Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Marxa en defensa de la Serralada Litoral
23 set 2005
Diumenge 25 de setembre, el Club Excursionista Aresta Nord ha organitzat una Marxa reivindicativa en defensa de la Serra de Marina.
mapamarxa.jpg
El diumenge 25 de setembre del 2005>>

"Marxa en defensa de la Serralada Litoral"

El Parc Natural de la Serralada Litoral està constituït per tres unitats geogràfiques diferènciades: la Conreria, Sant Mateu i Céllecs. Aquest parc està dividit en 14 municipis (Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Premià de Dalt, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès, Vilassar de Dalt ). El parc representa per tant el punt d’unió principal entre tots ells. A més és clau per a poblacions veïnes com Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou o fins i tot Mataró que se’n beneficien de la seva riquesa ecològica. El Parc de la Serralada Litoral juntament amb el de la Serra de Marina i el de Montnegre i el Corredor, representa un pulmó verd que per la proximitat amb Barcelona el fa de valor incalculable.
És però ,la pressió urbanística a tota l’àrea pròxima a Barcelona quelcom que posa en veritable perill la supervivència dels parcs naturals i sobretot els espais verds que hi ha al seu voltant. És per això que s’ha de fer alguna cosa. És primordial agafar una veritable consciència del perill real per a què des d’Ajuntaments es prenguin les mesures adients i garantir així la convivència del desenvolupament amb el medi natural.


Informació Tècnica de la Marxa
25 de setembre del 2005

Sortida: Estació d’Ocata (5m) (El Masnou- Maresme)
Arribada: Sant Mateu (499m)
Hora d’inici: 10:00h
Hora d’arribada al cim: 13:00h

El ritme de l'excursió serà molt tranquil i amb ambient distés de manera que tothom pugui participar d'aquesta sortida lúdico-reivindicativa.

Recorregut: Des de l’Estació d’Ocata i pel passeig de la carretera ens adrecem a l’Avinguda Kennedy que pujarem fins arribar al camí del mig. Aquest històric sender del Maresme ens conduirà a la riera de Teià que en trobar-la remuntarem cap a la vila de Teià. Pujant per la riera al començament de la població ens trobarem un trencant que ens durà al cementiri. Allà comença el darrer tram de la marxa ja que surt un petit camí que puja fins el turó d’en Baldiri i més tard al Turó de Sant Mateu.

Les entitats locals, comarcals o nacionals que vulguin participar-hi o col·laborar-hi si us plau envieu un correu electrònic a
muntanya ARROBA cmima.csic.es

Entitats que hi col·laboren:

Plataforma Salvem el Masnou [El Masnou, Maresme]
Maulets [Assemblea del Baix Maresme, Maresme]
CUP de Mataró [Mataró, Maresme]
CUP del Masnou [El Masnou, Alella i Teià, Maresme]
CUP de Badalona [Badalona, Barcelonès Nord]
Casal Antoni Sala i Font [Badalona, Barcelonès Nord]
Mira també:
http://arestanord.blogspot.com/
http://mataroviu.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Marxa en defensa de la Serralada Litoral
23 set 2005
Mare meva quina política que hi ha aquí no?
Jo em pensava que serien grups ecologistes, però un partit polític!!!
Ja no hi tinc ganes d'anar , pq em fotin el parlament havent arribat al punt...
Re: Marxa en defensa de la Serralada Litoral
23 set 2005
Ecologia = Política
Re: Marxa en defensa de la Serralada Litoral
24 set 2005
Ecopolítica.

Salut Revolució i Eco.
Sindicato Sindicat