Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Tribunal Superior de Justícia anul•la resolució de reintegrament imposada a SODePAZ per part de la Generalitat Valenciana
27 set 2005
- La resolució anul•lada va imposar a SODEPAZ el pagament de 44.000 €, incloent interessos i fons no rebuts
El dia 23 de setembre s'ha fet pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana â Sala del Contenciós Administratiu Secció Tercera relativa al recurs que SODEPAZ havia presentat contra la resolució de reintegrament dels fons d'un projecte d'educació per al desenvolupament que havia dictat el Secretari General de la Presidència de la Generalitat Valenciana amb data 25 de febrer de 2002.

Amb motiu de la resolució de la Generalitat Valenciana, SODePAZ es va veure obligada a fer efectiva la quantitat de 44.000 ⬠el mes de juliol de 2003.

La sentència estableix que:
âTercer.- En mèrit a l'exposat procedeix estimar parcialment el recurs, sense que s'apreciï la concurrència de circumstàncies subjectives de mala fe o temeritat amb vista a la imposició de les costes del procés en virtut del que disposa l'art. 139 de la Llei Jurisdiccional.â?


"RESOLEM.

Estimar parcialment el recurs contenciós administratiu interposat per SODePAZ contra la resolució del Secretari General de la Presidència (â¦) i anulâ¢lar aquest acte per ser contrari a dret, deixant-lo sense efecte, amb la conseqüència assenyalada en el fonament jurídic segon; sense imposició de costesâ?.
La Generalitat pot presentar recurs davant el Tribunal de Cassació o al Tribunal Constitucional, en un termini de 30 dies.
El cas d'aquesta resolució contra SODePAZ per part de la Generalitat té una llarga història i segons la valoració de SODePAZ ha estat degut a una campanya d'assetjament contra la nostra associació per part dels anteriors responsables de la cooperació de la Generalitat, substituïts fa dos anys
.

El recurs contra aquesta resolució va ser presentat fa tres anys per part de SODePAZ i la Generalitat ha intentat totes les estratègies per retardar la sentència.

Fa dos anys, la Hisenda de la Generalitat va ordenar l'embargament de diversos comptes corrents de l'associació i dels fons aprovats per diverses institucions, fet que ens va obligar a pagar la suma de 44.000 ⬠que corresponien a l'import de la subvenció (una part mai se'ns havia pagat) i als interessos calculats per ells (8.762 â¬).
La resolució de la Generalitat es devia a un error en la justificació. SODePAZ va presentar la justificació administrativa en termini i durant un any l'Administració no va fer mai esment a cap error que haguessin detectat per tal que es pogués subsanar. Va presentar la resolució de reintegrament un any més tard.
En aquest moment, SODePAZ té pendent la devolució per part de la Generalitat d'altres imports de projectes de cooperació, ja justificats, que ascendeixen a la quantitat d'uns altres 40.000 â¬. Aquests projectes han estat justificats en algun cas fa més de tres anys. D'altra banda, està pendent de sentència una altra demanda presentada per SODePAZ per dos projectes que van ser aprovats fa sis anys per imports superiors a 300.000 ⬠i dels quals no s'ha fet efectiu l'import.
Com a conseqüència de les ordres d'embargament que en el seu moment va emetre la Hisenda valenciana, SODePAZ va haver de renunciar a altres subvencions aprovades per altres administracions que estaven pendents de ser fetes efectives i així evitar que els diners fossin bloquejats sine die.
27 de setembre de 2005

Secretaría General

Texto en castellano: www.sodepaz.org/valencia
Mira també:
http://www.sodepaz.org/valencia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tribunal Superior de Justícia anul•la resolució de reintegrament imposada a SODePAZ per part de la Generalitat Valenciana
27 set 2005
Salut i a seguir endavant !!
Sindicat Terrassa