Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder
Jornada de formació: "L'agenda oculta de Barcelona +10: la recolonització del sud del Mediterrani"*
28 set 2005
Article_ivan_martín.doc
Article ivan martín.doc (74 KiB)
ci18p129-142.pdf
ci18p129-142.pdf (113,75 KiB)
Quin_Partenariat_Euro-1.doc
Quin Partenariat Euro-1.doc (35,5 KiB)
Jornada de formació:
"L'agenda oculta de Barcelona +10: la recolonització del sud del Mediterrani"*

amb:
Arcadi Oliveres, professor d'economia de la UAB Josep M. Navarro, especialista en qüestions del Mediterrani

dissabte, 1 d'octubre
10.30h a 14h al c. del Carme, 95 -Barcelona- metro: Liceu (L3)

*pels assistents a la formació es recoma la lectura dels articles adjunts d'Olfa Lamloum, Omar Bendera, Ivan Martín i la lecutra dels capítols 1 i 2 de VVAA (1996) Hacia un mar común. Crónica de un encuentro. Icaria editorial. Barcelona.

El 27 i 28 de novembre els caps d'estat dels països del Mediterrani es reuniran a Barcelona per tal d'avançar en l'anomenat "procés de Barcelona". Una iniciativa aprovada el 1995 en la conferència euromediterrània que va tenir lloc a la nostra ciutat i que va generar importants mobilitzacions al carrer per tal de denunciar els veritables interessos econòmics, polítics i geoestratègics que hi havia darrera aquesta proposta.

Ara 10 anys més tard, els caps d'estat dels països mediterranis tornen a Barcelona per tal de seguir avançat en l'estratègia de recolonització del sud del Mediterrani: a través de l'obertura de mercats, la lliure circulació del capital, l'aplicació de plans d'ajustament estructural i la deslocalització tan agrícola com industrial... A la vegada que des dels governs del nord del Mediterrani es tanquen les portes i es criminalitza la immigració i es dóna suport a règims que vulneran els drets humans, especialmente els drets de les dones, a canvi de més inversió industrial i d'importants beneficis per les multinacionals europees.

Aquestes jornades de formació tenen com objectiu aprofundir en l'anàlisis dels interessos
geoestratègics presents al Mediterrani i posar sobre la taula l'agenda oficial de la cimera governamental euromediterrània que tindrà lloc el 27 i 28 de novembre a Barcelona.

Des de la campanya contra la cimera de Barcelona+10 cridem a la mobilització els dies 27 i 28 de novembre a Barcelona, en el marc d'una convocatòria internacional de mobilització aprovada en el passat Fòrum Social Mediterrani (juny del 2005 a Barcelona) on s'espera la presència de milers de persones.

Ja n'hi ha prou! Stop a l'expoli i a la recolonització! Un altre Mediterrani és possible.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat