Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Crònica de mobilització antifeixista i homenatge 27S
27 set 2005
27_1.jpg
27_2.JPG
27_3.JPG
Les agressions feixistes ocorregudes les últimes setmanes a Elx són exemples palpables dels atacs que l'esquerra en particular i la gent del carrer en general hem patit durant anys: desocupació, reconversions industrials, precarietat laboral, nacionalcatolicisme, xenofòbia institucionalitzada, etc. Agressions produïdes totes elles pel règim de Juan Carlos I i els seus banquers, hereus de la dictadura i dels seus perdonavides.
Amb tot açò, els diferents governs que han anat besant-li la mà al Borbó (un rei impost al poble per Franco) han preparat el caldo de cultiu per a la reaparició dels feixistes. D'altra banda, enguany es compleix el 30é aniversari de l'afusellament de cinc antifeixistes per Franco (27 de setembre de 1975): assassinats que van ser durament criticats des de totes les parts del món i van donar lloc a grans manifestacions de protesta en molts països. Doncs bé, els màxims responsables d'aquests crims continuen donant classes sobre democràcia a altres països i explicant com va ser de bonica la seua Transició. Per descomptat, el que aquests assassins hagen romàs en la total impunitat dóna una idea de quant deu el règim de Juan Carlos al feixisme.


Movilització Dissabte 24 de setembre:

-A les 19:00 h començava la concentració convocada per les Brigades Antifeixistes d'Elx i el Col·lectiu Revolució, en la plaça del Congrés Eucarístic.
-La gent ha començat a arribar i agrupant-se al voltant de les pancartes, que feien al·lusió a la lluita antifeixista actual i a l'homenatge als cinc companys antifeixistes afusellats el 27 de setembre de 1975, corejaven frases com “Vosaltres feixistes, sou els terroristes� o “L’anomenen democràcia i no ho és�.
-Al voltant de les 19:30 la gent concentrada ha decidit eixir en manifestació tallant el tràfic del pont d'Altamira (una de les artèries més concorregudes de la ciutat, sobretot a aquesta hora punta del dissabte).
-Encapçalada per una pancarta d'homenatge als Guerrillers Antifeixistes del 27 de setembre, els manifestants s'han dirigit cap al local d'una botiga il·legal regentada per un col·lectiu d'ultradreta, que gràcies a la pressió popular de les Brigades Antifeixistas i de Revolució, va ser tancada fa una setmana. Una vegada allí la gent ha cridat contra els feixistes i ha aplaudit el tancament del seu cau.
-Des d'allí, sobre les 20:30, la manifestació ha seguit fins a la Plaça Barcelona (coneguda com La Plaça Roja de la nostra ciutat) i en el centre de la mateixa s'ha donat per finalitzada la mobilització, que ha sigut clausurada amb la intervenció d'un camarada que va militar al PCE (m-l) i al FRAP, junt a tres dels cinc afusellats el 27 de setembre de 1975 pel franquisme, (Sánchez Bravo, Baena Alonso y García Sanz). Aquest company, despres de recordar els moments d’angoixa viscuts un dissabte 27 de setembre de fa ara 30 anys, ha insistit en la necessitat d’organització popular per a fer front als feixistes. Així mateix ha felicitat i encoratjat la joventut combatent a continuar lluitant per una vertadera democràcia, ja que aquesta joventut és l'hereva de l'esperit de lluita pel qual van ser cruelment assassinats els seus camarades, que són els nostres.


En l’OCPV, i des de la més profunda solidaritat amb els companys agredits pels nazis a Elx, pensem que és indispensable l'organització i la lluita sense treva per la conquista de la democràcia i els drets del poble. És indispensable l'organització i la lluita sense treva per la conquesta de la democràcia i els drets de la classe obrera. Una tasca que s'ha de dur a terme mitjançant el treball en les associacions de veïns, col·lectius estudiantils, sindicats, etc. a fi d’agrupar les classes populars en la defensa dels seus interessos propis i de recobrar l'hegemonia social dels valors de l'esquerra; però que també s'ha d'expressar en la lluita política, mitjançant l'articulació d'una resposta global al règim continuador del franquisme, centrada en la reivindicació d'una República de caràcter popular i democràtic que supose la ruptura amb la monarquia dels banquers i els feixistes reciclats, que pose els assassins i els perdonavides en el lloc que els correspon i que permeta als treballadors d’avançar en la conquesta del socialisme.
Front a les agressions feixistes: la millor defensa, l’organització popular

CONTRA L'OPRESSIÓ I EL FEIXISME,
VISCA LA LLUITA DEL POBLE!
VISCA LA REPÚBLICA!
VISCA EL PCE (m-l)!
VISCA EL SOCIALISME!

OCPV (Organització Comunista del Pais Valencià), miembro del Comité Estatal de Organizaciones Comunistas (CEOC)

http://www.ocpv.tk


ocpv_ceoc ARROBA yahoo.es
Mira també:
http://www.ocpv.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Dios, pero que pringaos sois
27 set 2005
¿Porque os tapais las caras?, ¿sois delincuentes?.... Debe ser eso y que ademas os avergonzais de serlo.
Re: Crònica de mobilització antifeixista i homenatge 27S
27 set 2005
Serà que es tapen les cares perquè si no, feixistes com tu i ciutadans de primera categoria (brigades d'informació, policia, grups feixistes, etc), sabrien on trobar tota aquesta gent que reivindica justícia social.

Ja veus, ciutadà, la democràcia és el que té...
Sindicato Sindicat