Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: antifeixisme
País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
28 set 2005
Un no deixa d'espantar-se quan s'assabenta que enguany la data històrico-reivindicativa del 9 d'octubre ha quedat en mans de les hordes feixistes de l'Espanya 2000 de José Luís Roberto i de la Coalició Valenciana de Juan García Sentandreu que “han sorprès? la Comissió 9 d'Octubre demanant abans el corresponent permís a delegació de govern. Davant d'aquesta situació la Comissió 9 d'Octubre, composada pel conjunt de les forces vives nacionalistes i d'esquerres del nostre cap i casal, ha pres la “prudent? decisió d'avançar la tradicional manifestació nacionalista al dia 8 d'octubre.
españa2000.jpg
És ben cert que tot el teatre del pacte estatutari PP-PSOE- model de referència per a altres estatuts segons els negociadors, pacte “teloner? de les vertaderes reformes estatutàries (catalana, basca...), segons les males llengües -no ens augurava res de bo per al curs polític que acaba de començar...

Però tanmateix un no deixa d'espantar-se quan s'assabenta que enguany la data històrico-reivindicativa del 9 d'octubre ha quedat en mans de les hordes feixistes de l'Espanya 2000 de José Luís Roberto i de la Coalició Valenciana de Juan García Sentandreu que “han sorprès? la Comissió 9 d'Octubre demanant abans el corresponent permís a delegació de govern. Davant d'aquesta situació la Comissió 9 d'Octubre, composada pel conjunt de les forces vives nacionalistes i d'esquerres del nostre cap i casal, ha pres la “prudent? decisió d'avançar la tradicional manifestació nacionalista al dia 8 d'octubre. Convé afegir, per a qui no estiga al corrent, que el principi d'aquest embolic rau en la convocatòria que els feixistes d'Espanya 2000 volien fer a València el 12 d'Octubre (per a ells el “Día de la Raza?), duent a la nostra ciutat a feixistes de tot l'estat. Aquest fet ja es va denunciar per l'Assemblea Antifeixista de València i provocà que vàries persones demanaren permís per una manifestació antifeixista el mateix dia, avançant-se a la sol·licitud dels feixistes. Com a revenja i solució alternativa Espanya 2000 va demanar permís per a una manifestació el 9 d'Octubre amb el lema «Som valencians i espanyols, no catalans». La delegació de govern socialista, enlloc de no permetre la manifestació dels sicaris de José Luís Roberto per les seues característiques racistes, xenòfobes i antidemocràtiques, s'ha limitat a condicionar el final del seu recorregut per a evitar la coincidència amb l'altra convocatòria de Coalició Valenciana. Fins ací els fets.A continuació la reflexió. Encara que el 14-M del 2004 el PP va ser derrotat a les eleccions generals, al País Valencià els resultats continuaren sent-li favorables. Però entre els caps pensants de la política valenciana d'esquerres, en particular de l'òrbita del PSPV-PSOE, sembla que va calar la idea que la derrota del PP era només qüestió de temps. El temps, més exactament, que s'allargava fins a les eleccions autonòmiques del 2007. No calia preocupar-se massa per fer una oposició seriosa, sinó que la mateixa política cavernícola del PP per una banda i els efectes benèfics del savoir faire del govern Zapatero per l'altra ens farien el treball. Calia només deixar-se dur pel corrent i no fer res que puguera restar vots procedents de la moderació perquè, ja ho sabem, la nostra és una societat molt conservadora que s'espanta per un no res... D'altra manera no s'entén el mateix pacte estatutari, que és un valuosíssim regal servit al PP amb safata de plata pel PSPV-PSOE. Que els socialistes hagen caigut en aquest parany resulta lamentable, però encara ho és més que la resta de forces socials i polítiques d'esquerres i nacionalistes s'hagen deixat també arrossegar per una perillosa passivitat.

Aquest és el context en el qual arribem al 9 d'Octubre d'enguany i que permet entendre perquè la Comissió 9 d'Octubre opta “prudentment? per traslladar la manifestació reivindicativa al 8, enlloc d'enfrontar-se, tant per la via legal com per la dels fets, a les convocatòries feixistes. El perill d'aquesta actitud d'estruç és, fonamentalment, que ajuda a consolidar el pensament que la victòria sobre la dreta (i sobre el feixisme, que és el seu braç de ferro) es produirà per una via exclusivament electoralista, allunyada del carrer i allunyada també de l'enfrontament polític. Però no recordem tot el procés, relativament llarg, que va permetre el PSOE guanyar finalment el 14-M?

Com de savis és rectificar, no estaria de més que la Comissió 9 d'Octubre es replantegés la seua decisió i la utilitat de tanta prudència. No sembla que vaja a ser massa beneficiós, per a la moral i la consciencia de molta gent, veure com els feixistes van per València “como Pedro por su casa? mentre els nacionalistes i l'esquerra s'han d'amagar justament el 9 d'Octubre.
Mira també:
http://www.espaialternatiu.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
28 set 2005
Pel dia 9 d'octubre endavant ha convocat manifestació a les 6 de la tarda! Sembla que també hi anirà gent de moltes organitzacions a titol individual!
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
29 set 2005
Mira que dejarse quitar la fecha del 9 de octubre por falta de planificación. Eso de dejarse los deberes a última hora tiene como consecuencia esta chapuza.Comissió 9 d'Octubre, suspendida.
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
29 set 2005
Tots i totes cap a València el 9 d'octubre !!
Ara més que mai unitat antifeixista !!!
Nacionalisme i racisme
29 set 2005
També als independentistes els he sentit assenyalar com a racistes als demés, i molts no poden ni veure als castellans.
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
29 set 2005
Ja, hi ha indepes amb una manca de formació important que els condueix a configurar tòpics com eixe. A l'igual que hi ha els anomenats "internacionalistes" que van de no-nacions però són més espanyols que el FAry. En ambdós col·lectius de gent, però, hi ha gent vàlida que afronta els debats polítics amb serietat i no amb tòpics absurds.
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
29 set 2005
La mani del 9 d'octubre es a les torres de serrans
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
29 set 2005
Cedir una data com el 9 d'octubre a feixistes per manifestar-se el 8 d'octubre és una cagada descomunal. Algú s'imagina que es cedís l'1 de maig a feixistes per manifestar-nos el 30 d'abril o que l'11 de setembre el celebressim el 10 o el 12 d'octubre no es fes res i se'ls deixés fer i nosaltres ens passegessim l'11? La convocatòria del 8 d'octubre és un acte de covardia i no se ben bé de qui és aquesta cagada i qui cony són aquesta comissió que anomenant-se 9 d'octubre no és capaç ni de ser coherent amb el seu nom.

Plantem cara al feixisme i no amaguem el cap sota l'ala i amb molta més raó a un país com el valencià on la cosa comença a ser més que preocupant.
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
29 set 2005
Exactment què passa el 9 d'octubre? quin dia és?
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
29 set 2005
'El 9 de octubre se celebra el día de la Comunidad Valenciana, ya que se conmemora la entrada triunfal de Jaime I el Conquistador en la ciudad de Valencia en 1.238, después de expulsar a los musulmanes de tierras valencianas.

El 23 de abril de 1.238, el joven rey Jaime I y sus tropas ocuparon el Grao de Valencia. Montó su cuartel general en Russafa y aquí preparó el asalto a la ciudad de Valencia. Para ello, previamente, rodeó de tropas la ciudad.

Los moros quedaron impresionados por la táctica desplegada. Presintieron la derrota y rehuyeron el enfrentamiento. En señal de rendición, desplegaron sobre la muralla un lienzo sobre el que habían pintado las cuatro barras rojas de Aragón. Y firmaron la capitulación. El monarca cristiano hizo su entrada en Valencia el 9 de octubre de 1.238, festividad de San Dionisio.

Aquella liberación nunca fue olvidada por los valencianos y se festejó a partir del primer centenario.'
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
01 oct 2005
Que vinga algú i ens libere als valencians dels fatxes...i que es queden els arabs amb nosaltres !
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
01 oct 2005
Ni 9 d'Octubre, ni 31 de Desembre!!!

Per uns Països Catalans lliures de celebracions imperialistes.
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
01 oct 2005
El día 31 de desembre de 1229 va començar el pitjor día per al meu país, mallorca. al manco va durar poc, perque ya no quedaba ni un catalá mes. please, queda´t al teu país y no tornis mes aquí. "paisos cat...¿qué?". no soc ni de dretas ni d`esquerras, pero segú que direu que soc un feixista, no?
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
03 oct 2005
Per que no s'hi aneu tots a catalunya y deixeu la comunitat valenciana (nom legal) a qui la volem en pau? Els catalanistes, cap a barcelona, que el valencianistes som d'ací i no ens teniu que alliberar ningú.

I com es nota la vostra "tolerància" (zero) en tots els texts que poseu, quina meravella, no? Lo vostre, sempre es "llibertat de expresió" i lo dels demés, "feixisme". Cultura és el que os fa falta, mare meua.

Au.
Violencia contra el feixisme?!
06 oct 2005
Em sembla molt desafortunat el dibuix del pal contra el feixisme que s'ha publicat a la columna central d'Indymedia.

http://www.cnt.es/figueres/actes/12octubre2005/
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
09 oct 2005
Jajaja, que voldreu... cambiar una celebracio d´una comunitat que val millons per una manifestacio? No podeu cambiar l´historia!!!
Visca el regne de Valencia ( que es lo que es) y visca Espanya!!!!!!!!!!!!!!!!
Lo que teniu es molllta envetja, Valencia es fa gran, i no podeu remediaroooooo
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
12 oct 2005
pot ser que valencia es faça gran pero tu la mires i no la toques, perque reialment el que es fa gran es Masdriz que els van prometer que acostarien la costa a la capital i tot a costa dels valencians d´apeu que veuen com privatitzen inclos troços de platja. quanta ignorancia també quan s´aferreu a l´idea de regne de valencia, i qui sería el rei Zaplana ignorants
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
13 oct 2005
Anem a vore, parleu de ignorants i de primeres em pareix vergonyós què no sapigueu escriure la vostra pròpia llengua perquè n'he vist "d'espardenyaes" garrafals.A vosaltres us diuen hi ha que pensar blau i avant...jeje i sin saber perquè, encara que hi habra gent...bueno deixem-ho estar.
Tambe em dona molta llástima que encara que nosaltres siguem d'un altre pensar i d'una ideologia diferent ens hagin de llevar el nou d'octubre,què a cas no som també valencians?
Però no es barallem per com es diga aquest pais o quin nom ha de tenir la llengua, si no què la defensem i la utilitzem que hi han moltes maneres de fer pais..........
adeu a tothom
Re: País Valencià: Un 9 d'Octubre de vergonya
02 mar 2006
HOLA!!!SÓC UN NOI D'ACI DE vALència, i volia dir que tot el món sap que en el fons som catalans!!!i res mes xics que vaja be la vida i que INDEPENDÈNCIA JA!!!!VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!!!!CATALUNYA T'ESTIME!!!!RED-SKINS
Sindicat