Pq el tripartit es complice de l'extrema dreta?
Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
Pq el tripartit es complice de l'extrema dreta?
Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
El tripartit, al igual que la generalitat valenciana, legalitza manifestacions feixistes (tant a valència aquest any, com any rere any a montjuic),permetent que es facin exaltacions al carrer de feixisme i xenofobia.
Al meu entendre, el que diu el text és que això converteix tant a generalitat valenciana com la del principat en complices d'aquestes exaltacions ja que permeten que es realitzin, mentres el mateix dia es dediquen a detenir tot allò que fa olor a antifa.
Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
11 oct 2005
El tripartit no te capacitat legislativa per prohibir actes durant el 12 d'Octubre. L'unica cosa que pot fer es presentar querelles posteriorment si en aquests actes s'han produit crits que incitin a l'odi racial. Ja se que em direu que en un acte d'aquestes caracteristiques es molt possible que es produeixin aquest tipus de crist, pero aixo no es un argument valid juridicament parlant. L'EI hauria d'afinar una mica mes les seves critiques i no deixar que quatre debils mentals en dirigeixin l'estrategia. Nomes aixi aconseguira convertir-se en una alternativa solida, cosa que jo desitjo que passi.

Salut!
Re: 12 d'octubre a Olesa de Montserrat _ res a celebrar
14 oct 2005
::!%m:*1
µ712 §
Sindicato Sindicat