Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Entrevista a Isidre Segura sobre el Grup Banc Comarcal
06 oct 2005
El Banc Comarcal és una nova entitat financera impulsada a nivell cooperatiu i que pretén emular projectes semblants a Euskadi o al Quebec, donant a les empreses una entitat propera i en el qual participin directa o indirectament, estant oberts a la participació de tothom.
"""
Avui parlem amb el seu President, el senyor Isidre Segura i Petit, que passa a explicar-nos què és i com funciona el Banc Comarcal.

1.- En primer lloc, com definim el projecte "BANC COMARCAL"?

"Banc Comarcal" és una entitat de serveis bancaris i financers, de suport a les activitats locals, de les comarques de Catalunya i, en especial, dels seus associats i institucions, així com d'estudi i promoció d'activitats produïdes per les sinergies i idees dels Socis, siguin empreses, professionals, del comerç o de qualsevol activitat emprenedora.

Dins aquests conceptes "Banc Comarcal" va especialment dirigit al sector de l'Economia Social i, en concret, a tots els sectors cooperatius de primer i segon grau i, en particular, a l'agrari: pagesos, transformadors i de serveis, així com als sectors mutualistes i d'altres emparats de societats anònimes laborals.

2.- Per què el concepte cooperatiu en els estatuts, en una societat anònima?

Els "bancs cooperatius" d'arreu del mon són entitats de crèdit basades en els principis cooperatius de participació, d'igualtat d'oportunitats i de cooperació, sense discriminació, i que tenen com a primer objectiu el recolzar als seus Socis, creant i fomentant, al mateix temps, noves activitats i nous serveis destinats als mateixos associats.

La fórmula jurídica de societat anònima de "Banc Comarcal" permet unes avantatges flexibles entre els associats i l'entrada a Borsa, en un futur, de molt més àmplia base, si així ho desitgen els Socis cooperativistes.

3.- Quan i per què neix BC? No trobeu que hi ha una saturació d'entitats financeres al mercat?

Pot ser que a Catalunya hi hagi una saturació d'oficines bancàries i de caixes d'estalvi TRADICIONALS, però no hi ha cap entitat de crèdit basada en els conceptes esmentats anteriorment com a finalitat principal, amb domicili social al país.- A l'Estat espanyol hi ha tant sols tres entitats, no catalanes, d'aquestes característiques de "banc cooperatiu", amb un meravellós quantitatiu èxit.

4.- BC ofereix serveis a tothom, o només a empreses?

Els serveis i dedicació de les seves activitats van directament oferts als seus socis actuals i a tots quants lliurement en el futur s'integrin, siguin persones físiques o entitats jurídiques.

5.- I per a les empreses, ofereix tots els serveis que pot requerir? Em refereixo a descomptes d'efectes, càrrecs de rebuts, leasings, préstecs, etc...).

Tots els serveis bancaris i financers tradicionals destinats a empreses, poden realitzar-se en un "banc cooperatiu", així com els destinats a persones físiques i, a més a més, un servei que no realitzen les altres entitats tradicionals, com és: la promoció de noves activitats, bé directament o mitjançant la constitució de Grups Empresarials d'Interès Econòmic, sempre donant opció a tots els Socis i als sectors interessats.

Llegeix la resta de l'entrevista a www.Entorns.info

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat