Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els Mossos d'esquadra desallottjant il.legalment i detenen dos persones
24 set 2005
COMUNICAT ASS.D'OKUPAS DE L'HOSPITALET
DESALLOTJAMENT IL·LEGAL D'UNA CASA A L'HOSPITALET DEL LLOBREGAT.
ELS FETS
Cap a dos quarts de deu del matí del dissabte, es feia pública l'okupaió d'una casa destinada a vivenda al carrer Roselles del barri del centre. Al quart d'hora es presentava un cotxe dels mossos d'esquadra, i al poc varies patrulles s'apostaven a una distància d'uns 50 metres. L'agent dels mosssos va indicar a les persones allà concentrades que es tractava d'un possible robatori amb força o una usurpació, malgrat que hi havia una pancarta i tant la gent de l'interior de la casa om els de fora els hi repetien que es tractava d'una ocupació. Després de dues hores de tensa espera, agents dels mossos d'esquadra han allunyat a cops i empentes a la vintena de persones que estaven al carrer i han procedit al desallotjament de la casa. Amb l'ajuda d'un camió de bombers han intentat enfilar-se per la teulada, però finalment han accedit per la casa del costat. Un cop a l'interior, han detingut als dos joves i els han traslladat emmanillats fins a la comissaria dels mossos d'esquadra de La Florida, acusats d'un delicte d'usurpació i una falta de danys. Cap a les dues de la tarda ha arribat l'advocada dels dos joves que s'han negat a declarar a les dependències policials. A les tres de la tarda eren posats en llibertat.

El número 39 del carrer Roselles és una casa que ara fa tres anys ja havia estat ocupada. Els anteriors ocupants van decidir marxar davant del procediment judicial, fet que va aprofitar el propietari per tapiar portes i finestres i abandonar-la novament.

Segons la versió facilitada pels mossos d'esquadra, aquests han actuat després de sorpendre dos joves forçant el pany de la casa. Davant de que aquests s'han refugiat a la casa, i després de demanar autorització als propietaris, han accedit a l'interior on han detingut als joves. No és el primer cop en que el moviment d'okupacions de la ciutat patim la repressió arbitrària dels mossos d'esquadra, inventant versions criminalitzadores tal i com van fer els messos anteriors al desallotjament de L'Hortet o en les mobilitzacions en solidaritat amb els joves detinguts el 4 d'octubre. Aquesta és la nova estratègia de la policia del tripartit, inventar una realitat inexistent per acabar amb qualsevol intent de dissidència i construcció popular que venim patin a L'Hospitalet i altres poblacions de Catalunya (Terrassa, Torà, Berga,...) i per saltar-se qualsevol legalitat alhora d'aplicar les seves polítiques de tolerància zero.

Des de L'Hospitalet fem una crida a lluitar contra la repressió silenciosa dels mossos d'esquadra i el tripartit, i a continuar la lluita contra l'especulació, en defensa dels nostres barris i pobles i per l'alliberament de la persona.
ARA I SEMPRE RESISTÈNCIA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Mossos d'esquadra desallottjant il.legalment i detenen dos persones
25 set 2005
això no pot ser!! no podem permetre mes agressions i més impunitat d'aquest tipus.
mossos fora d'hospitalet i d tot arreu.

kap agressió sense resposta
Sindicato Sindicat