|
La regulació del treball sexual
|
|
per Antoni Ferret |
08 oct 2005
|
|
Ara que sembla que apunta l'esperada llei de regulació del treball sexual, penso que seria bo debatre les característiques que hauria de tenir. Jo hi veig quatre grups d'exigències, perquè sigui una bona llei.
1. En primer lloc ha de comportar una aferrissada i implacable persecució de tot el que sigui màfies, tràfic i sexe obligat. Engany en una immigració, tràfic de persones, retenció de passaports, coaccions i amenaces, aprofitament inic de la condició d'immigrat sense papers, i tot orientat a la imposició d'una activitat íntima no volguda, això és, com molt bé diu la companya Maribel Nogué, una esclavitud: l'esclavitud del segle XXI. És un dels delictes més odiosos, juntament amb la tortura i la violació. Per dir-ho d'una manena entenedora avui dia, s'ha de perseguir amb tanta decisió, i mitjans, com el terrorisme. I, fins i tot, en el marc de ser una activitat voluntària, també s'ha de perseguir tot tipus de dependència de la persona que treballa en el sexe, respecte d'una altra persona, o conjunt de persones, que no sigui volguda i lliurement acceptada.
2. En un segon terme, caldria considerar que el treball sexual fet al marge d'una carretera, o d'un carrer (llevat de si en aquest cas està combinat amb acudir a un local o habitatge), és altament inconvenient des d'un punt de vista de salut i seguretat personal. Ho és perquè el treball sexual, en aquestes condicions manca de les exigències d'higiene, seguretat i privacitat, que haurien de ser considerades necessàries en l'esmentat treball sexual. Manca higiene perquè en aquests llocs no hi ha, com és obvi, els instruments per observar-la. Manca seguretat perquè es poden produir atracaments o agressions per part de delinqüents, en una situació d'indefensió. I manca privacitat perquè l'actuació íntima pot ser destorbada per qualsevol persona, voluntàriament o no. Tot això al marge del fet que la visibilitat de les circumstàncies prèvies a la relació sexual pot ser molesta per a persones que ho vegin. En conseqüència, aquestes formes de treball sexual, considerades inconvenients per als drets de les persones, haurien de ser o prohibides o, almenys, obstaculitzades, segons les possibilitats legals de fer-ho.
3. I dins l'exercici de l'activitat en llocs idonis, penso que les treballadores (o, en el seu cas, els treballadors) haurien de tenir 3 drets bàsics: 1) Dret a acceptar o no acceptar una persona com a client (això basat en el fet que l'activitat és molt íntima i compromet molt a fons la totalitat de la persona). 2) Dret a exercir o no exercir el sexe oral (per tal com aquesta activitat és molt dura). 3) Dret a imposar, sense reserves, l'ús del preservatiu (per la transcendència que podria tenir el seu no-ús en relació a la salut o a un embaràs).
4. Finalment (però no en darrer terme) aquestes persones han de cotitzar a la Seguretat Social i gaudir dels seus beneficis. Aquesta és, de fet, la raó principalment reconeguda per la qual es considera que l'activitat s'ha de regular. Però cal donar la importància deguda als elements que hem dit abans.
Encara, però, la llei hauria de legislar sobre el repartiment de l'import cobrat, entre treballadora (o, en el seu cas, treballador) i empresa. L'empresa facilita elements per poder fer la feina en condicions: local, habitació, llit, roba, recepció i orientació, contacte telefònic i publicitat. La o el professional fa el treball d'assistència personal. Com cal valorar el conjunt de cada una de les dues aportacions?
Tot això, com sempre, sense perdre mai de vista la «utopia»: l'activitat sexual professionalitzada hauria de ser «provisional», mentre sigui inevitable. En espera, com en tants altres aspectes, d'una societat molt més lliure, amb un concepte de les relacions humanes molt més alliberat, en què cada persona, sobretot les no aparellades, trobi, en el marc de les seves relacions socials, les possibilitats de tenir els contactes íntims necessaris per al seu equilibri psíquico-físic.
Antoni Ferret
http://llengcat.com/aferret |
This work is in the public domain |
Re: La regulació del treball sexual
|
per jo |
09 oct 2005
|
Treball sexual?
Llavors és un producte lícit?
No se si des de l'esquerra som massa permissius amb la prostitució, per anar de progres.
No se si és a Suècia on consideren la prostitució una agressió a la dignitat de la dona i castiguen al client amb multes o presó (a les prostitutes no les castiguen).
Què us sembla? |
Re: La regulació del treball sexual
|
per wilhem reich |
09 oct 2005
|
a)opressio de la dona
b)repressio sexual i hipocresia moral burgesa d'origen religios
c)mercantilitzacio i consumisme
d)llibertat individual
qualsevol acostament que no tingui clar com a minim aquests quatre punts de partida, ja sigui sota un suposat feminisme, llibertarisme sexuaal, socialisme o progressisme es erroni, baix el meu entendre
qualsevol acostament que no s'orienti cap a els objectius de "Llibertat sexual i dret al propi cos", juntament a la lluita per uns drets socials i laborals minims per a tothom, idem |
Re: La regulació del treball sexual
|
per indy@ barcelonaindymedia ARROBA moviments.cat (verificat) |
07 mar 2020
|
Gracias por publicar en Indymedia Barcelona.
Para facilitar que les lectores puedan ampliar la información es conveniente incluir enlaces del tema en el mismo artículo y, cuando es la transcripción de un artículo, el enlace directo al original es especialmente importante para verificar la fuente en cualquier momento.
¿Para qué una fuente verificable?
Para confiar en el texto, que es una copia honesta sin manipular y que es la voz real de su autor@.
Para mejorar Indymedia. |