Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
L´Ajuntament de Sabadell continua la burocratització del jovent
27 set 2005
Després d´anys d´ignorar els moviments jovenils sabadallencs, la adminitració local s´està volcant a potenciar el COnsell de Joves (joventuts de partits i col.lectius afins) i considerar-lo com a interlocutor jovenil i negar l´expressió autònoma, crítica i autosuficient del jovent.

La regidoria de Joventut inicia consultes per actualitzar el full de ruta del departament fins el 2007 27.09.2005
Xavi Pardo / La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sabadell ha iniciat un procés consultiu per actualitzar el Pla Local de Joventut, aprovat pel ple municipal el 30 de març passat. Es tracta d'un document que estableix el camí a seguir pel departament fins el 2007, així com també les accions concretes que cal emprendre. Entre les màximes prioritats d'aquest ''full de ruta'' hi ha la millora d'un aspecte essencial: l'accés dels joves a la informació. En aquest sentit, la regidoria té previst convertir l'actual Servei d'Informació Juvenil (SIJ) en una Oficina d'Emancipació. ''Es tracta d'establir una mena de finestreta única, de manera que els joves, sigui quin sigui el dubte que els assalti, sàpiguen on poden adreçar-se per resoldre'l'', explica la regidora de Joventut, Marta Farrés.

El Pla Local de Joventut també fa una clara aposta per l'associacionisme: ''Estem en un moment històric per fer aquest pas, amb un Consell de Joves que aplega moltes entitats, i amb molts grups que s'animen a organitzar esdeveniments com ara concerts o jocs de rol en viu'', diu Farrés. La regidoria els vol donar suport, tant a nivell material com econòmic, ''perquè mai cap jove es quedi sense fer res per manca de recursos''. A banda d'aquests dos grans eixos --accés a la informació i associacionisme--, el Pla també preveu continuar endavant amb aquells serveis i activitats ''que s'estan duent a terme actualment i que destaquen pels seus bons resultats'', com la Viatgeteca o les sales d'estudi.

Per debatre totes aquelles qüestions que inclou el pla i recollir els suggeriments de la ciutat, l’Ajuntament ha iniciat una ronda de converses amb els Consells de Districte, el Consell de Joves, i altres entitats que no s’apleguen dins d'aquest fòrum. A banda d’això, s’ha demanat l’opinió a la resta de partits polítics, però ''ningú no va assistir a la reunió convocada'', explica Farrés. Tothom qui ho vulgui també pot participar en aquest debat a través d’una enquesta sobre joventut al portal web de l’Ajuntament.

This work is in the public domain

Comentaris

A usarlo
28 set 2005
Pues meteros a saco dentro y reventadlo. Es que si no se van a meter otros y es peor...
Re: L´Ajuntament de Sabadell continua la burocratització del jovent
28 set 2005
Al Bustos i txusma diversa(CUP,Entesa,EUIA,etc) ni aigua.
Re: L´Ajuntament de Sabadell continua la burocratització del jovent
28 set 2005
A Sabadell sempre passen coses,no?
Vinga, ánims amb l´Euterpe i els centres socials okupats que arrivin.
Que els discursets pactistes i de "tolerancia" no us omplin les orelles i tapin els ulls.... Can Barba ja va ser el preu!
la lluita és l´únic camí.
Desobediencia i Transformació Social!
Re: L´Ajuntament de Sabadell continua la burocratització del jovent
04 oct 2005
Tots formem part de Sabadell, els okupes , els burrucratics i els inconformistes. El problema no es l'odi entre els joves el que permet al sistema controlarlos. No esterem cometen un error en caure a la trampa de barallarnos entre natros i deixarlos a ells que es reparteixin el poder i segueixin dominantnos. No hauriem de fernos aquesta reflexio els joves de Sabadell. tots okupes , no okupes , skins, pijos , etc...
TOTS SOM DE SABADELL(ens agradi o no)
Sindicat Terrassa