Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Concerts, exposicions, xerrades, projeccions... a l'AC La Fornal (Vilafranca)
06 oct 2005
Calendari d'actes programats pels mesos d'octubre i novembre a l'Associació Cultural La Fornal(Vilafranca del Penedès)
1.jpg
Concerts,exposicions,xerrades,projeccions...a l'AC La Fornal (Vilafranca)
Totes les activitats són de franc i —tret de quan s’hi indica el contrari— es faran a La Fornal.

Dissabte 8 d’octubre, a les 22 h a la pl. de la Sardana.
365 dies de difusió, compromís i autogestió.
Concert d’aniversari amb Pirat’s Sound Sistema, Gondwana Dub Sons i The Skapotables.

Diumenge 9 d’octubre, a les 19 h. Diada Nacional a València
Del Roig al Blau. La Transició Valenciana. Documental de Llorenç Soler sobre la transició política al sud del País (1975-1982). Des de la mort de Franco a l'aprovació de l’Estatut d’Autonomia, passant per les grans manifestacions, l’Amnistia, les primeres eleccions municipals, el referèndum de la Constitució espanyola, l'incipient anticatalanisme i la reacció de la dreta i l'extrema dreta contra el Plenari de Parlamentaris, el Consell Preautonòmic i l'esquerra. El documental ha estat produït des del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València i recull el testimoniatge d’alguns dels protagonistes vius de tot l'espectre ideològic de la transició valenciana, completats amb destacades intervencions de la societat civil.

Dimecres 12 d’octubre. Diada contra la Hispanitat.
Arreu del territori, participem de les mobilitzacions convocades contra el feixisme.

Dijous 20 d’octubre, a les 20.30 h
El moviment antifeixista alemany. De la Segona Guerra Mundial als nostres dies. Xerrada a càrrec d’Elffy Werner, membre d’Antisfaschistische Aktion. Antisfaschistische Aktion neix l’any 1931, impulsada pel Partit Comunista alemany, amb la intenció d’articular un veritable Front Popular davant de l’enfortiment del nazisme. Aquesta plataforma ha anat adaptant-se als diferents moments històrics i ha arribat a esdevenir, a l’actualitat, un referent internacional pel moviment autònom anticapitalista. La xerrada s’acompanyarà de la projecció d’un audiovisual editat per aquesta organització.

Dissabte 22 d’octubre, a les 18 h
Amb els Estatuts no hi ha futur, avancem cap a la construcció nacional. Xerrada a càrrec de Joan Terán (Endavant) i Josep Bel (Xarxa contra el tancament d’empreses i la precarietat). El procés de reformes estatutàries ha estat caracteritzat per dos elements fonamentals: d’una banda la nul·la intervenció de la població catalana en les discussions i, de l’altra, la inexistència d’un bloc sociopolític organitzat que s’hagi oposat i hagi denunciat aquesta operació des d’una perspectiva de classe i nacional. Els dos ponents convidats analitzaran l'escenari polític marcat per la renovació del Pacte amb Espanya partint del fet que els Estatuts no només no ens portaran la Llibertat sinó que, amb aquests, la Sobirania i la millora de les condicions de vida de la classe treballadora catalana esdevindran impossibles.

Diumenge 23 de novembre, a les 18 h
Teresines, SA. Jahva, col·lectiu per a l’alliberament homosexual a Vilafranca, inaugura la primera sessió de la Cantina Lesbiana i Gai que s’anirà repetint cada primer diumenge de mes. Aquest cop, el col·lectiu organitza un passi de tres capítols seguits de la sèrie produïda per la Cubana. A l’acte se servirà un petit piscolabis en autèntics tuperwares. Per assistir-hi és imprescindible calçar sabatilles d’estar per casa, dur els llavis pintats de rosa perla o acompanyar-se d’una iogurtera o una termomix.

Dimarts 25 d’octubre, a les 20.30 h
El Forat. Documental de Chema Falconetti que conta l'experiència del barri de la Ribera, de Barcelona, i la resistència del veïnat davant l'especulació immobiliària creixent. Entre els anys 2000 i 2003 Procivesa, l'Empresa Immobiliària encarregada de reestructurar diverses àrees de la Barcelona vella, va expropiar a baix preu diversos edificis de la Ribera i després els va enderrocar. Els veïnat va batejar el nou espai buit com el Forat de la Vergonya. Amb això denunciaven una situació que consideraven degradant: l'abandó del barri per part dels poders públics, les obres interminables, la pèrdua de drets dels reallotjats en pisos nous, etc. El film es passarà en versió original en espanyol perquè no existeix cap versió en català. Per això us demanem disculpes.


Dimecres 26 d’octubre, a les 20.30 h
Arrels de lluita. Benimaclet, Benicalap, la Punta. Documental editat per Maulets que fa una repassada al moviment contra l’especulació a València. En els darrers anys, la ciutat catalana és objecte de macroprojectes especulatius que la transformen, de manera definitiva, cap a un model de ciutat inhabitable i insostenible.

Dijous 27 d’octubre, a les 20.30 h
Per una nova cultura de l’energia: No a la MAT. Xerrada a càrrec d’un membre de la plataforma. El Govern de la Generalitat del Principat ha justificat la implantació de la línia d’alta tensió i les estacions transformadores a les comarques del nord-est de Catalunya al·legant una millora del subministrament elèctric a la zona, la demanda energètica del futur Tren d’Alta Velocitat (TAV) i la necessitat d’augmentar les connexions internacionals de la xarxa elèctrica.
Aquesta línia de Molt Alta Tensió (MAT) és la conseqüència d’un model energètic centralitzat, basat en la producció massiva d’energia en pocs llocs i el transport a llarga distància d’aquesta fins als llocs de consum. La construcció d’aquesta línia de 400 Kv suposarà la futura dependència envers la generació energètica d’origen nuclear procedent de l’Estat francès i endarrerirà l’aplicació d’una model alternatiu —basat en la generació d’energia renovable en llocs propers al consum— que evitaria la necessitat de grans línies de transport.
L’actitud de l’Administració, en minoritzar els riscos i danys que aquesta línia comporta, va clarament a favor dels interessos econòmics de les empreses elèctriques i en detriment dels drets i necessitats de les persones i la societat en general. La xerrada s’acompanyarà de la projecció d’un audiovisual editat per la pataforma d’oposició a la MAT.

Dimarts 1 de novembre, a les 19 h
Sons per a l’Amnistia. Concert a càrrec del cantautor Pep Roig, del Pla del Penedès. «No sóc res més que ningú, un simple aspirant a comediant que afusella les seves inquietuds morals mitjançant la paraula […] perquè mai deixi de ser-ho, per seguir lluitant en el llarg camí de l'autodeterminació, creant fronts de resistènciai disparant amb les paraules… que duen el segell del català, la llengua d'un poble i el futur d'una terra… lliure.» Extret de www.relatsencatala.com

Dijous 3 de novembre, a les 20.30 h
Un vers disfressat de novembre. Presentació de l’exposició a càrrec de l’autor Jordi Hill. «Reflex de neguits, dubtes i atzarosos destins, del més alt tant per cent de la societat, a través d’imatges, gens tractades amb curts conceptes lírics.»



Dimarts 8 de novembre, a les 20.30 h
La Vaga. Film de Sergueï Mikaïlovitch Eisenstein que explica com els obrers d’una gran fàbrica de la Rússia tsarista decideixen fer vaga. La tensió esclata quan un obrer és acusat de robatori i se suïcida. El film es passarà en versió original amb subtítols en espanyol perquè no hem trobat cap versió en català. Per això us demanem disculpes.

Dimecres 9 de novembre, a les 20.30 h
El cuirassat Potemkin. Film de Grigori Aleksandrov que narra els fets ocorreguts al cuirassat davant del port d’Odessa, quan dos mariners de la tripulació inciten als seus companys a sumar-se a la revolta. Després d’una forta batalla, aconsegueixen fer-se amb el control del vaixell i amb el suport de la població. El film es passarà en versió original amb subtítols en espanyol perquè no hem trobat cap versió en català. Per això us demanem disculpes.

Dijous 10 de novembre, a les 20.30 h
Octubre. Film de Sergueï Mikaïlovitch Eisenstein realitzat per encàrrec del Govern soviètic en commemoració del desè aniversari de la revolució bolxevic. Stalin va censurar, personalment, el muntage final del film.

Diumenge 13 de novembre, a les 19 h.
Miquel Bauçà: un cos lliure dins l’espai. Recital poètic a càrrec de Carles Rabassa i Jony Rodon.
«—És un pou de sapiència. / —Ja se la pot ficar al cul, / que el té gros, com una vaca.» Els estats de connivència, Miquel Bauçà.

Dimecres 16 de novembre, a les 21.30 h
El bou de Juneda. Recital poètic a càrrec de Francesc Gelonch.
«Tot el que en els animals en conjunt està de més
en l’home està de menys.
En cap dels dos casos es troba a faltar.»

«Davant de camins infinits i plens de llàgrimes,
el primer que cal aprendre és a córrer.»


Dijous 17 de novembre, a les 20.30 h
Marinaleda: la utopia es conquista. Documental editat per Televisió de Marinaleda sobre la realitat local d’aquest petit municipi andalús. El 1981 les dones i els homes de Marinaleda van emprendre una lluita, sense concessions, fent realitat allò de «la terra per a qui la treballa». Ocuparen els camps dels grans propietaris i posaren la utopia en funcionament. Marinaleda és la Cuba andalusa? El film es passarà en versió original en espanyol perquè només existeix aquesta versió. Per això us demanem disculpes.

Del 21 al 30 de novembre. Dia d’acció global contra la violència envers les dones
Les primeres víctimes, les primeres resistents.
La Fornal organitza unes jornades sobre la situació de les dones iraquianes, palestines i afganeses. Mitjançant xerrades, debats, exposicions i projeccions, podrem aprofundir en la importància de les dones en la lluita contra la guerra i les ocupacions. Dedicarem especial atenció a la situació d’aquelles dones que han estat empresonades o represaliades per les seves posicions antimperialistes.

This work is in the public domain

Comentaris

Felicitats Fornal!
06 oct 2005
Vilafranca revolucionada! Construim el somni des de tots els barris i pobles de Catalunya, felicitats des de la Garrotxa!
Re: Concerts,exposicions,xerrades,projeccions...a l'AC La Fornal (Vilafranca)
06 oct 2005
amunt Vilafranca revolucionaria i antifeixista, des del Garraf us felcitem per com us ho curreu!
Re: Concerts,exposicions,xerrades,projeccions...a l'AC La Fornal (Vilafranca)
06 oct 2005
FELICITATS!!*!!
Re: Concerts,exposicions,xerrades,projeccions...a l'AC La Fornal (Vilafranca)
06 oct 2005
"La força del tirà sotmesa
tot puny deixarà quan voldràs.
Atiem la fornal encesa,
el ferro és fill del nostre braç."
Re: Concerts, exposicions, xerrades, projeccions... a l'AC La Fornal (Vilafranca)
07 oct 2005
Des de Gelida Endavant amb la Fornal!!
Quina gran capital que tenim!!
Endavant Penedès!!
Visca la lluita i la festa i la lluita!
07 oct 2005
Vilafranca capital dels Països Catalans, amunt amb la insurgència, amunt amb la Fornal!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more