Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid
22 set 2005
.
5c3194caroddiap.jpg
ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid


La secció local d’ERC de Barxeta està en total desacord amb el vot d’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid per la reforma de l’estatut d’autonomia valencià. Per a la militància de la nostra secció local ha estat un vot covard i traïdor envers el País Valencià en particular, i per extensió envers la Nació Catalana.

Exigim al president de la federació valenciana d’ERC i diputat a Madrid, Agustí Cerdà, que faça el necessari aclariment públic, en especial a la militància, sobre el seu posicionament i el del grup parlamentari en aquesta decisió inadmissible com a partit independentista.

La secció local d’ERC de Barxeta considera que ERC ha donat proves d’incoherència política i ideològica per no haver votat negativament a la tramitació d’un estatut d’autonomia fruit d’un pacte entre partits espanyols i fet amb la idea d’enfrontar territoris de la Nació Catalana. Aquesta reforma de l’estatut d’autonomia és un instrument inútil per a la societat valenciana, ja que no suposa cap avanç qualitatiu respecte del “cagalló legislatiu� que és l’actual estatut d’autonomia, ja que insisteix en l’espoli mediambiental i econòmic del País Valencià, consagra el secessionisme lingüístic i manté l’antidemocràtic topall del 5% que tant beneficia al PP i PSOE.

ERC havia d’haver votar negativament perquè és un partit independentista i no autonomista, i perquè aquesta reforma d’estatut d’autonomia, com han reconegut repetidament PP i PSOE, pretén diluir definitivament la identitat dels valencians en la rància i feixista espanyolitat, i apartar-nos definitivament de la nostra originària vinculació a la Nació Catalana.

La secció local de Barxeta es mostra totalment indignada amb el seu grup parlamentari a Madrid per aquesta abstenció inacceptable com a independentistes. Declarem que estem farts de tant de pacte amb els espanyols del PSOE i de l’excessiva institucionalització de l’actuació política d’ERC. Trobem a faltar més contundència i claredat en les accions polítiques d’ERC. Volem que els nostres diputats i diputades s’esforcen per aconseguir la independència dels Països Catalans i major benestar per a la ciutadania i deixen de perdre els temps amb tanta politiqueria institucional. Hem vist el nostre grup parlamentari a Madrid, i en particular el president de la federació valenciana, Agustí Cerdà, massa instal•lats en la confortabilitat política del pactisme.

No acceptem que la negociació per l’estatut d’autonomia del Principat condicione el discurs i l’acció política envers l’estatut d’autonomia valencià, donant mostres que la direcció del partit està més preocupada pels pactes amb Madrid que per la defensa del País Valencià i els Països Catalans.

Volíem un NO coherent i contundent en comptes d’aquesta abstenció covarda i còmplice amb el PP-PSOE. Molt bonic el discurs del diputat Agustí Cerdà, però l’hem de considerar inútil si amb l’abstenció ERC ha acabat seguint el joc dels enemics del País Valencià i la Nació Catalana.

Secció Local de Barxeta d’ERC
Barxeta, 21 de setembre de 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid
22 set 2005
Ya el corro se rompe,
Ya se hacen Estado los pueblos,
Y aquí de vacío girando
Sola me quedo.
Cada cual quiere ser cada una:
No voy a ser menos:
¡Madrid, uno, libre, redondo,
Autónomo, entero!
Mire el sujeto
Las vueltas que da el mundo
Para estarse quieto.

Yo tengo mi cuerpo:
Un triángulo roto en el mapa
Por ley o decreto
Entre Ã?vila y Guadalajara,
Segovia y Toledo:
Provincia de toda provincia,
Flor del desierto.
Somosierra me guarda del Norte y
Guadarrama con Gredos;
Jarama y Henares al Tajo
Se llevan el resto.
Y a costa de esto,
Yo soy el Ente Autónomo último,
El puro y sincero.
Viva mi dueño,
Que, sólo por ser algo,
Soy madrileño!

Y en medio del medio,
Capital de la esencia y potencia,
Garajes, museos,
Estadios, semáforos, bancos,
Y vivan los muertos:
¡Madrid, Metrópoli, ideal
Del Dios del Progreso!
Lo que pasa por ahí, todo pasa
En mí, y por eso
Funcionarios en mí y proletarios
Y números, almas y masas
Caen por su peso;
Y yo soy todos y nadie,
Político ensueño.
Y ése es mi anhelo,
Que por algo se dice:
De Madrid, al cielo.
Re: ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid
22 set 2005
Desprès feu veure que us estrenyeu i us indigneu perqué us foten fora del Fossar!

ERC botiflers i venuts!!

(Per la militància base de JERC: Si realment sou independentistes deixeu ya aquest partit i organitzaveus en col·lectius que realment lluiten per la Independència dels Països Catalans!!)
Re: ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid
22 set 2005
Doncs jo m'imagine q aquest text és fals.
Re: ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid
22 set 2005
l'important no es si el text es fals, l'important es que ERC s'hagi abstingut!
Re: ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid
23 set 2005
jajajajaja

ben dit ERC botiflers de merda
Visca la Terra i mori el mal govern!
Re: ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid
23 set 2005
molt bona la fotografia eeehhh!!!

un republica com en J.Lluís Carod Rovira donan la mà al monarca del regne... quan s'acabaran les contradiccions d'ERC??

a espanya els prenen per independentistes radikals i en realitat són constitucionalistes radikals!!!

aki fan unes declaracions, unes accions, unes politiques determinades i allà en fan tot el contrari.

Quan s'acabara aquest circ?
Re: ERC de Barxeta en desacord per l’abstenció del seu grup parlamentari a Madrid
24 set 2005
Les Corts espanyoles aproven l'admissió a tràmit de l'estatut valencià El text fou admès a tràmit amb els vots de PP i PSOE, CiU, PNV, CC, Nafarroa bai i EA. Només hi votaren contra 4 dels 5 diputats d'IU, mentre ERC, BNG i la Chunta s'abstingueren.L'estatut del País Valencià, pactat entre PP i PSOE com a model per a la resta de reformes estatutàries, va ser admès a tràmit al Congrés el 19 de setembre, a partir de l'admissió a tràmit, les Corts espanyoles començaran a debatre en comissió (en un procés que s'allargarà uns mesos) les esmenes que cada grup parlamentari pensa presentar a la proposta presentada per les Corts valencianes.

Nombrosos col·lectius, entitats i personalitats valencianes ja han denunciat el procés de negociació i aprovació de l'estatut, que s'ha fet al marge de les demandes socials per aconseguir únicament aquesta visualització de 'sostre' per a les altres reformes, i que se centra en unes limitades reformes competencials i no reconeix els més elementals drets nacionals.
Organismes de defensa de la llengua i la cultura catalanes, com ACPV o Escola Valenciana denuncien igualment manté els termes que qüestionen la unitat de la llengua i ampara així el secessionisme.

L'esquerra indepenentista, com ja havia fet en l'aprovació del text al parlament autonòmic, ha rebutjat la reforma i ha reiterat la seva aposta per l'autodeterminació com a part fonamental de qualsevol plantejament democràtic que respecti la sobirania popular. Recordant que qualsevol estatut negociat amb l'Estat està sotmès a la sobirania estatal i a la constitució espanyola. Convé destacar, igualment, que el procés ha enterrat l'il·lusòria expectativa d'alguns sectors del País Valencià que confiaven en una aliança amb el PSOE que fes fora el PP del govern per abordar un procés més ambiciós de reformes.




En el debat al congrés de Madrid, els portaveus de PP i PSOE, com Teresa Fernandez de la Vega i Serafín Castellano, han destacat com a millores del text que defineix el País Valencià com a «nacionalitat histórica», i permet al president autonòmic dissoldre Corts i convocar eleccions, per tot seguit recordar, en paraules de Trillo, que "garanteix la unitat d'espanya", únic objectiu real del pacte, igualment varen remarcar que el text "no parla de cap altra nació que l'espanyola", l'única que, al seu parer, han de tenir els i les valencianes.

Per la seva banda, les crítiques de IU i ERC, denunciaren el baix nivell competencial de l'estatut i la barrera del 5% de representació per entrar al parlament autonòmic. En la votació, però, els diputats d'ERC s'abstingueren, en un exercici d'incoherència amb el seu discurs que qualifica el text aprovat de 'fre' al procés estatutari principatí, un pas més de la seva actual estratègia de suport al PSOE lligada a la negociació de l'estatut del Principat, que els fa legitimar amb la seva abstenció un estatut negociat pels seus socis que barra el pas als drets nacionals del País Valencià.
Sindicato Sindicat