Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
La Policia Municipal de Sabadell de nou al banc dels acusats
22 set 2005
Suspès el judici de faltes per lesions i amenaces a membres de l'Assemblea d'okupes de Sabadell per part de la Policia Municipal en l'intent il·legal de desallotjament de la vivenda alliberada l'Alhambra per irregularitats en el procés.
La Policia Municipal de Sabadell torna a seure al banc dels acusats, aquesta vegada com a imputats per intent de desallotjament il·legal, lesions i amenaces a diversos membres de l'Assemblea d'okupes de Sabadell.
Els fets origen d'aquesta causa es remonten a la matinada del 4 de març del 2005, quan l'Assemblea d'Okupes va alliberar la casa situada al num. 13 de la plaça Vallès de Sabadell. Cinc hores després d'ésser okupada, una dotzena d'agents de la Policia Municipal es van personar a la finca i, malgrat haver col·locat un avís que informava "a les forces d'ordre públic de la il·legalitat d'un possible desallotjament de la casa sense prèvia ordre judicial", sense mediar paraula van començar a etzibar patades i cops de mall contra la porta mentre els joves intentaven evitar-ho. Tot i avisar repetides vegades que estaven patint contusions i ferides de diversa consideració, la Policia va seguir donant cops i forçant la porta amb una escarpa mentre proferien insults i amenaces de l'estil "si us fa mal us foteu" o "si teniu por que us peguem espereu a que haguem aconseguit entrar".
Després d'aquests fets una de les joves va haver de ser traslladada amb ambulància a l'hospital per fortes contusions i impotència funcional i un altre jove va haver de ser atès a l'Hospital del Parc Taulí de Sabadell per contusions i erosions.
Es van presentar tres denuncies als jutjats de Sabadell per la qual cosa aquesta setmana els tres joves denunciants van ser citats a judici de faltes aquest passat dimecres 21.
El jutge Andres Maestre Salcedo del jutjat d'instrucció num. 4 de Sabadell ha decidit aplaçar el judici fins a nova ordre després que els denunciants presentéssin per escrit la petició d'advocat d'ofici (la qual cosa havia estat denegada de paraula un dia abans), sol·licitéssin l'expedient del cas, requerissins informe d'actuació dels bombers el dia dels fets i sol·licitéssim la citació de Paco Bustos (regidor del Grup Municipal PSC-PSOE de Via Pública i Seguretat Ciutadana en el moment dels fets) per a prestar declaració sobre les ordres que va impartir el dia del fets.
Cal remarcar que aquesta última petició ha estat denegada pel jutge per "innecessaria", decisió que es recorrerà per la importància de la declaració del responsable polític i civil subsidiari en nom de l'Ajuntament de Sabadell.

Perquè no és el primer cop ni l’últim que la policia sabadellenca actua de forma il·legal (tancament del Bar Bemba, detenció d’un menor per enganxar adhesius, etc.) cal dir ben fort que per molt que intentin silenciar-nos el poble sabadellenc no cedirà davant l’Estil Bustos.


Ni cap desallotjament, ni cap agressió SENSE RESPOSTA!!        


Assemblea d’Okupes de Sabadell setembre de 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Policia Municipal de Sabadell de nou al banc dels acusats
22 set 2005
Joel Joan for President¡
Cap resposta sense agressió¡
Re: La Policia Municipal de Sabadell de nou al banc dels acusats
22 set 2005
El crim dels GRAPO contra Sabadell. Diari de Sabadell    

   

En aquest mes de maig fa 25 anys del primer assassinat de caire terrorista que es va produir a Sabadell en la transició democràtica. Elements dels GRAPO, que des de feia mesos tenia establert un grup a Sabadell, van disparar contra dos policies municipals. El policia Joan Bisbal Vilardell, que llavors tenia 30 anys, va morir a l’acte.

El crim es va perpetrar en el matí del 22 de maig, entre la una i dos quarts de dotze, a la carretera de Terrassa. En concret, en un descampat a l’entrada del carrer d’Amèrica, davant de les cases de la Serra d’en Camaró. Tot i que els policies anaven en el cotxe particular de Joan Bisbal, un SEAT 127, i estaven vestits de paisà, els assassins els tenien vigilats de feia dies i havien planificat el crim. Un tret al cap els va bastar.

Els antecedents mes immediats es remuntaven al 6 de maig, quan al carrer Ribot i Serra, pels volts de les onze del matí, la Policia Municipal va detenir un primer membre dels GRAPO. Anava junt amb d’altres tres joves, que van fugir. Tots quatre portaven una llarga estona rondant per aquells carrers de la Creu Alta, sense anar aparentment enlloc. A l’extrem que van suscitar sospites en el veïnat.

Al detingut, Juan Antonio Sánchez, se li va trobar una llibreta on tenia apuntats números de matrícula de cotxes pertanyents a policies nacionals, en servei a la ciutat. A partir d’aquí es va delatar la seva vinculació als GRAPO. I van seguir dues detencions mes el mateix dia. La d’un veí del Torrent del Capellà, posat en llibertat al cap de poques hores, i la d’un treballador de l’empresa Roca, a qui la policia va anar a trobar al seu lloc de treball.

Des de feia mesos, almenys des de mitjans del 1978, l’anomenat braç polític dels GRAPO, el Partido Comunista de España (reconstituido), tenia un nucli mes o menys estable a Sabadell. En donava raó l’aparició de propaganda i pintades seves, en especial al sector nord de la ciutat. I, d’una manera molt discreta, clandestina, accions de proselitisme i captació de nous militants.

Els activistes, vinguts de fora de la ciutat, es movien d’una manera molt discreta en ambients com el de l’Assemblea d’aturats que, en aquells mesos, va fer nombroses concentracions i una tancada a l’església de Ca n’Oriac. Més que intervenir en aquell moviment, on no hi van tenir el mes mínim protagonisme, buscaven el contacte personal amb els qui, d’entre els concurrents, veien més predisposats.

Aquest medi en concret era molt significatiu d’allò que, en aquell punt de la transició, es va anomenar “el desencís�. Els sindicats i els partits d’esquerra que havien pres força en el final del franquisme perdien virtualitat, al menys en part, davant la crisi industrial del moment i la institucionalització del nou règim democràtic. En els seus marges, sorgien moviments autònoms, com aquella Assemblea de Parados.

Aïllats, però amenaçadors

El discurs dels GRAPO, primari i sobretot delirant, no va tenir pràcticament cap ressò, ni tan sols en aquells moments. La cultura política creada, en particular a Sabadell, per l’esquerra i fins i tot per l’extrema Ezquerra, tenia mes volada i no connectava amb aquelles aberracions. Fins i tot les restes del FRAP s’havien presentat a les primeres municipals democràtiques poques setmanes abans, sota el nom de la històrica Izquierda Republicana.

Però, tot i que aïllat i per petit que fos, aquell petit nucli es bastava per recollir dades que servissin per preparar atemptats. D’aquí l’oportunitat d’aquella detenció practicada per la Policia Municipal, que de fet va significar l’extinció dels GRAPO a Sabadell. Només fa pocs anys en va tornar a aparèixer la propaganda, a prop d’un local concorregut per joves dels dits alternatius, que hi havia al carrer del Dr. Puig.

La reacció que van tenir llavors els GRAPO, en l’assassinat del policia municipal Joan Bisbal, tenia tant de represàlia o de revenja com, mes encara, de voluntat d’anar contra la democratització, que acabava d’arribar als ajuntaments i a Sabadell, precisament, encapçalava el PSUC, que un mes abans havia guanyat les eleccions municipals.

Joan Bisbal, nascut a Sabadell 30 anys abans, no era ni mes ni menys que un policia municipal, un servidor públic exemplar, com la majoria dels seus companys de cos. Però matant-lo a ell, també es va voler matar la democràcia a la ciutat a la que servia, i es va matar a un ciutadà. Va deixar vídua, embarassada llavors de quatre mesos, i un fill. El president Tarradellas va encapçalar el dol, al funeral oficiat a la Santíssima Trinitat, entre milers de ciutadans. Vint-i-cinc anys després, i per sempre més, la ciutat li està en deute. Per sentit ciutadà, democràtic i, per tant, humà.

Publicat al Diari de Sabadell el dimecres 5 de maig de 2004

Josep Ache
Re: La Policia Municipal de Sabadell de nou al banc dels acusats
22 set 2005
qui és el sonat que es dedica a guardar relatets d'història local inspirades pel diari de sabadell (extrema dreta)?
que n'opina el losantos?

ENS IMPORTEN ELS DISCURSOS AMANITS DE L'ENEMIC?
Re: La Policia Municipal de Sabadell de nou al banc dels acusats
22 set 2005
el Josep Ache es un post-franquista que va donar suport periodistic a la victoria de´n bustos el 1999.
stop intoxicació periodistica.
jutge inadequat
29 set 2005
no sembla que el senyor Maestre Salcedo, germà d'un cap de grup de skins, sigui la persona mes adequada per dirimir un judici d'aquestes característiques. El seu germà, Lucas, una nit al juliol del 2002 amb altres skins de menor edat va apunyalar fins a 11 persones en diverses accions a Barcelona.
La resenya va sortir a Internet (esborrada) i publicada a El Periódico en aquells dies.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more