Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
Resolució del PSUC viu sobre el procés estatutari a Catalunya.

Aprovada per unanimitat al comitè Executiu del 21 de setembre de 2005
Estem arribant al final del procés Estatutari de manera molt preocupant. Cal recordar que l’esquerra, a Catalunya, va enfocar el procés de proposta d’un nou estatut plantejant a la societat catalana la necessitat d’aprofundir en la democràcia, augmentar la participació, empènyer a una renovació de la Constitució envellida i envilida per l’ús que en va fer Aznar contra la Pau, els bascos i Catalunya. Però la victòria socialista el 15 de març va canviar l’escenari: d’una proposta de resistència es va passar a una situació en que era possible que un nou estatut fos aprovat. El PSOE va fer plantejament d’acceptar l’Estatut però va deixar de parlar de refer la Constitució. La resta de l’esquerra, en particular IU i EUiA, varen caure en el parany. Es va començar a oblidar que, encara que no governi el PP, Espanya necessita una reforma profunda de l’Estat i avançar vers un Estat Federal, Solidari i Republicà.

Sabem que la correlació de forces no permet avançar tot el que voldríem però, sense dubte, era possible avançar molt més. Desgraciadament, una proposta que inicialment era profundament transformadora avui, sota la visió estreta de les forces hegemòniques de l’esquerra, s’ha reduït a una reforma que porta només a canviar la correlació de forces entre institucions, tanmateix no significarà l’aproximació d’aquestes institucions als ciutadans; ni a Catalunya ni a Espanya.

Ens trobem amb una proposta reglamentista (218 articles front als 57 del anterior o els 169 de la Constitució) que segueix el model de redacció fosca de la fracassada Constitució europea. S’abunda en la formulació retòrica de drets ja reconeguts a lleis superiors, però és deixa de manera molt genèrica la seva concreció. Es reglamenten, per contra, excessivament aspectes lingüístics i culturals que haurien de ser objecte de lleis específiques. El primer resultat negatiu és que, en el model proposat, és molt difícil que la gent pugui llegir i entendre aquest estatut. Però és en el seu contingut on s’expressen les limitacions reals. És un Estatut adreçat a ressaltar el paper de la Generalitat front les institucions jeràrquicament superiors (Estat i fins i tot Europa) i, en canvi, dóna molt poc espai a la participació de les institucions de base (ajuntaments) i les persones. Més que un estatut dels catalans, sembla un reglament del Govern i el Parlament. Així, hi ha molt poc d’organització local i drets dels municipis, es passa per sobre del problema de les Diputacions i no es resol res en el model territorial. No hi ha avanços substancials en la concreció de formes de democràcia participativa: pressupostos participatius, revocació de càrrecs, etc, que han avançat significativament en cartes magnes com, per exemple, la Constitució Bolivariana de Veneçuela.

Amb la intenció de tenir el recolzament de CiU s’han desfet les expectatives d’avenços socials. Així, no hi ha un avenç substancial en drets socials i laborals, només ens trobem amb declaracions genèriques de principis àmpliament reconeguts que no es concreten en institucions o marcs legals nous. No s’avança en la protecció de la propietat pública ni en el paper de la planificació i control del mercat. No s’avança en el paper respecte la banca i les caixes: es reglamenta l’elecció, els nomenaments, però no hi ha un nou marc polític de funcionalitats que ha de jugar a Catalunya la banca social. Irònicament, amb aquesta tàctica, no s’ha aconseguit d’implicació de CiU però, en canvi, s’ha incrementat el desinterès dels ciutadans per l’Estatut: una veritable miopia política.

L’Estatut ha derivat exclusivament en el blindatge dels pressupostos de la Generalitat front a l’Estat. En aquest tema hi ha hagut propostes que són més aviat confederals al plantejar una negociació foralista bilateral entre Catalunya i Estat. És a dir, el canvi promès es redueix a un conflicte entre polítics catalans i espanyols pel repartiment del pressupost, sense discutir quins principis ha de garantir aquest pressupost. El problema que s’havia de resoldre és com es blinden els pressupostos públics (de l’Estat i de la Generalitat) de la cobdícia de les multinacionals i els poderosos, de les retallades fiscals dels darrers anys. No hi ha un plantejament de blindar els drets econòmics dels ciutadans més humils establint principis de suficiència i de garantia dels drets socials. No hi ha un avanç federalista en establir corresponsabilitat solidària i transparència entre totes les comunitats; i s’obre un perillós camí a la confrontació entre comunitats per uns recursos globals cada vegada més retallats (ara sense els fons europeus).

El PSUC, partit internacionalista i nacional català, s’oposa al desenvolupament de sistemes financers forals i, en coherència amb el projecte federal que volem per Europa, volem un projecte fiscal federal a l’Estat, basat en garantir uns drets iguals per a tots (en sanitat, educació, etc.), amb una fiscalitat en funció de la renda i no del territori. Malauradament, amb la present proposta no es blinda el tema financer en el sentit de protegir els impostos directes de l’Estat, sinó que es limita a buscar definir la quota de participació de la Generalitat en aquests, sense assegurar els mínims socials que han de cobrir. Això obre més la porta a la taxació indirecta i la privatització de serveis.

Obrir espai a la possible confrontació entre comunitats ens allunya d’un clima constructiu d’Estat Federal. No hi ha un projecte federal que permeti una reforma de la Constitució en una negociació multilateral entre iguals, sinó que assaja (com denuncia el Consell consultiu) un model bilateral funcionalment confederal o foralista. Aquest esquema de negociació bilateral, a mig termini, es pot tornar en contra del poble de Catalunya i promoure enfrontaments interns en l’Estat, del que no deixem de ser una minoria.

Un altre aspecte present en el debat ha estat el dels drets històrics, una formulació ambigua i políticament perillosa. No creiem gens adient introduir una categoria de drets històrics que es poden oposar als drets dels ciutadans i que obre el debat sobre quina història es pren com referència. Perquè la voluntat dels ciutadans podem conèixer-la democràticament però, qui te el dret a interpretar la historia? Qui interpretarà quina es la “bona�?: la dels visigots unificadors de Ibèria, la dels francs creadors de la Marca, la dels àrabs expulsats de Catalunya, la dels borbons conqueridors, la dels emigrants del sud del segle XX o dels magrebins del segle XXI... Tothom té la seva història i la seva legitimitat, desplaçar el fonament dels drets a un concepte nacionalista romàntic i eteri és extremadament perillós. Tenim el dret a l’ús de la llengua no per una historia abstracte sinó per la voluntat dels que avui vivim Catalunya. Els ciutadans no som esclaus de cap bandera, de cap lectura del passat; cal que siguem els protagonistes de com volem, democràticament i sense imposicions de cap mena, organitzar la nostra societat.

Finalment creiem que es desaprofita l’Estatut com instrument jurídic per ampliar els drets que ja tenim en els tractats europeus o la Constitució en principis innovadors. Es podia, per exemple, haver profunditzat en el tema de la Pau, la desnuclearització o els drets civils.

El PSUC viu donarà suport al nou Estatut en la mida que representa un avanç relatiu respecte la situació anterior, però lamenta la irresponsabilitat de les forces hegemòniques de l’esquerra per haver desaprofitat aquesta oportunitat per fer un avanç real que contribuís de veritat a millorar les condicions de vida de la majoria de catalans. Denunciem, a més, que s’hagi utilitzat aquest debat, durant els dos darrers anys, per no emprendre reformes en l’àmbit dels drets dels treballadors. Denunciem que s’hagi optat per una via que no permet desfer l’enfrontament nacionalista dins de l’Estat des d’una perspectiva progressista de reforma federal, defensant els drets nacionals en un marc de solidaritat i progrés social. Cal crear un marc que superi els enfrontaments entre comunitats i defineixi jurídicament una correlació de classe més favorable pels treballadors catalans.

En clau més interna, creiem que el fracàs de IU entorn a com s’ha desaprofitat aquest procés per avançar en la reforma constitucional, a través d’una acció conjunta federal a nivell d’Estat, demanda una profunda revisió del seu funcionament. És inacceptable que s’hagi estat incapaç de generar un debat a nivell d’Estat per definir un posicionament federal i que, finalment, les posicions s’adoptin des de l’opinió personal d’alguns dirigents i sota criteris conjunturals de recolzar a uns o altres sense un projecte clar d’Estat. També és necessari un canvi a EUiA, en la mesura de que havia de ser el dinamitzador central en aquest procés a nivell d’Estat , per contra fins i tot l’interior de l’organització ha restat aliena al debat. Mentre parlaven de fer participar als ciutadans de Catalunya en elaborar l’Estatut, hem estat incapaços d’implicar ni tan sols als propis militants en el debat sobre el contingut. Desprès d’un any i mig d’elaboració a porta tancada, el debat s’ha resolt en el Consell Nacional en un mati en que s’acceptava o rebutjava. No és aquesta la manera de trobar aportacions, complicitats i recolzament per implicar-nos en el debat, per aportar proposta, per assolir suport i produir la necessària mobilització. Si EUiA vol ser un moviment sociopolític de l’esquerra alternativa ha d’adoptar altres maneres de fer, EUiA ha d’entendre que només implicant i obrint la participació, més enllà de la cúpula executiva, és possible connectar amb el poble treballador i recollir l’impuls necessari per a tenir perfil propi en la política catalana.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
Lo de "VIU" és per fer uns riures no?
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
s'ha de reconèixer que hi ha bona gent a les bases d'alguns partits. Salut.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
No home, no, lo de "VIU" es perque hi ha gent que s'organitza, que hi pensa i que hi treballa, perque aquesta societat que tu rebutges, canvi. Es posible que a tu et faci riure, està bé, riure es un exercici sa, però també es molt sa, rumiar i treballar, cosa que lamentablement, pel teu comentari, no crec que ho facis molt sovint. Si em demostres que t'organitzes, que hi pensas, prometo retractar-me de les meves paraules.
Salut.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
votareu SI al nou estatut? q fort...
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
El que és més trist és que votaran ...
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
Una reflexión inteligente, que sale fuera de la lógica partidista de estos días. Pero, ¿porqué esta posición frente a la redacción del estatuto está tan poco difundida?, ¿qué tiene que decir la CGT al respecto, o ATTAC?. ¿Es que se está esperando a que finalice el proceso para preparar una campaña?, ¿o no hay prevista tal campaña?.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
Jo havia conegut fa anys gent de la CJC i del PCC. En moltes coses no hi coincidia, però aquests del psuc viu i la jc són menys currantes i més politicutxos. I el tema nacional el tenen molt més clar que el PCC, aquests són simplement espanyols, i n'exerceixen sense embuts.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
siusplau quanta demagogia:
<El PSOE va fer plantejament d’acceptar l’Estatut però va deixar de parlar de refer la Constitució. La resta de l’esquerra, en particular IU i EUiA, varen caure en el parany>
que jo sapiga, vosaltres esteu a dins de EUIA i IU, no es pot tocar les campanes ı anar a la processo, no podeu fer aquest tipus de crıtıques quan vosaltres teniu una posicio reformista, ja que esteu, deırecta o indirectament a dıns del GOVERN.
Com podeu dir que sou un partit nacional ı al mateix temps qualificar el principat de comunitat autonoma...
Per acabar trobo molt demagogic ı preocupant que un partıt que intenta incidir i donar veu a tot aun poble facı aquest batibull hıstorıc que no te altre objectiu que confondre, fıns i tot crec que aquest manifest en certs punts es pot considerar lerrouxista.

Crec que aquest manifest no es digne d un partit que es fa dir PSUC.

Au, contınueu aıxi.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
La gent que militaren al CJC-PCC fins l'any 1990 no hem estat mai espanyolistes!!

Si de cas molts de nosaltres hem estat amics de totes les esquerres nacionalistes o no i evidenment no tenim cap problema en dir que també de l'esquerra abertzale (HB/EH/Batasuna....)!!

www.kaosenlared.net
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
Em sembla que el "Psuc Viu" no està dins EUiA. Això de "viu" és precísament per desmarcar-se (crec que es van escindir) del PSUC (a seques) que sí que va anar a engreixar la coalició, ara de la maneta d'IC-V, i així també de la maneta del PSC-PSOE (govern).
De totes maneres, des de Maig de 1937 va quedar bastant clar en que s'ha de desconfiar al cent per cent d'aquestes sigles.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
Algunes puntualitzacions:

1. El Psuc-viu sí que està dins d'EUiA

2. És curiós aquest afany te te el PSUC-viu/PCE per desmarcar-se tant d'IU com d'EUiA. No crec que sigui aquesta la millor manera per tenir posicions hegemòniques al si de les respectives mediacions polítiques.

3. La gent que militem a CJC-PCC tampoc som espanyolistes, ni al 1990 ni al 2005. Lluitem per l'autodeterminació de tots els pobles i apostem per un model d'estat republicà, és a dir, que el cap d'estat sigui escollit democràticament (sigui en el marc d'una hipotetica republica catalana, espanyola, o euromediterrania; doncs fugim de posicions aprioristiques).

4.Perque des d'alguns sectors de l'independentisme es te la mania d'emprar el terme principat per tal de no legitimar les autonomies??? És més legitim el terme principat??? Perque no parleu conseqüentment del regne d'aragó enlloc de parlar dels països catalans??

apa salut!
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
26 set 2005
entre els taxidermistes i els "vivillos" aquests nomes hi ha el grau de demagogia, anti-catalanisme i espanyolisme lerrouxista.
uns senyors i senyores que "no son esclaus de cap bandera" pero si del seu "Estat (espanyol) Federal, Solidari i Republicà".

es molt curios aixo de les critiques colonials. els indigenes som uns provincians, som uns tontets.som uns nacionalistes mooooolt doleeeents.
no us amoineu. aqui venen els no-nacionalistes espanyols (i progres, que guai!!!)a salvar-nos.

oh gracies bwana.

un desgraciadet que tambe vol un pais (catala) lliure, solidari, republica i allo que volgueu afegir-hi al menu.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
jajajajjajajaj PSUC jajajajajajajajjajajaja
Mis iaixs me dicen que sois mala gente,traidores,lo fuisteis y lo seguireis siendo.
Salud.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
On és Nin?
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
El PSUC-Viu, es un partit COMUNISTA, INDEPENDENT i el referent a Catalunya del PCE. Que hi sigui dins EUiA, no vol dir que haguem d'estar d'acord amb tot el que faci EUiA, es més, crec que la majoria de delegats d'EUiA son del PCC. Com que esta dintre d'EUiA, el PSUC-Viu, acata les decisions, tot i que es mostra contrari a aquestes, i es treballa per varia el rumb d'EUiA. Això en el 2005, si encara hi ha gent que creu que vivim en el 37, collonut, si encara hi ha gent que culpa al PSUC-Viu de la mort de Nin, collonut, si encara hi ha gent que pensa que son estalinistes, agents rusos, etc... collonut. Les opinions d'aquesta gent cauen per si mateixes.
Acusar al PSUC-Viu d'espanyolista es una bejenada, som comunistes i creiem en la independencia dels pobles, però creiem que un treballador de Murcia es igual d'important que un treballador de Girona o un del Zaire. Es posible que sigui això, la no demagogia, si no la defensa dels ideals comunistes, el que molesta. Tant a uns, com als altres.
PSUC fictici
27 set 2005
Gent de l'actual PCC no va estar d'acord (en minoria) amb l'acord de fussió del PSUC dins Iniciativa per Catalunya, doncs per això varen utilitzar aquest nom i fer veure que el PSUC encara existeix com a tal.

http://www.psuc.es/
http://www.pcc.es/
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
Libero, o bé estàs una mica equivocat o bé no t'has expressat molt clarament.

L'escisió del PCC respecte el PSUC, és prèvia a l'existència d'Iniciativa. La gent de l'actual PCC es definia marxista-leninista quan es va imposar l'eurocomunisme dins del PSUC (1982)

El Psuc-viu es funda al 1998 com a resposta a la congelació del PSUC dins d'Iniciativa juntament amb el trencament d'IU amb ICV.
El psuc-viu tal i com recullen els seus estatuts forma part implicita del PCE, a diferència del PCC, que no té referent estatal.

"El PSUC VIU y el Partido Comunista de España

Artículo 55.
1.El Partit Socialista Unificat de Catalunya Viu, que mantiene relaciones de profunda compenetración con el Partido Comunista de España, adopta de forma conjunta acuerdos por los cuales se mantengan los mismos principios, la misma línea política general y los mismos métodos de organización. Los miembros del Partido Comunista de España que pasen a residir a Catalunya pertenecerán al Partit Socialista Unificat de Catalunya Viu y, recíprocamente, los del Partit Socialista Unificat de Catalunya Viu que residan en los otros pueblos de España, serán miembros del Partido Comunista de España.

2.Además, y con el fin de contribuir a la elaboración de la línea política general a nivel del Estado, el Partit Socialista Unificat de Catalunya Viu participará en los Congresos del Partido Comunista de España, a los cuales envía representación de acuerdo con las correspondientes normas de convocatoria establecidas por éste. Sus representantes tienen idénticos derechos y se obligan a iguales deberes que los otros delegados al Congreso.

3.El PSUC VIU forma parte de los órganos de dirección del PCE y participa de sus Comisiones, Conferencias, Jornadas y actividades, de acuerdo con lo establecido por sus respectivos Estatutos.
"

Espero haver estat prou "pedagògic" i objectiu
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
Ja hem vist les pintades de la bandera espanyola republicana i en llengua castellana a Mollet del Vallés. Sou espanyolistes d'esquerres.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
Som COMUNISTES. Que ens diguis espanyolistes, catalans, murcians, andorrans, marroquins, es ben igual, som treballadors, i ens es ben igual en quin pais treballem, defensem els treballadors de qualsevol pais, i amb aixó, implicitament, defensem el pais en si, como defenem Catalunya, el Sáhara, Venezuela, Cuba i Espanya. Mira de llegir, per exemple, el més bàsic, El Manifest Comunista, i així sabràs el que defensem.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
Sou SOCIALDEMÒCRATES, per molt que aneu a ràdios lliures a fer proselitisme parlant de Lenin en l'actualitat. Vau renunciar al leninisme a canvi de la part del pastís que us tocava a la transició, i recuperar-lo retòricament no compta. Fets.

Vosaltres no voleu canviar la societat, voleu zones verdes, escoles públiques, sanitat pública i para de comptar.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
Tornem al passat, parles una altre vegada de la transició. Suposo que lo de Socialdemòcrates anirà per la gent del pcc, d'ICV, o de EUiA, no? Que té a veure el PSUC-Viu amb tot això que dius? Saps la representació del PSUC-Viu dintre dels organs de govern? Saps qui domina ara mateix EUiA? Saps alguna cosa per anar dient que el PSUC-Viu es un partit socialdemòcrata? Em sembla que com a mínim estás mal informat. Demanes fets, i la resolució adalt esmentada es un fet, es una crítica al estatut que es vol aprovar, es una critica al tripartit, es una critica a EUiA i a IU. Es un fet que es publiqui quin es el nostre model d'estatut. I es un fet que si volem fets, necessitem que gent com tu, es mobilitzi, s'organitzi i treballi perque hi hagin fets.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
Ho necessiteu vosaltres? O qui? Jo ja em mobilitzo, m'organitzo i treballo perquè hi hagin fets. Però m'organitzo per mi i pels qui s'organitzen al meu costat, no per cap subjecte històric (inexistent com a classe amb interessos comuns, a dia d'avui). Al marge de partits i sindicats, que un cop darrere un altre s'han dedicat a trair a aquells a qui deien representar després de desmobilitzar-los. Sí, tornem al passat, perquè de l'experiència, pròpia i aliena, s'aprèn, el contrari és fomentar l'amnèsia històrica.

D'altra banda, molta crítica però al cap i a la fi "el PSUC viu donarà suport al nou Estatut en la mida que representa un avanç relatiu respecte la situació anterior". Això són fets.

Portem dos anys amb el maleït Estatut. Estatut amunt, Estatut avall, i les nostres condicions de vida empitjoren de dia en dia. Els meus interessos no tenen res a veure amb l'Estatut, la meva vida diària no entén d'Estatuts. Prou pantalles per no resoldre les contradiccions reals. I això va per tota la classe política catalana, no per vosaltres.
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
¡¡¡Viva el Psuc-Viu, cabrones!!!
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
Són molt lamentables les acusacions de a veure qui és més socialdemocrata, sobretot quan provenen d'organitzacions espanyoles que han abandonat el leninisme.

Com ens recorda la Marta Harnecker (sobretot a Principios del Materialismo Histórico, cal tenir en compte les condicions històriques concretes, correlació de forces, etc etc...)

"Entonces, una enseñanza que yo quiero que ustedes saquen es que los procesos de construcción socialista se hacen en condiciones históricas concretas, y sobre todo en condiciones de correlaciones de fuerzas concretas, donde hay un sector que quiere construir y un sector que quiere destruir y en esa lucha se va construyendo y que, por lo tanto, esa construcción tienen todas las limitaciones y todas las imperfecciones de esa lucha. Una cosa es el sueño de los dirigentes y otra cosa es lo que se puede ir haciendo. Y esto ocurre no sólo al tratar de construir el socialismo, sino en cualquier tarea que se proponga un militante revolucionario: en un gobierno local, en una gobernación, en una alcaldía, en una federación estudiantil... En cualquier lado un militante revolucionario tiene que tratar de analizar las características de la correlación de fuerza que allí existe. Debe tener claro cuáles son las debilidades, cuáles son las fortalezas y tiene que elaborar un plan de trabajo. Ustedes en el movimiento estudiantil tienen que hacerlo. Si ustedes tienen una correlación de fuerzas negativas en las universidades, deben analizar muy bien por qué y deben organizar un plan de trabajo para transformar esa correlación de fuerza. Y ese cambio no se logra con discursos, no basta que ustedes lleguen y hablen de Chávez y la revolución, esa correlación negativa cambiará cuando ustedes logren ganar al estudiantado para un proyecto transformador a través de prácticas estudiantiles concretas."

Ah, company "del viu", el que conta no és solament, el que es diu sinó el que es proposa.

Potser haurieu de pensar perquè us heu convertit en minoría a EUiA, perque us recordo que no ho ereu... i no crec que el camí per recuperar la majoria sigui criticar sistematicament tot el que fa EUiA i IU...
en fi, salut camarades
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
27 set 2005
ei "vivillos". a mi si que em fot que digueu que sou comunistes. em fot per que sou uns demagogs i uns malabaristes de la confusio.
em fot que en nom del comunisme continueu promovem la xacra mes gran d'aquest pais (Catalunya, Paisos Catalans o com vulgueu) que ha estat la odiosa dicotomia entre esquerra-espanyolisme i dreta-nacionalisme.
nomes sou aixo. uns agents mes de l'imperi(et) espanyol.

si no fos per gent com vosaltres i els vostres aliats estrategics de la burgesia catalana, tindriem un moviment d'esquerres revolucionari,popular i nacional fa molts anys.

aneu a fer tapes amb el boadella i el savater i deixeu-nos en pau amb les vostres rampoines colonials.
Burrades Bwana
28 set 2005
En Boadella no era de la CNT? I en Savater no fou de l'orbita Batasuna, primer, i PSOE després?

Menys patrieta convergent, i més defensa internacional dels desfavorits!
Re: Opinió PSUC viu sobre Estatut
28 set 2005
ves a la merda tarat!
el pique era del psuc y el mussolini de les jovetuts socialistes. O sigui que no em vinguis amb arguments barats.
el boadella,el savater i el psuc vivillo son escoria imperial espanyola.

batasuna i la cnt no en tenen la culpa que hagin passat per les seves files oportunistes de diversa calanya.

a fer la ma.
Sindicato Sindicat