Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Una nit com la d'ahir es dóna ben poques vegades a la vida. Mentres els nostres honrats polítics tancaven un pacte que de ben segur passarà a la Història, el poble català (atent a ràdios i tv's fins a l'úlitm moment) es llençà als carrers deixant anar la rauxa i la follia. Visca Catalunya!
Passeig de Gràcia bloquejat, la Diagonal colapsada, una gran senyera onejant desde la torre Agbar, el Fòrum ple de gent, la festa a Les Rambles... Tota Catalunya s'apropà ahir 29 de setembre (St. Miquel) a Barcelona per no dormir, per celebrar aquest estatut fins a rebentar.
El més espectacular d'aquesta massa immensa descontrolada va succeir, però, a la Plaça Sant Jaume. Joves estudiants precaris (que gràcies a l'estatut deixaran de ser-ho), avis sense recursos (que gràcies a l'estatut deixaran de ser-ho), indigents sense sostre (que gràcies a...), policies toruturadors (que gràcies...), corruptes milionaris (que gràcies...), venuts periodistes (que...) tota Barcelona, tota Catalunya, tot el món era a les portes del Parlament. Els diputats van sortir un a un aixecats en volandes per la gent, corejant els seus noms, fent-lis petons, els vells ploraven, els okupes ballaven, els incívis bebien amb moderació, la policia abraçava els okupes...
"Saaaaaaura! Saaaaura!" "Cadod-Dovida!, clap clap, "Cadod Dovida!"
De cop i volta, potser el moment més emotiu, quan el l'Iceta i Artur Mas eren mantejats al mig de la plaça, un obrer marroquí espontàniament (enfilat en un balcó) va començar a cantar els segadors. La festa es va parar uns minuts per deixar pas al nostre bell himne, que ara encara és més bell perquè tenim un nou estatut que ho arreglarà tot.
Tothom era feliç, inclús els del PP, amagaven un somriure, rere una forçada cara de pomes agres. I és que com va dir el president (ja era ben entrada la nit, les 4.00, enfilat al cavall de la Gene, amb un Jack Daniel's buit a la mà)
"QUE CONTINUI LA FESTA!!!!"

Ara ja tenim estatut, ja podem estar tranquils. Visca Catalunya precària!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
I quanta gent has vist que es manifesti en contra? Doncs 4 marginals, ja evurem al refrendum quanta gent vota Si i quants NO (com el PP)
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Visca!!!
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
jajajajajjajaja ya estamos salvadxs.
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Molt bo el text. Felicitats

A Stopfriki: No cantis victòria tan aviat, que et penses que perque la majoria dels teus polítics estiguin a favor això vol dir que la majoria del poble ho estarà? Més o menys com amb la constitució europea, oi? Prega perque arribeu a superar la participació que va tenir aquella consulta perque em sembla que la pena pot ser màxima, feia anys que no veia una situació tan alucinant entre el que plantegen els polítics i la situació real dels ciutadans. Jo personalment encara no se si anar-me'n a la platja (encara que sigui hivern, per seguir la tradició), votar NO o votar nul perque no confonguin el meu vot amb els dels peperos i feixistes varis.

Comença una temporada apassionant en que veurem tots els telenoticies, tertulians, diaris i polítics varis a veure qui la diu més grossa. El gran circ en safata. T'asseguro que en els dies que venen els veritables frikis tindran nom i cognom i ves a saber si alguns no són companys del teu partit.

Quants anys més esteu disposats a continuar sotmesos a l'estat espanyol? Qui us ha enganyat dient-vos que això és un inici quan tots sabem que els estatuts i les constitucions són sostres que en dècades es poden tornar a superar? Com us ho fareu alguns indepes per dir que votant Si a aquests estatut no estàs votant que si a la teva espanyolitat? Quantes rebaixes i retalls esteu disposats a acceptar? Perque no t'enganyis que els acceptareu. Els problemes reals tindran tanta insistència en la seva solució per part dels polítics com ho han fet amb aquest estatut?

Comença el circ i el premi als paiasos principals tenen molts candidats. Jo no diria friki tan ràpid a ningú, mai saps on podeu arribar a baixar-vos els pantalons, sort que el terra us fa de límit, però la cara de paiasos ja es comencen a escapar per les costures d'alguns.

Llibertat total per tots els pobles
Mort a l'estat espanyol
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Anotació pel senyor antifrikis:

Al meu barri, el Raval de Barcelona aka el Xino, a les pasades eleccions municipals va votar, justet, justet el 50% del censats. Tenint en compte el número de gent a la que se li nega la possibilitat de participar a les eleccions, perque no tenen l'origen correcte [possiblement la meitat de la població del barri] la meva pregunta és: ¿qui és el friki i el marginal els que no votem o la colla de babaus que aneu a votar (com el PP)?
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Doncs a mi em sembla molt be que s'hagi reformat l'estatut!

La situació del 1979 no era la mateixa que la del 2005! Ens hem posat al dia...!

Tot lo demés és de marginals, crostes, iluminats i fatxes!
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Ens hem posat al dia? Com quan s'inaugura la nova temporada al Corte Inglés? Què guachi! ^_^

La situació del 1979 no era la mateixa que la del 2005, però ni l'Estatut de llavors satisfeia les espectatives de llavors ni el del 2005 satisfà les d'avui dia.

Cel·lebro que no siguis marginal, crosta, il·luminat ni fatxa. Deus ser empresari, funcionari o polític, llavors. O subnormal.
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Dubto que cap de nosaltres (tant els que recoltzen l'Estatut com els que no) discuteixi que aquest Estatut és, en certa mesura, un sotmetiment més a l'Estat Espanyol.

No obstant això, també crec que és una rigurosa certesa l'afirmació de que "aquest Estatut és millor que el que tenim actualment, sense ser necesariament allò que voldríem". Fins i tot algú podria anar més lluny i dir que "Aquest estatut és el millor dels possibles amb el repartiment de forces de l'escena política catalana"

Des del meu punt de vista, es cert que ja cansa tanta comparsa i tant fer el joc a les Corts Espanyoles, però provablement, si hi hagués una majoria suficientment decidida per apostar cap a una opció d'esquerres i independentista del tipus que fos, la correlació de forces i les iniciatives nacionals podrien canviar substancialment

Aquest "analisi" equivaldria a la interpretació dels fets en clau "democratica" (tal com s'enten ara per ara i aquí la """"democràcia"""")

Ara si voleu, passem a la part més "revolucionaria" de l'esquerra independentista, aquella que parla de "trencar amb l'estat".

A mi m'agradaria saber quin és el projecte polític, concretament en quant al model de relacions amb l'Estat Espanyol i la solució pràctica per al conflicte España / Catalunya, de les organitzacions que ocupen aquest espai.

Un exercit de liberació nacional ?

En canvi de l'estatut, que tindriem que fer? Proclamar la República Catalana Sobirana en el marc de l'Europa del Capital i dels Estats-Nació enfrontada obertament a España ?

A mi m'agrada parlar d'aquests temes amb gent una mica seriosa. I per tant, espero arguments clarificadors i sostenibles ..

Gràcies per la vostra colaboració companys salvadors de la pàtria i crítics àcids còmics varis
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Jo crec que hauríem d'annexionar-nos amb Andorra i passar de tot.
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
el problema de fons és el debat reformisme/revolució.
l'Estatut és un pas endavant (en termes socials i nacionals) en el pla reformista. Però no és una alternativa revolucionària.
Crec q no és pot criminalitzar el reformisme, com es fa sovint. Tot i q cal tenir sempre present lluites alternatives i paralel·les, q vagin més enllà dels límits estrictes del parlament
Re:pregunta pra los nacionalistos.
30 set 2005
es catalunya nación, plurinacional?
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Catalunya és una nació pluricultural

i per molts anys !!!
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
farem una gran campanya i surtira el NO!!!!!
o potser seria millor demanar l´abstenció?
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
honrados carmelo forum banca catalana 3% encuestas filesa........
y esto sigue si ya robaban antes ahora en dos años estaremos como andalucia
que bien
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Millor votar nul. + q res pel pp q ja va de NO, i tampoc és això.
Re: La nit màgica de l'Estatut
30 set 2005
Dongueu per fet que una amplíssima majoria absoluta de catalans votarem que si!

Votar NO = Votar SI al que ja tenim!

No ens treuran la nostre dignitat ni tampoc els nostres diners!

Catalunya catalana!
Re: La nit màgica de l'Estatut
01 oct 2005
netraver: completament d'acord amb el teu plantejament.
Tirar-ho TOT per terra, voler enfonsar-ho tot sense opcions politiques VIABLES, és condemnar-se al fracàs.
Ara com ara aquesta és la correlació de forces q tenim i l'estatut q n'ha sortit és el seu reflex.
Aquesta correlació només la podem canviar nosaltres.

salut!

http://www.guinarda.com
El misteriós estatut
01 oct 2005
Tindrem dret a llegir el text de proposta d'estatut que es presenta al Congreso de los Diputados?

Ja he mirat a:
http://www.parlament-cat.net/
http://www.gencat.nett/
http://www.telenoticies.com/
Re: La nit màgica de l'Estatut
01 oct 2005
a la plana web del diari basc de gara, gara.net,te'l pots descarregar, allà l'han tret de gencat.net crec, has de buscar el ple del parlament, dossier per a la sessió 66.3
Re: La nit màgica de l'Estatut
01 oct 2005
a vilaweb també el pots baixar:
http://www.vilaweb.com/media/attach/vwedts/docs/estatut_defenitiu.rtf
Re: La nit màgica de l'Estatut
01 oct 2005
Si, si... ara resulta que acceptar les reformes és ser contrarevolucionari...

Mireu: Jo no sóc un puto sectari i per això votaré que si, encara que sàpiga que queda molt, molt camí per fer. Jo defenso tots els mitjans de lluita i inclús m'agradaria algun dia veure la desaparició dels estats i un món on imperi la lliure federació i sé que per això en algún mment o altre caldrà una confrontació radical.
Ara bé, el fet de que Catalunya tingui competències en certs temes i pugui adoptar una posició més progressista que a la resta de l'estat (eutanàsia, immigració i temes d'aquests) és indubtablement positiu. Negar-ho en nom d'una revolució de moment irreal és posar trabes a les mínimes millores de les que es podrien beneficiar certs tipus de persones.
A més, els danys psicològics a la lluita nacional de catalunya serien grans, molt grans, hi hauria molta gent que no ho entendria, gent senzilla que no té estudis ni temps per fer-se palles mentals revolucionàries. Ara és quan els militants han de mostrar-se com a individus i desobeïr la consigna de les organitzacions on militen. Jo ho faré. No sóc un comformista, el camí que queda és molt llarg i qualsevol dia es pot donar la insurrecció. Allà hi seré, però de moment crec que més autonomia en segons quins temes ha de ser positiva.

Catalans, no sigueu POSERS ni gilipolles!!!
Reforma sí.
Revolució també ( a veure si és veritat, joder!!!!)

Salut!!!!
2 estatuts de Catalunya
01 oct 2005
estatut1979.pdf
estatut1979.pdf (364,36 KiB)
estatut2005.pdf
estatut2005.pdf (340,6 KiB)
Carrego els estatuts de 1979 i 2005
Mira també:
http://wikisource.org/wiki/Estatut_d'autonomia_del_1979
http://ca.wikipedia.org/wiki/Estatut_D%27Autonomia
Re: La nit màgica de l'Estatut
02 oct 2005
si pogués jo també me'ls "carregaria"
Re: La nit màgica de l'Estatut
03 oct 2005
CAT, la teva frase final s'asembla sospitosament als lemes utilitzats per Estat Català (organització nazi), Catalunya catalana, ¿i blanca?
Segur que molts catalans estem molt més preocupats per poder tenir un sostre per dormir, una bona feina , la sanitat gratuita de veritat, els serveis públics gratuits i demés. Ens ho donarà això l'Estatut? No.
L'Estatut només pretén canviar algunes quotes de poder de mans, de mans espanyoles a mans catalanes. Però realment canviar d'uns polítics a uns altres no és canviar ni és rés.
Sindicat Terrassa